Kaiken suunnittelun lähtökohta on tehdä se mahdollisimman edullisesti kaikessa mielessä. Keveyteen pyrkiminen säästää materiaalia –oli se sitten mitä tahansa– ja pienempi valmispaino säästää energiaa hyvin monessa vaiheessa.
Tämä ei kuitenkaan saa olla suunnittelun kaiken ylittävä tavoite, vaan ainoastaan suunnittelueettinen tavoite. Pitää olla tasapuolinen ja tehdä valinnat niin, että mahdollisimman vähällä panostuksella saavutetaan maksimaalinen tulos. Siksi painon pudottaminen yksinomaan rungosta tai etuhaarukasta on aivan turhan riskin tuottamista toimivuudelle ja kestävyydelle verrattuna sillä saavutettuun etuun.
Turhat pois kaikista osista (ja osapuolista) on paljon parempi tapa keventää ja parantaa tuotosta*.
*Mikä olisi tähän sopiva sana kuvaamaan saksan sanaa konstruktion, englannin design ja ranskan conception sanoja. Yleisesti ehkä konsepti.
Näissä ITE-piireissä (DIY) sana "tekele" saattaisi olla sopiva. 
Tästä rakenneratkaisujen ja materiaalien vaikutuksesta kokonaisuuden painoon, jäykkyyteen ja lujuuteen löytyy käsittääkseni yleistajuinen lehtiartikkeli googlehaulla "Mikä runkoa turvottaa". Se on Pikajalka lehden artikkeli vuodelta 2006. Pikajalan numero 10 sivu 29.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma