Polkumiehen kysymykseen, auttaako vauhti pienentämään vierintävastusta. Kyllä se auttaa, mutta kovin vähän. Lumen tiheys on vain kymmenys vedestä, eikä moottorikelkan 400 mm telamattokaan kanna kuin äärimmäisellä vauhdilla. Kun tätä vertaa 50 mm renkaaseen voi päätellä, miten paljon vauhtia pitäisi olla, että jotain merkittävää tapahtuisi.
Edellinen tarkastelu perustui lumen dynaamiseen malliin ja toimii tilanteessa, jossa lumi on pehmeää puuterilunta, eikä hiutaleet kiinni toisissaan . Vanhassa lumessa vastusvoimia dominoi tilanne, jossa lumen kiteet sulautuvat toisiinsa ja muodostavat suurempia rakeita. Tällaisen murtuminen on sitten vielä pykälää hankalammin selvitettävä, eikä murtumisenergian suuruus ole sekään itsestään selvä edes siltä osin, viekö murtuma enemmän vai vähemmän energiaa kun se tehdään nopeammin.
Pahoja kysymyksiä esität. 
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma