Vouhottaminen ja kannustaminen on aivan OK, pakottaminen ei. Vastustan nimenomaan kypäränkäyttöpakkoa, en missään nimessä kypärän käyttöä. Päinvastoin nimenomaan suosin kypärän käyttöä. Itse joudun valitettavasti ajamaan hengenvaarallisesti ilman kypärää, jotta pyöräilyn vapaa imago säilyisi, eikä pyöräilystä tulisi pelkkien fanaatikkojen hommaa, vaan jokainen voisi hypätä pyörän selkään milloin huvittaa riippumatta siitä, sattuuko se kypärä olemaan juuri silloin saatavilla. Jonkun täytyy uhrautua, jottei pyöräilijöistä tule pelkästään päähän potkittu olemattoman pieni nöyrästi kaiken paskan nielevä vähemmistö. Liikennevalojen nöyrryytysnapit, kypäräpakko ja polkupyöriä koskeva liikennesääntökaaos ovat näitä noyrryytystoimia, joita vastustan.
Nojanallella on aivan oikea asenne tuossa viestissä, lainsäätäjällä ei. Kypärän käyttöpakko on virkavallan alistusele pyöräilijöitä kohtaan. Kypäräpakon on mm. Australiassa todettu käytännössä lopettavan pyöräilyn liikennemuotona, jolloin laki kiireesti peruttiin. Suomessa tehtiin lainsäädännöllinen housuunkuseminen säätämällä kypärä pakolliseksi, mutta poistamalla siitä rangaistavuus. Kansanedustajat tuntevat tehneensä tärkeän turvallisuutta lisäävän päätöksen, mutta tällainen lainsäädännöllinen konkelo johtaa kuitenkin lopulta muidenkin lakien noudattamattomuuteen, kun on hommaan ensin totuteltu pyöräilykypärättömyydellä ja autossa kännykkään puhumalla. Sellaisia lakeja ei saisi laatia, joita ei katsota niin tärkeiksi, että niitä voidaan kunnolla valvoa, johon rangaistukset olennaisena osana kuuluvat.
Turvallisuusperustelu kypäräpakolle on ontuva, koska sama kypäräpakko sovellettuna autoiluun, säästäisi vielä useammalta vammalta. Kypäräpakkoa autoileville ei kuitenkaan kukaan uskalla ehdottaa, sillä enemmistöä ei kannata nöyrryyttää, menee äänet. 
Muistutan vielä: En alkuunkaan vastusta kypärän käyttöä, vaan kypäränkäyttöpakkoa.