jori kirjoitti:
Tämähän on aivan täydellinen jarrumekanismi. Vipujen vetosuhteet vaijerin liikkeeseen nähden muuttuvat progressiivisesti niin, että liike on aluksi nopea ja pienivoimainen ja suurenee myöhemmin liikenopeuden vastaavasti pienetessä vipuvarren pystyetäisyyden nivelpisteestä kasvaessa. Vipujen nivelpisteet ovat sellaisessa paikassa, että jarrupalan liike vanteen kohdalla on vanteen muodon kannalta parempi. H-muotoisille jarruillehan tuo sama liike on alaviistoon sivulle, jolloin vanteen jarrupinnan pitäisi olikeastaan olla ulkoreunalta kapeampi, kuin sisempää. Luonnostaan vanteet taas ovat sisempää kapeampia, kuin ulkoreunalta. Tuolla kiinnityksellä nuo jarrut käyvät kaikkiin haarukoihin.
Näitä käyttävät aika monissa kalliimmissa maantiekisanojakeissa. Ja vastaavia. Yleensä on joko pakko kun muun malliset ei mahdu tai yritetään saada aerodynaamista (kuten myös paino-) etua.
Mitä tulee nykyaikaisiin dual pivot jarruihin niin ei niistäkään tarvitse itseään kipeäksi maksaa, kuten mun Campagnolo Centaur maantievannejarrupari josta maksoin 36 €. On ihan yhtä hyvä kuin SRAM Force jarrut hintaan 138 €.

Liikeradat näissä dual-pivot jarruissa on sellaiset että aika tarkkaan pitää ensin jarru keskittää kiinnityspulttinsa suhteen että sitten palat liikkuvat samalla kaarella vannetta kohti. Sen jälkeen hienosäätö on helppoa sekä Centaur että Force -jarrujen keskitysruuvilla. Molemmissa on palloprikoilla jarrupalat kiinni jolloin ne saa täydellisesti säädettyä jotta teho on paras mahdollinen ilman vinkumisia.
Dual-pivot jarrua löytyy Tektro:lta myös niin sanottua pitkälänkistä mallia joka sopii cyclo-cross tyyppisiin pyöriin ja niiden 35-42 millisille renkaille. Eivät olleet pahan hintaisiakaan.
jori kirjoitti:Pitääkö sitä jarrutkin vielä tehdä itse. 
Vaikeisiin tapauksiin ja ihan yleensä on hyvä vastaus että levyjarrut. Jos vielä on havainnut että jarruja joutuu oikeasti käyttämään ja niiden toimintavarmuus ja kahvatuntuma on tärkeää niin hydrauliset sellaiset.
Mahdollistaa helposti eri kokoisten kiekkojen käytön tai kokeilun, vanteet voi valita vapaammin kun ei tarvita jarrupintoja jne. Jos nyt olisin tilaamassa MetaPhysic:ä niin runkokitin mukana tulisi maantiehiilikuituhaarukka jolle myös levyjarrusatula kiinnittyy. Kohta enemmän sillä ajetaan tuo 29er haarukka ja levyjarrut paikallaan kuin maantiekunnossa vannejarruin.