Karppaajien ruokavaliosta

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja PW »

jviirret kirjoitti:
PW kirjoitti:

Jaa, meillä kyll syödään aika usein lohta - siis yleensä se kait on kirjolohta. Tuosta Puumalan viljelmältä se kait useimmiten tulee. Mikäs tuon kasvatetun kirjolohen ongelma on kun sitä niin moititaan? Rehu jota niille syötetään kö? Luulis ett suomessa on nuo antibioottiasiat paremmassa kunnossa ku muualla?

Minä en tuossa viestissäni moittinut muuta kuin nykyisen kirjolohen laatua. Taloudellisesti on järkevintä saada kala kasvatettua mahdollisimman halvalla, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman suureksi. Jukka

Pitäneekö tuo mahdollisimman suureksi kuitenkaan paikkaansa? Jossain kohtaa on kalan kasvatuksessa taloudellisesti järkevä koko - porsaan kasvatuksessa ainakin näin on, sikaa ei kannata kasvattaa sen isommaksi - menee tappion puolelle (taitaa tosin mennä tänäpäivänä muutenkin). Ei kai kuluttajakaan halua kaikkein suurinta - en mie ainakaan, no oonkin erikoinen immeinen enkä ees kuluttaja :wink:

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jviirret »

PW kirjoitti:
jviirret kirjoitti:
PW kirjoitti:

Jaa, meillä kyll syödään aika usein lohta - siis yleensä se kait on kirjolohta. Tuosta Puumalan viljelmältä se kait useimmiten tulee. Mikäs tuon kasvatetun kirjolohen ongelma on kun sitä niin moititaan? Rehu jota niille syötetään kö? Luulis ett suomessa on nuo antibioottiasiat paremmassa kunnossa ku muualla?

Minä en tuossa viestissäni moittinut muuta kuin nykyisen kirjolohen laatua. Taloudellisesti on järkevintä saada kala kasvatettua mahdollisimman halvalla, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman suureksi. Jukka

Pitäneekö tuo mahdollisimman suureksi kuitenkaan paikkaansa? Jossain kohtaa on kalan kasvatuksessa taloudellisesti järkevä koko

Joo, olet oikeassa. Tuskin ne tosiaan mitään 10kg vonkaleita niistä tekee :D

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja PW »

jviirret kirjoitti:
PW kirjoitti:
jviirret kirjoitti:
PW kirjoitti:

Jaa, meillä kyll syödään aika usein lohta - siis yleensä se kait on kirjolohta. Tuosta Puumalan viljelmältä se kait useimmiten tulee. Mikäs tuon kasvatetun kirjolohen ongelma on kun sitä niin moititaan? Rehu jota niille syötetään kö? Luulis ett suomessa on nuo antibioottiasiat paremmassa kunnossa ku muualla?

Minä en tuossa viestissäni moittinut muuta kuin nykyisen kirjolohen laatua. Taloudellisesti on järkevintä saada kala kasvatettua mahdollisimman halvalla, mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman suureksi. Jukka

Pitäneekö tuo mahdollisimman suureksi kuitenkaan paikkaansa? Jossain kohtaa on kalan kasvatuksessa taloudellisesti järkevä koko

Joo, olet oikeassa. Tuskin ne tosiaan mitään 10kg vonkaleita niistä tekee :D

Jukka

Joo mutt kyllähän ne saattaa semmosta "pullamössösakkia" olla :? kasvatuskirjolohet.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Joulun tähteet kiusaus. 1kg lanttua, 4 porkkanaa, 1/2kg kinkkua, 3dl kermaa, mustapekka pippurituorejuusto, 4 valkosipulin kynttä ja pari teelusikkaa merisuolaa. Kaikki aineet kuutioiksi ja uunivuokaan. Kannen alla 175 astetta 2 tuntia. Huippuhyvää :D

Liitteet
20160104_160729.jpg
20160104_160729.jpg (108.83 KiB) Katsottu 6506 kertaa
jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13784
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jori »

Vilijami kirjoitti:

Joulun tähteet kiusaus. 1kg lanttua, 4 porkkanaa, 1/2kg kinkkua, 3dl kermaa, mustapekka pippurituorejuusto, 4 valkosipulin kynttä ja pari teelusikkaa merisuolaa. Kaikki aineet kuutioiksi ja uunivuokaan. Kannen alla 175 astetta 2 tuntia. Huippuhyvää :D

