Sivu 15/30

Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 12 Heinä 2017, 00:05
Kirjoittaja kuparinen

Jos vertaa Mongozon banaaniolueen ei kannata enää verrata: ostin sen kaksoisannoksen: ensimmäisen ja viimeisen ikinä samassa pullossa. No, makuasia... :wink:


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 12 Heinä 2017, 00:22
Kirjoittaja ki
PW kirjoitti:

Meillä eilen paistettiin kauraleipää kun ei oo ny leipää ostettu gluteenin välttämiseksi. Pelkästä kaurajauhosta, ei kyllä tullu ku kovin murenevia sämpylöitä, jotka murut sitten meinaa jäädä kurkkuun kiinni. Mieluummin syön kauran puurona.

mäkin tei kaurahiutaleista teeleipää siis litteää ei kovin paljon noussutta.laitoin taikinan pelille ja annoin nousta.en siis jauhanut hiutaleita jauhoiksi. sekotin leivinjauhetta että taikina nousisi ja suolaa ja vettä ja vähän oljyä , öljy saattaa auttaa murenemiseen tai sitten se että laittaa hiutaleet jauhon sijaan.leivän voi voidella kypsällä avkadolla, jos ei jäisi kurkkuun sillon kiinni.kauran kanssa voi ehkä myös sotkea jotain joka antaa sitkoa, siemeniä?


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 31 Heinä 2017, 12:26
Kirjoittaja vaaka

En tiennyt, mihin ketjuun laittaa, kun ei oikein karppaukseenkaan sovi.

Yleensä en pidä digestive tyyppisistä kekseistä, mutta s ketjussa myytävä Tesco brändin keksi on hyvää ja siinä ei ole gluteenia, maitoa sekä vehnää. Voisi toimia herkkävatsaisille. Tescon tavaroiden saatavuus on onnen kauppaa, toimitusvaikeuksia ja lentävät hyllystä. Paljon parempia ovat normikeksit heiltä, aatelia keksien joukossa. Selvä lihoamisvaara. Toinen miinus joidenkin mielestä on palmuöljyn käyttö.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 13 Elo 2017, 01:08
Kirjoittaja ki

ostin helsingin sörnäisten lidlistä kaurajauhoja hintaan 1.7e puoli kiloa.minusta ihan kohtuuhinta


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Elo 2017, 01:16
Kirjoittaja ajarmala
ki kirjoitti:

ostin helsingin sörnäisten lidlistä kaurajauhoja hintaan 1.7e puoli kiloa.minusta ihan kohtuuhinta

Kallis. Tekee kilohinnaksi 3,40 e. Mieletöntä!

Jos olet keliaakikko, käytät tietenkin puhdasta kaurajauhoa ja maksat siitä.

Jos et ole keliaakikko, niin kannattaa ennemminkin ostaa Lidlistä niiden kaurahiutaleita (a 60 senttiä kilo) ja leipoa kauraleivät sitä käyttäen. Minä pyöräytän kauraleipäni aina Lidlin kaurahiutaleista sekä niiden halvimmista erikoisvehnäjauhoista: 1/3 tai 1/2 kaurahiutaleita ja loppu vehnäjauhoja sitkon takia. Tulee namia leipää. Eikä maksa juuri mitään - rouheet (lue: jauhot plus muut viljat) on luokkaa 50 c/kg, josta tulee 1,5 kg leipää, joten kilohinnaksi tulee 33 senttiä. Ei paha hinta. Myös Prismasta saa jauhot samaan hintaan, joten en ole pelkästään Lidlin mies...

Ja sitten voisi vielä kysyä, miksi meillä on leipäjonoja. Leipä maksaa 33 senttiä kilo. Kilolla leipää ihminen elää yhden päivän. Siis, jos ei nojapyöräile kovin monta kymmentä kilometriä...

No, pitäähän ne C-, A- ja D-vitamiinitkin kyllä jostain saada, eli ei ihminen sentään elä yksin leivällä. Pitää olla myös sirkushuveja, laulua ja leikkiä...


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Elo 2017, 14:17
Kirjoittaja PW

Oliiviöljystä tuli vaimolta kommenttia, ett maistuu kitkerälle (salaatissa) - maistoin raakana ja maistuihan se yllättävän väkevälle :? Siis varmaan jotain halpaa koska Rainbow Classico extra virgin (Espanjalaista), maun voimakkuuskin näkyy merkityn = 3/5.
Ostinpa sitten Lidlistä Primadonna merkkistä extra neitsytoliiviöljyä, EU-sekoitus pullotettu Italiassa. On tää miedompaa mutta jälkimaku tuntuu myös hieman kitkerältä kurkussa. Tässä ei oo voimakkuutta merkitty.
Googlasin kitkerä oliiviöljy ja jossain nimenomaan sanottiin, ett nää extra virginit pitääkin maistua ja ne miedot oliiviöljyt ei ookaan hyviä laadultaan.
Onko foorumin öljyasiantuntijoilla millanen kokemus, mitä oliiviöljyä kannattaa käyttää? Lähinnä siis käytän salaatin voiteluun Oliiviöljyä.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Elo 2017, 17:29
Kirjoittaja Vilijami

