Joko Jori paaston lopetti?
Jukka
jviirret kirjoitti:Joko Jori paaston lopetti?
Jukka
Juu, lopetin paaston kahteen viikkoon. En viitsinyt ruveta kikkailemaan luumuilla, kun suoli oli tyhjentynyt merisuola-magnesiumpillerikoekeilulla (vahingossa) edellisenä viikonloppuna. Paaston lopetus lähti illalla syödyllä omenaviipaleella homejuuston ja 5 g pekonia avulla. Yhteensä n. 30 grammaa. Seuraavana aamuna teetä ja vettä ja lounaaksi neljä ruusukaalia, tonnikalaa oliiviöljyssä ja pippurimetvurstia yhteensä n. 100 grammaa. Illalla silakkapihvejä ja parsakaalia n. 250 grammaa. Seuraavana päivänä sitten jo lähes normaalisti syöden. Elimistö oli aika herkkä ottamaan nestettä itseensä ja paino nousi paaston jälkeen yli neljä kiloa, mutta nyt on taas pudonnyt tuosta kilon. Nestetasapainoa hakee kroppa vähän vieläkin. Miinus seitsemän kiloa netto -toistaiseksi.
Erinomainen tuote löytyi. Lidlissä myydään "Isokari" nimisiä silakkafileitä, jotka on pakattu suojakaasuun. En ole vuosikymmeniin saanut noin tuoreen tuoksuisia silakoita. Niistä kun paistaa silakkapihvejä varrasleivästä huhmareessa jauhetulla hapanleipä(korppu)jauholla vain nahkapuolelta varovasti leivitettynä ja täyttää pihvit Blåcastellolla tai Koskenlaskijalla ja paistaa voissa. -Nam! Fileet myydään täsmälleen pannullisen kokoisina annoksina. Eli pareittain pihveiksi ladottuna mahtuvat yhdelle pannulle. Kaiken lisäksi fileitä on parillinen määrä joka kerta. Tällaiseen laatuun silakan myynnissä en ainakaan minä ole tottunut, mutta mielelläni kyllä totun. Olen nyt viikon aikana syönyt noita jo kolme pannullista. -Yksin.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Jotenkin arvasin ett karppaaja ohittaa makeen luumuhillon
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
PW kirjoitti:Jotenkin arvasin ett karppaaja ohittaa makeen luumuhillon
Niin minäkin Itsellä vain kahdesti jo toiminut niin en lähde muuttamaan. Näyttää olevan että oikeastaan mikä tahansa ruokavalio toimii alotuksessa kunhan annokset on pieniä ja nestettä tulee runsaasti.
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
Löysin noita samoja silakoita ja ostin paketin. Vaimo sano ett pitää paistaa ne pihalla ku haisevat paistettaessa
Pitänee laittaa tulet pihalle huomenna
petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
PW kirjoitti:Löysin noita samoja silakoita ja ostin paketin. Vaimo sano ett pitää paistaa ne pihalla ku haisevat paistettaessa
![]()
Pitänee laittaa tulet pihalle huomenna
Mitä tuoreempia ovat, sitä vähemmän haisevat -myös paistettaessa. Kokeilkaa sitä hapankorppujauhoa leivitykseen ja sulatejuustoa välissä. Kerran jo paistettu, hapankorpusta tai varrasleivästä huhmareella tehty jauho vain nahkapuolelle, ei kerää niin paksua kerrosta, estää tarttumisen pannuun, mutta antaa silti mukavaa makua silakkaan.
-Hitto, pitääköhän itsekin hakea paketti, kun rupesi vesi herumaan kielelle.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
jori kirjoitti:PW kirjoitti:Löysin noita samoja silakoita ja ostin paketin. Vaimo sano ett pitää paistaa ne pihalla ku haisevat paistettaessa
![]()
Pitänee laittaa tulet pihalle huomennaMitä tuoreempia ovat, sitä vähemmän haisevat -myös paistettaessa. Kokeilkaa sitä hapankorppujauhoa leivitykseen ja sulatejuustoa välissä. Kerran jo paistettu, hapankorpusta tai varrasleivästä huhmareella tehty jauho vain nahkapuolelle, ei kerää niin paksua kerrosta, estää tarttumisen pannuun, mutta antaa silti mukavaa makua silakkaan.
