Nebulus kirjoitti:Olen ajatellut rakentavani pythonin ensi syksyn aikana, kunhan puutyöt alkavat. Materiaalina laminoitu vaneri.
Nyt pitää kysyä, että onko tarkoitus ensisijaisesti harrastaa puutöitä ja paremman tekemisen puutteessa värkätä python?
Vaikka vanerit ovatkin jo melko synteettistä puuta, niin onko puu, ellei se ole täysin tönkköhartsattua, järkevä materiaali pyörän rakennukseen? Onko edes tuo tönkköhartsattu?
Sakari ehkä, jolla on kokemusta niin puusta kuin metallistakin, voisi kertoa kokemusperäisen arvionsa kyseisten materiaalien soveltuvuudesta käyttöpyörän materiaaliksi. Ajattelin nyt lähinnä sitä, että jos on mahdollisuus tehdä kummasta vaan, niin kumpi olisi käytössä järkevämpi.
Heti perään pitää lisätä, että harrasteiden ja niiden tulosten ei välttämättä tarvitse ollakaan järkeviä. Ensisijaisesti niiden ja niiden kanssa puuhastelun soisi olevan tekijälleen palkitsevia ja viihdyttäviä.
Ehkä matematiikka voisi antaa eräänlaisen vastauksen?
Jos ajatellaan, että metalli on pyörämateriaalina positiivinen ominaisuus ja että nojapyörä on järkevä ja siis myöskin positiivinen.
Puu on pyörämateriaalina vähemmän järkevä, kuten myös pyöränä python, joten molemmat ovat negatiivisia.
Tässä tapauksessa lopputulos on tekijöittensä tulo:
nojapyörä (+) * metalli (+) = positiivinen valinta
nojapyörä (+) * puu (-) = negatiivinen valinta
python (-) * metalli (+) = negatiivinen valinta
python (-) * puu (-) = positiivinen valinta !!!
No niin, eli vaikka python pyöränä on kyseenalainen valinta, niin jos sen värkkää puusta, joka materiaalina on kyseenalainen, niin kokonaisuus kääntyy positiivisen puolelle. Matematiikallakin on huumorintajua.
Näyttäisi siis siltä, ettei puisen pythonin teolle lopultakaan ole olemassa mitään järkiperäistä estettä. 