Hyvä oliiviöljy kuuluukin olla kitkerää. Siedätys auttaa tähän. Itsellänikin meni melko kauan, ennen kuin alkoi maistua.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 16 Elo 2017, 17:50
Kirjoittaja Puusilmä

Eräs teoria on, että kannattaa ostaa vain sellaista extra virgin oliiviöljyä, jossa on valmistajatilan tiedot. Muu on todennäköisesti huonompilaatuisten öljyjen seosta. Jamie Oliver taisi olla myös aitoa.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 19 Elo 2017, 22:01
Kirjoittaja ki
ajarmala kirjoitti:
ki kirjoitti:

ostin helsingin sörnäisten lidlistä kaurajauhoja hintaan 1.7e puoli kiloa.minusta ihan kohtuuhinta

Kallis. Tekee kilohinnaksi 3,40 e. Mieletöntä!

Jos olet keliaakikko, käytät tietenkin puhdasta kaurajauhoa ja maksat siitä.

Jos et ole keliaakikko, niin kannattaa ennemminkin ostaa Lidlistä niiden kaurahiutaleita (a 60 senttiä kilo) ja leipoa kauraleivät sitä käyttäen. Minä pyöräytän kauraleipäni aina Lidlin kaurahiutaleista sekä niiden halvimmista erikoisvehnäjauhoista: 1/3 tai 1/2 kaurahiutaleita ja loppu vehnäjauhoja sitkon takia. Tulee namia leipää. Eikä maksa juuri mitään - rouheet (lue: jauhot plus muut viljat) on luokkaa 50 c/kg, josta tulee 1,5 kg leipää, joten kilohinnaksi tulee 33 senttiä. Ei paha hinta. Myös Prismasta saa jauhot samaan hintaan, joten en ole pelkästään Lidlin mies...

Ja sitten voisi vielä kysyä, miksi meillä on leipäjonoja. Leipä maksaa 33 senttiä kilo. Kilolla leipää ihminen elää yhden päivän. Siis, jos ei nojapyöräile kovin monta kymmentä kilometriä...

No, pitäähän ne C-, A- ja D-vitamiinitkin kyllä jostain saada, eli ei ihminen sentään elä yksin leivällä. Pitää olla myös sirkushuveja, laulua ja leikkiä...

puhuin siis gluteenittomasta.Glutrenittomat kaurahiutaleet tai valmis leipa on viela paljon kalliimpaa.Jos ei laske omaa tyota niin paasee normileivan hintoihin.toki jostain tilalta suoraan voisi saada edullisemmin


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 26 Loka 2017, 15:31
Kirjoittaja Vilijami

En tiedä kuuluuko tämä kasvisruokapuolelle, mutta en parempaakaan ketjua löytänyt.
Omatekoinen riisikakku jäi mieleen tuolta Nojailijan ruskaketjusta ja ajattelin kokeilla omaa versiotani jonka lopputulos olisi lähempänä kaupallisia riisikakkuja.
Ensin 2,5dl luomutäysjyväriisiä + 1dl amaranttia + 1tl merisuolaa + 7dl vettä kattilaan ja keitin tunteroisen pienellä lämmöllä.
Sitten jäähdyttelyä puoli tuntia ilman kantta. 3 munaa, 200g juustoraastetta ja yrttisuolaa (ei aromisuolaa) sekaan. Levitin seoksen uunipellille ja 150 astetta vajaa tunti. Riisikakkulevy pysyi tuolloin juuri ja juuri kasassa, joten leikkasin sen paloiksi ja siirsin ritilälle. Ritilä uuniin ja jatkoin kuivattelua tunnin 100 asteessa, jonka jälkeen uuni 50 asteeseen ja vielä tunti kuivattelua. Lopputuloksesta tuli aika hyvä. Ainakin paremman makuinen kuin mauttomat kaupan teollisuus-lisäainekakut. Rakenne on kivan kiinteä. Paremmin onnistui kun odotin.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 10 Marras 2017, 21:48
Kirjoittaja terppa
jori kirjoitti:

Kuva
Vaikea saada mittakaavasta selvää, kun reseptiä rekonstruoin.
Onko nuo vaaleat voipapua, artisokkaa, valkosipulin kynsiä, vaiko jotain muuta?
Tiedän, että on kasvispitsa, mutta onko raaste juustoa. Ovolaktovegaani?