-Hitto, pitääköhän itsekin hakea paketti, kun rupesi vesi herumaan kielelle.
Mie luulen ett tuo haju on enempi psykolooginen ilmiö ja tiesin kommentin ostaessani no tulee ne syötyä
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Telkussa sanovat kivikaudenruokavalio oli viimevuoden googlatuin ruokavalio. Onko kukaan kokeillu tai googlannu
Lapseni, yksi niistä vannoo tuon nimeen. Eilen saarnas äidilleen meidän ateriasta.
Parsakaali ois pitänt syyvä raakana, munakkaan päällä oli juustoa - ei hyvä, happamoittaa elimistöä - perunakin kuulemma, mitään happamoittavaa ei. Maitotuotteet pannassa ja viljat tietysti.
Miten pitkään kivikauden luolamies elikään, keskimäärin?
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
PW kirjoitti:Telkussa sanovat kivikaudenruokavalio oli viimevuoden googlatuin ruokavalio. Onko kukaan kokeillu tai googlannu
Lapseni, yksi niistä vannoo tuon nimeen. Eilen saarnas äidilleen meidän ateriasta.
Parsakaali ois pitänt syyvä raakana, munakkaan päällä oli juustoa - ei hyvä, happamoittaa elimistöä - perunakin kuulemma, mitään happamoittavaa ei. Maitotuotteet pannassa ja viljat tietysti.
No kai sä muistit sanoa sille että ei se ruokavalio toimi jos ei elä muutenki kuten he?
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
PW kirjoitti:Telkussa sanovat kivikaudenruokavalio oli viimevuoden googlatuin ruokavalio. Onko kukaan kokeillu tai googlannu
Lapseni, yksi niistä vannoo tuon nimeen. Eilen saarnas äidilleen meidän ateriasta.
Parsakaali ois pitänt syyvä raakana, munakkaan päällä oli juustoa - ei hyvä, happamoittaa elimistöä - perunakin kuulemma, mitään happamoittavaa ei. Maitotuotteet pannassa ja viljat tietysti.
Miten pitkään kivikauden luolamies elikään, keskimäärin?Petri
Lueskelin jostain taannoin, että itseasiassa metsästäjä-keräilijät elivät kivikaudella pidempään kuin myöhemmät maanviljelijät. Ruokavaliota merkittävämpi tappaja lienee kuitenkin olleet tiheämmässä populaatiossa kylissä leviävät taudit, mutta ilmeisesti muut maanviljelyn ja suurien paikallaan pysyvien yhteisöjen edut ylittivät haitat, koska siitä tuli vallitseva elämäntyyli. Vasta parina viimeisenä vuosisatana on (länsimaissa) saavutettu kivikautisten metsästäjä-keräilijöiden odotettavissa oleva elinikä. Samansuuntaisia tuloksia on kai saatu kun on tutkailtu viimeisiä jossain päin maailmaa eristyksissä eläviä heimoja, jos joku ei tuo tauteja ulkopuolelta, nämä ihmiset elävät yllättävän vanhoiksi.
Itse noudatan hyväksi havaittua ruokavaliota, jossa saa syödä kaikkea mikä maistuu hyvälle
Markus Heikkilä - Pyörät: Specbike Technics Comfort tadpole trike / DFXL kinneri / Tern Link D7i taittopyörä / vm -74 Peltirunko-Jopo
jviirret kirjoitti:PW kirjoitti:Telkussa sanovat kivikaudenruokavalio oli viimevuoden googlatuin ruokavalio. Onko kukaan kokeillu tai googlannu
Lapseni, yksi niistä vannoo tuon nimeen. Eilen saarnas äidilleen meidän ateriasta.
