Kasvisruokavalio

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
PW
KOM
Viestit: 17765
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja PW »

Kyllä mie köydän kasviksista makuja ja nimenomaan hyviä - mausteilla hoidetaan loput. Lihahan nyt ei maistu millekään jos ei mausta, suolaa nyt vähintään.

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

janx kirjoitti:

Minun lempiruoka taitaa olla tällä hetkellä Vöner tomaattikastikkeella ja riisillä.

Vöner ainesosat: vehnäproteiini, vesi, rapsiöljy, mausteet, hiivauute, suola, karamellijauhe, auringonkukkalesitiini, savuaromi, aromi, happamuudensäätöaine: E327, E262.
Sisältää myös: valkosipulia, sipulia, paprikaa, timjamia.

Hiivauute ja epämääräinen aromi ovat just tuota jumalten mannaa, Natriumglutamaattia. :wink:

"Eviran mukaan niin aromivahventeiden kuin hiivauutteenkin glutamaatit ja glutamiinihappo ovat kemiallisesti täysin samoja aineita."

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

PW kirjoitti:

Lihahan nyt ei maistu millekään

Ei niin, ei arominvahvennekaan itsessään miltään maistu. Ne vaan saa muut raaka-aineet maistumaan taivaallisen hyviltä.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

PW kirjoitti:

Kyllä mie köydän kasviksista makuja ja nimenomaan hyviä - mausteilla hoidetaan loput.

Ei muuta ku best of the best kasvisreseptiä tulemaan!

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4619
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja janx »

janx kirjoitti:

... Laitan juuri parhaillaan taas tupla-annoksen tuota kastiketta tulemaan. http://www.janx.info/fi/posts/reseptit/tomaattikastike/

Pitäisi tehdä ainakin nelinkertainen annos kerralla, kun tuossa on noin tunnin homma joka tapauksessa. Yksi annos menee pelkästään uunipellin kokoisen pizzan päälle. Ei ole ollut paluuta tomaattipyreeseen. Toisen annoksen tässä tapauksessa kippasin kiehuvalla vedellä huuhdeltuun Dolmio-tomaattikastikepurkkiin myöhempää käyttöä varten.

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4619
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja janx »

Vilijami kirjoitti:

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.

Mä luotan tässä ammattikokkiin. https://www.foodie.fi/recipe/1081ab852c ... 9b128d92b5

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13787
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja jori »

janx kirjoitti:
Vilijami kirjoitti:

-Minun mielestäni- tomaattikastiketta pitää hauduttaa kolmesta tunnista ylöspäin. Silloin siinä maut vasta tiivistyy riittävän intensiiviseksi. Toissapäivänä tein härkäpapu-tomaattikastiketta. Klo 10 laitoin kiehumaan ja söin klo 16.

Mä luotan tässä ammattikokkiin. https://www.foodie.fi/recipe/1081ab852c ... 9b128d92b5

Ei tuo ole ihan noin yksioikoista. Ei se ammattikokkikaan voi tehdä kaikkein herkullisinta reseptiään naistenlehden sivulle. Jos ohjeessa lukee "hauduta yli kolme tuntia", ei sitä kukaan tee ohjeen mukaan. Reseptit ovat kompromisseja ja rajoite-ehtoja voi olla vaikka minkälaisia.

Perinteiset pizzakastikkeet ovat olleet äärimmäisen pitkään keiteltäviä. Tomaatissa on myös sellaista harvinaista antioksidanttia kuin lykopeeni, jota muodostuu sitä enemmän, mitä pidempään keitetään. Siksi keitetään mieluummin pidempään, jos vain voidaan. Sellainenkin kannattaa muistaa, että säilyketomaatit ovat jo keitettyjä. Purkkisäilykkeet vieläpä ylipaineessa 120 asteen lämmössä. :)

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4619
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja janx »

Mä välillä oikaisen ja teen tuon reilussa vartissa. Ihan hyvää se on niinkin, mutta ainakin kuvittelen sen olevan parempaa tunnin keittelyn jälkeen. Pitäisi tehdä sokkotesti. Muttin Polpa tomattimurskaa käytän.