Kuulostaa hyvältä, mutta näyttää kuvassa kissanruoalta. :D
Kokeile seuraavalla kerralla sinappikermakastiketta. Eihän se oikeastaan muuta tarkoita, kuin sinapin vatkaamista tuohon kerman ja juuston sekaan. Plevnan pyttypannuun tehdään tuollainen sinappikermakastike juurikin sinapista, mustapekasta ja kermasta. :P

Lantusta saa tosiaan erinomaisen pyttipannun siinä kuin perunastakin, paitsi paremman. Rasvaa täytyy vain laittaa siekailematta, sillä lantussa ei ole energia kuin nimeksi. Jos kuiteniin lanttuun laittaa rasvaa edes sen verran, mitä perunassa on tärkkelystä rasvaenergiaksi laskien, muuttuu se aivan uskomattoman herkulliseksi. Sitäpaitsi peruna ei sellaisenaan vielä oikein riitä, vaan siihenkin on laitettava rasvaa ja muuta. Energiayhtälö on tällainen: Lanttu+6%voita=kuiva peruna. Voinappia kohti siis 160 g lanttua on vasta kuivan perunan energiat, mutta paljon enemmän makua ja ravinteita. :)

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7040
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Pastori »

karitsa.jpg
karitsa.jpg (26.51 KiB) Katsottu 6475 kertaa

Tää meni just uuniin - 14€ kilo - keskimääräisesti ketään ei kiinnosta lampaan/karitsan potka - mutta hitaasti siitäkin tulee hyvää.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Viljahäiriöisten pizza. Pellillisen pohja: 100g mitä vaan pähkinöitä ja 50g auringokukansiemeniä jauhetaan monitoimikoneessa, sekaan 4 kananmunaa, 2dl turkkilaista joghurttia ja 250g emmentalia raasteena. Täyteeksi voi laittaa mitä haluaa, tässä esimerkissä jauheliha, aurajuusto ja ananas.
Eihän maku vedä vertoja vehnäjauhopohjalle, mutta ei tästä saakkaan hirmuisia vatsakipuja :D

Liitteet
20160105_194258.jpg
20160105_194258.jpg (110.62 KiB) Katsottu 6407 kertaa
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja PW »

Meillä on vedetty pojan ohjeen mukaan tämmöstä:
ghee voita (kirkastettua voita), mausteita kurkumaa, sinapinsiemeniä, kuminaa, juustokuminaa, fenkolinsiemeniä, sarviapilan lehtiä. Mausteet ja voi kattilaan tulille, sinapinsiemenet poksahtelee. Sekaan mung dal papuja, basmatinriisi ja vihanneksia mitä kaapista löytyy (porkkanaa, lanttuu, kaalii, parsakaalii ym. on kokeiltu). Kaadan kattilaan vedenkeittimestä kiehuvan veden - kun riisi on kypsää voi syödä. Ai niin suola unohtu.
Intialainen resepti, tarkotettu vatsan ja suoliston puhdistamiseen ja tervehdyttämiseen. Kichari nimeltään - kotoisasti oon sanonu risotoksi. Monesti kun syön tulee sen jälkeen väsymys ja pitää ottaa päikkärit - tän pitäs sulaa paremmin eikä aiheuttaa väsymystä, ei ainakaan tänään tullu väsy.
En oo mausteita niin tarkkaan kattonu, tuleeko joka kerta kaikkia noita - valkosipulii oon kans lisänny joskus.
Makuelämys monine mausteinen on vähän tukkoinen mutt niilläkin pitäs olla muutakin arvoa ku pelkkä maku, joka sekin on tärkeä asia.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Kurkuma, chili ja tee muistaakseni nostavat kropan lämpöä polttaen rasvaa. Teefanaatikot uhoavat teen olevan tehokkaampaa vaarallisimman sisäelinrasvan polttamisessa kuin muiden rasvavarastojen hävityksessä. Joten on tuossa ruoassa terveysvaikutuksia ja chiliä lisäksi, niin makukin paranee. Laiska voi korvata valmiilla currymausteella alkupään reseptin aineista, kun kuuluvat yleisimpiin curryresepteihin. Jos mausta tinkii. Kaneli päälle, niin jopa herää henkiin maku ja mausteista muut. Herne raikastaa makua, joten kokeilisin sitäkin lisätä. Mutta eikö kuuluisi kasvisruokapuolelle karppausketjun sijaan?

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17761
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja PW »

vaaka kirjoitti:

Herne raikastaa makua, joten kokeilisin sitäkin lisätä. Mutta eikö kuuluisi kasvisruokapuolelle karppausketjun sijaan?