Vaihdoin ketjua niin löytyy paremmin jos joku haluaa koittaa :) Tuossa on siis suppilovahveroita kait parisen litraa. Pikkasen liottelin kuivattuja orakkaita lisäksi ja laitoin pannulle vahveroiden joukkoon.

Lisäksi siinä on valkoisia papuja paketillinen

1010201721257.jpg

Ja päällä jotain juuston kaltaista tuotetta 125g (puoli pakettia), tuo porlammin versio on aika jees. Eli tää on helppo ruoka jos jotain vegaanista pitää loihtia.

101020172156.jpg
101020172156.jpg (133.04 KiB) Katsottu 4998 kertaa

Tuntuu menevän joka toinen kerta pavuilla ja joka toinen kerta ripottelen härkispaketillisen pitsaan.

Resepti menee niin jotta mene metsään ja poimi 2-3 litraa suppilovahveroita (tai mistä sitten satut tykkämään).

Saksi sienet kuumalle pannulle ja haihduta vesi pois, lisää öljyä pannulle kun vesi on haihtunut ja käristele hetki, jos tykkäät sipulista ja sitä on taloudessa niin käristele se sienten kanssa. Samalla voit sulattaa 80g margariinia kattilassa sulaksi.

Tee pohja:

Sekoita 5-6dl jotain "pitsajauhoa", 2 tl leivinjauhetta ja 1,5 tl suolaa
Lisää sula margariini (80g)
Mä hurautan taikinan yleiskoneella niin laitan koneen laulamaan ja lisään 2dl vettä.
Jauhoa lisään jokusen hyppysellisen niin, että taikinan koostumus on semmonen ettei tartu sormiin.

Sitten lätkäsen taikinan pellile leivinpaperin päälle jossa on hyppysellinen jauhoa ja painelen taikinan pellin kokoiseksi levyksi.

Päälle tulee paketti tomaattimurskaa tai pyreetä (500g)
Tomaattimurskan päälle ripottelen reilulla kädellä jotain pippurirouhetta.
Sitten lisätään sienet (ja sipuli), pavut ja/tai härkis ja päälle raastetaan porlammin "juusto".

Lopuksi 250 asteiseen uuniin 20-25 min ajaksi.


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 12 Marras 2017, 02:12
Kirjoittaja ajarmala
terppa kirjoitti:

Lisäksi siinä on valkoisia papuja paketillinen

Ne on namia. Mutta mikä tuo 250 g paketti on olevinaan? Niitähän myydään osuuskaupassa 400 g paketissa, josta liottamalla ja keittämällä saa lähes 900 g ihania suuria valkoisia papuja. Och på det andra hemska språket: stora vita bönor... B-) Hmm, olikohan tämä nyt Julkusta vai Äpystä...


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 12 Marras 2017, 11:16
Kirjoittaja jori
ajarmala kirjoitti:
terppa kirjoitti:

Lisäksi siinä on valkoisia papuja paketillinen

Ne on namia. Mutta mikä tuo 250 g paketti on olevinaan? Niitähän myydään osuuskaupassa 400 g paketissa, josta liottamalla ja keittämällä saa lähes 900 g ihania suuria valkoisia papuja. Och på det andra hemska språket: stora vita bönor... B-) Hmm, olikohan tämä nyt Julkusta vai Äpystä...

Joo, nuo "stora vita bönor" ovat (palkokasveista puhuttaessa) suomeksi voipapuja. Muu kuin palkokasvikonnotaatio lienee poliittisesti epäkorrekti. :wink:


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 23 Joulu 2017, 23:39
Kirjoittaja janx

Tein äsken Seitania. :twisted: Nyt se on yön yli marinoitumassa American BBQ-kastikkeessa. Katsotaan mitä tulee.
Resepti löytyy: https://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/


Re: Kasvisruokavalio

Lähetetty: 13 Tammi 2018, 19:57
Kirjoittaja janx
janx kirjoitti:

Tein äsken Seitania. :twisted: Nyt se on yön yli marinoitumassa American BBQ-kastikkeessa. Katsotaan mitä tulee.
Resepti löytyy: https://chocochili.net/2010/02/seitanin-valmistaminen/

Onnistuivat seitanit melko hyvin. Ekaksi kerraksi. Vähän turhan paksuja kiekkoja leikkasin pötköstä. Ei tullut mureita paistaessa ihan sisältä asti.

Tänään törmäsin tällaiseen linkkiin (https://www.vauva.fi/blogit/jyllannin-s ... 8117/11450), jossa puhutaan tanskalaisesta vegaanisesta "jauhelihasta". Kuten sanottua... vegaaneita varten näitä ei varsinaisesti tehdä: "Kaiken kaikkiaan kokemus oli hämmentävä. Pihvi oli itselleni liian lihamainen ja en pystynyt assosiaatoiden vilistessä päässä syömään koko pihviä."

Kuva