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4619
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja janx »

Tämä ei kyllä auennut edes ajan kanssa, mutta sopii aiheeseen. :lol:

Kuva

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

Avatar
samuel
Sisällöntuottaja
Viestit: 1533
Liittynyt: 29 Syys 2012, 14:48
Paikkakunta: Tampesteri

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja samuel »

janx kirjoitti:

Tämä ei kyllä auennut edes ajan kanssa, mutta sopii aiheeseen. :lol:

Kuva

vain ajan -> vainajan

- Henri -
Pyörinä omasta päästä muokatut Sascha -» Sascha Evo ->> Sascha eVo (sähkö), LSL ja PYSTY pyörä -» Nopsilla

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Oon testaillut aamupuuroja, mitkä pitäs nälkää. Maitoon keitettynä asia ratkeais suht helposti, mutta kun se naudan proteiini ja rasva ei tahdo sulaa enään ja närästää pitkään. Kaurapuuro veteenkin keitettynä närästää.

Paras puuro tähän mennessä on 4dl vettä, 1/2 dl puuroriisiä, 1/2 dl punaisia linssejä, vähän rasvaa ja suolaa. Keitetään 30-60 minuuttia. Uusi mieto maku, ei oikein muistuta mitään ruokaa, mutta mielestäni hyvää ja pitää nälkää. Täydelliseen kasviproteiiniin pitää yhdistää palkokasveja ja viljaa, se toteutuu tässä puurossa.

Samasta puurosta jatkokehitin pihvejä/lättyjä, jäähtyneeseen puuroon pari kananmunaa, iso kourallinen porkkanaraastetta, ruokalusikka perunajauhoja ja ruokalusikka vehnäjauhoja. Sitten paistetaan lättypannulla. Hyviä oli.

Puntari hipoo jo 90kg rajaa. 15 vuotiaana painoin saman verran. Vuoden 2019 korkein lukema oli 116kg.

Liitteet
img20200607_144516.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Boltsi, nyhtökaura ja härkis innostivat kokeilemaan saisinko itse tehtyä saman henkisen kasvispullan. Niiden reseptit tuntuvat olevan suuria salaisuuksia.

Tuote ei ole vielä valmis, mutta laitan jo tähän reseptiä (lähinnä) itselleni muistiin.

150g härkäpapuja idätettynä ja keitettynä (kuivattuja)
150g kaurahiutaleita
1/2dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoja
1/2dl chian siemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1-2tl suolaa (herbamarea)
1rkl siirappia
50g rasvaa (mitä vaan haluaa)
1 pussi kuivahiivaa
Härkäpapujen keitinlientä, niin että taikina on paksumpaa kuin puuro, mutta löysempää kuin sämpylätaikina.

Nyt odottelen taikinan kohoamista ja kerron tuliko lopputuloksesta hyvä. Taikina maistuu kyllä hyvältä.

Liitteet
img20200716_105836.jpg
Viimeksi muokannut Vilijami, 16 Heinä 2020, 12:15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Pannulla paistettuna "jauhelihaksi" maku oli ainakin todella mieleinen. Kestää vertailun nyhtökauraan.

Liitteet
img20200716_121207.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7072
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Kasvisruokavalio

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Pidin pyöryköitä kiertilma 200°c 25min, 125°c 25min ja lopuksi uuni pois päältä. Pyörykät sai jäähtyä pari tuntia uunin jälkilämmössä. Pyörykät lätsähti pihveiksi, mutta aivan jees maku. Ens kerralla lisään joukkoon vielä kaljamallasta, että makuprofiiliin saa hieman synkkyyttä. Joku savuinen tai tervainen maku vielä sopisi hyvin lisäksi.
Kyllä nämäkin esim. pakastealtaan valmisfalafelit voittaa mennentullen.

Liitteet
img20200716_152911.jpg
Vastaa Viestiin