Sori, väärästä ketjusta - riisissä taitaa olla liikaa hiilaria karppaajille. Täs reseptis on myös se idea ettei muodostas kaasuja vattassa, siksi mung dal - herneel saattas olla enempi pierettävä vaikutus joilekkin. Mutt saa soveltaa.

Viimeksi muokannut PW, 07 Tammi 2016, 08:40. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Joo en ajatellut ollenkaan ajamisen kannalta.

ajarmala
Sisällöntuottaja
Viestit: 1999
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti:

Joulun tähteet kiusaus. 1kg lanttua, 4 porkkanaa, 1/2kg kinkkua, 3dl kermaa, mustapekka pippurituorejuusto, 4 valkosipulin kynttä ja pari teelusikkaa merisuolaa. Kaikki aineet kuutioiksi ja uunivuokaan. Kannen alla 175 astetta 2 tuntia. Huippuhyvää :D

Innostuin suosituksestasi kokeilemaan eilen tuota lanttua. Kävin lidlistä ostamassa pikkuisen lantun (856 g) ja kuutuoin sen uunivuoan pohjalle. Päälle matjessillin palasia. Sitten vielä kolme isoa sipulia silpuksi ja siitä kerros vuokaan vielä. Mausteeksi mustapippuria. Sitten 2 dl lidlin 15 % kermaa ja 4 dl kiehuvaa vettä. Uuniin 200 deg C -> 140 deg C. Lopuksi vielä juustoraastetta päälle.

Maistamaan: muuten kyllä oikein kiva sillikiusaus, mutta en todellakaan tykkää makeista ruoista, enkä etenkään makeista pääruoista. Lanttu kippaa kypsyessään makeaksi samaan tapaan kuin porkkana ja sipuli. Eli en kauheasti innostunut... Sorry. Siis taidanpa edelleenkin luottaa perunaan sillikiusauksessa, koska se ei kippaa makeaksi. Mutta tulipahan kokeiltua!

Jos joku haluaa hienostella, niin voi korvata sillin anjoviksella ja saa Janssonin kiusausta...

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7066
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

ajarmala kirjoitti:
Vilijami kirjoitti:

Joulun tähteet kiusaus. 1kg lanttua, 4 porkkanaa, 1/2kg kinkkua, 3dl kermaa, mustapekka pippurituorejuusto, 4 valkosipulin kynttä ja pari teelusikkaa merisuolaa. Kaikki aineet kuutioiksi ja uunivuokaan. Kannen alla 175 astetta 2 tuntia. Huippuhyvää :D

Innostuin suosituksestasi kokeilemaan eilen tuota lanttua. Kävin lidlistä ostamassa pikkuisen lantun (856 g) ja kuutuoin sen uunivuoan pohjalle. Päälle matjessillin palasia. Sitten vielä kolme isoa sipulia silpuksi ja siitä kerros vuokaan vielä. Mausteeksi mustapippuria. Sitten 2 dl lidlin 15 % kermaa ja 4 dl kiehuvaa vettä. Uuniin 200 deg C -> 140 deg C. Lopuksi vielä juustoraastetta päälle.

Maistamaan: muuten kyllä oikein kiva sillikiusaus, mutta en todellakaan tykkää makeista ruoista, enkä etenkään makeista pääruoista. Lanttu kippaa kypsyessään makeaksi samaan tapaan kuin porkkana ja sipuli. Eli en kauheasti innostunut... Sorry. Siis taidanpa edelleenkin luottaa perunaan sillikiusauksessa, koska se ei kippaa makeaksi. Mutta tulipahan kokeiltua!

Jos joku haluaa hienostella, niin voi korvata sillin anjoviksella ja saa Janssonin kiusausta...

Et tykkää makeasta ruoasta ja käytät kuitenkin sokeroitua silliä raaka-aineena? :shock:
Anjovis ja maustesillit tekevät ruoista omasta mielestänikin liian makeita, niin perunan kuin minkä tahansa kanssa.
Anna lantulle vielä mahdollisuus, ilman silliä ja reilumman rasvan kanssa :wink:

vaaka
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3069
Liittynyt: 10 Maalis 2015, 08:13

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja vaaka »

Onko teillä kokemusta VLCD very low calorie diet tuotteista yleensä, ja mikä enemmän kiinnostaa minua, pitkillä lenkeillä nesteyttämisen ja tarvittavien ravinteiden saamisessa? Olen muutamaa maistanut, kun äitini joutui läskileirille. Hyvänmakuisiakin löytyy. Tykkään Nutrilett banaanista, suklaasta ja mansikasta. Suolaisia en ole kokeillut. Vaihtoehtoja on paljon ja useampia kuin yleisimmät Allevo, Modifast ja Easy Diet Nutrilettin lisäksi. Tyypillisesti ovat vähän yli 50 kcal/100 g. Miesten laihdutuskuuriannos 6 pussia ja naisten 5 päivässä plus puoli kiloa vihannesta ja 20 g protskua.