Parsakaali ois pitänt syyvä raakana, munakkaan päällä oli juustoa - ei hyvä, happamoittaa elimistöä - perunakin kuulemma, mitään happamoittavaa ei. Maitotuotteet pannassa ja viljat tietysti.No kai sä muistit sanoa sille että ei se ruokavalio toimi jos ei elä muutenki kuten he?
Ja jos elää kuten kivikaudella, mm kuolee nuorena, niin aikas sama mitä syö.
Ajokkina Nazca Paseo 26/26 ja opeteltavana kiertopalkinto-Python
"... mutta ei se toimi kuoppaisella savisella soratiellä, varsinkaan jyrkässä ylämäessä!"
Mahe kirjoitti:Itse noudatan hyväksi havaittua ruokavaliota, jossa saa syödä kaikkea mikä maistuu hyvälle
Minäkin noudatan tätä dieettiä.
Yllättäen siihen voi kuitenkin aika paljon vaikuttaa itse, mikä hyvältä maistuu. -Lue vaikka keittokirjasta.
Mistähän ne oikein tietää, että parsakaali syötiin kivikaudella raakana.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Jossain (prisma?) dokumentissa väitettiin että raakaruoasta ei saa nettoenergiaa ollenkaan kun nykyihmiseltä puuttuu raakaruoan sulattamiseen tarvittavat entsyymit. Eli siis raakaruoka on hyvä valinta jos haluaa laihtua ja ei halua olla syömättä.
ukram1 kirjoitti:Jossain (prisma?) dokumentissa väitettiin että raakaruoasta ei saa nettoenergiaa ollenkaan kun nykyihmiseltä puuttuu raakaruoan sulattamiseen tarvittavat entsyymit. Eli siis raakaruoka on hyvä valinta jos haluaa laihtua ja ei halua olla syömättä.
Totta se on ainakin osittain. Iso osa kasvisten ihmiselimistössä sulamattomista hiilihydraateista muuttuu kypsennettäessä energiaa antavaan muotoon.
Hiirikokeidensa aikaan Carmody laski, että kypsä bataatti sisälsi sulavaa energiaa 37 prosenttia, kypsä liha 23 prosenttia enemmän kuin raaka. Wrangham uskoo, että tilanne on samankaltainen monessa muussa ruoka-aineessa. Hän veikkaa, että kalorilaskuri heittää vähintään kymmenen, pahimmillaan 25–50 prosenttia.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
jori kirjoitti:ukram1 kirjoitti:Jossain (prisma?) dokumentissa väitettiin että raakaruoasta ei saa nettoenergiaa ollenkaan kun nykyihmiseltä puuttuu raakaruoan sulattamiseen tarvittavat entsyymit. Eli siis raakaruoka on hyvä valinta jos haluaa laihtua ja ei halua olla syömättä.
Totta se on ainakin osittain. Iso osa kasvisten ihmiselimistössä sulamattomista hiilihydraateista muuttuu kypsennettäessä energiaa antavaan muotoon.
Hiirikokeidensa aikaan Carmody laski, että kypsä bataatti sisälsi sulavaa energiaa 37 prosenttia, kypsä liha 23 prosenttia enemmän kuin raaka. Wrangham uskoo, että tilanne on samankaltainen monessa muussa ruoka-aineessa. Hän veikkaa, että kalorilaskuri heittää vähintään kymmenen, pahimmillaan 25–50 prosenttia.
Mutta onko syömisestä jotain muutakin etua kuin energian saanti? Säilyykö vitamiinit ja muut terveyteen positiivisesti vaikuttavat aineet paremmin raakaruuassa? Siihen kai ajatus raakana syötävästä perustuu. Imeytyykö ne elimistöön, onkin toinen juttu ?
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.