Hyvän maun ohella ja harvojen veden suolauskokeiden viime syksynä perusteella luulen, että vesi menee pitkällä matkalla läpi minusta ja hiki lentää sekä taukoja tulee. Joten pelkkää suola- tai suolasokeriliuosta paremmat mahdollisuudet tarvittavien aineiden saamiseen on noista laihdutustuotteissa, kun ne on suunniteltu tarjoamaan päivittäin tarvittavat mineraalit ja vitamiinit. Tuoteselosteissa on samoja vitamiineja ainakin kuin geeleissä on tullut vastaan. Minulla oli positiivisia kokemuksia suolasokeriliuoksesta ja en tiedä oliko fribaaja koulutukseltaan lääkäri, joka mulle sanoi, että vesi ei imeydy pitkissä suorituksissa ilman suolaa. Hänen vaimonsa on yleislääkäri terveyskeskuksessa. Tieto vaikutti uskottavalta ja kun mulla menee sataan kilsaan puhdasta vettä 6 l helposti, olisi hyvä vähentää lipitystä, hikoilua ja taukoja. Siten lisäsuolaus ja muiden ravinteiden saamisen varmistus kuullostaa kokeilun arvoiselta.

Lisäilo saattaa olla nälän tunteen kontrollointi. Eniten kokemusta Nutriletteistä ja niistä tulee sen verran tiukkaa liisteriä, että möhnä liimautuu vatsalaukun seinään hidastaen laukun tyhjentymistä. Näin aiheesta dokkarin, missä kuvattiin 2 ja 4 h päästä vatsan sisältö näyttää. Testiryhmät söivät saman aterian ja pötsi tyhjänä noin about 2 h kohdalla niillä, jotka ottivat nesteen lasissa. Kun 4 h päästä liisteriksi veden soseutetun aterian syöjillä oli muruja pötsissä 4 h kohdalla ja nälän tunne alkamassa, kun munakkaan ja vähärasvaisen kinkun aamupalaksi syöneet veden erikseen juojat olivat nälkäisiä 2 h kohdalla ja kiljuvassa nälässä 4 h. Sama treeni molemmilla Englannin Territorial armyn alokkailla.

Oletteko ajaneet VLCD tuotteita syöden/juoden ja mitkä ovat havaintonne nesteytyksen, nälän tunteen ja jaksamisen suhteen? Luulisi pitkillä keikoilla olevan enemmälle energialle tarvetta, mutta urheilunäkökulmasta ja painonhallinnalta muu syöminen on vapaampaa. Jos ei ole tylyllä dieetillä. Eli jopa karpillista tien päältä saatavaa murkinaa voinee ostaa, kun aina ei ole vaihtoehtoja tien päällä.

Toki painoon vaikutuksetkin kiinnostavat. Noita VLCD tuotteita on tutkittu ja en ihmettele, jos karppausinnostus olisi lähtöisin näistä sairaalloisten ylipainoisten hätälaihdutusdieeteistä. Tuotteiden tuoteselosteissa ja sairaalan ohjeissa on eri tietoja, mutta yhteistä on se, että tarkoitus energiavajedieetillä on tehdä sitä vain rajatun ajan ja pitää syödä muutakin, eli kasviksista vähähiilarisia ja salaatteja plus 20 g proteiinia päivässä. Kolmesta kymmeneen viikkoon on näiden lähteiden karppauskestosuositus. Kolme viikkoa tuoteselosteissa ja leirin kesto 10 vkoa. Varsinainen dieetillä olija laihtui 4 päivässä alusta laskien oman puntarin mukaan 2,5 kg ja lekurin puntarilla 1,5. Lähdettävässä löytyy, joten normaalimmassa tilassa oleva ei ehkä saa noin hyviä tuloksia nimellisesti 800 kcal päiväannoksella. Tosin eipä noin vähän liene syönyt koekaniini.

Avatar
Pastori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7040
Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Pastori »

Vastaa Viestiin