Korona

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Wacky
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3334
Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
Paikkakunta: Helsinki, Vesala

Re: Korona

ViestiKirjoittaja Wacky » 21 Maalis 2020, 08:14

Petri jos sulla on ongelma töiden kanssa niin pistä pyöräkorjaamo pystyyn. Meillä ei oo korona hidastanut huoltojen kyselijöitä. Ollaan jouduttu pistää kaikki isommat huollot ajanvarauksille kun porukkaa lappaa kyselemässä ja seuraava vapaa aika on huhtikuun alussa. Ei tää virus tosiaan tasapuoleisesti kaikkille aloille iske.
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 - 2019) Specbike Extrim (2017 -> & 2019 ->)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4421
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 10:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Korona

ViestiKirjoittaja Vilijami » 21 Maalis 2020, 09:02

jori kirjoitti:Laumaimmuniteetin kannalta olisi tärkeää, että mahdollisimman moni nimenomaan sairastaisi taudin, sillä rokotteesta saatu immuniteetti näyttää tuottavan paljon huonomman periytyvän immuniteetin. Rokotettuja sukupolvia seuraavat sukupolvet on siksi aina kyettävä rokottamaan, tai tapahtuu kauheita. Rokotettujen lasten äidiltään saama vasta-ainemäärä ei riitä, vaan ilman rokotusta nämä yksilöt sairastuvat vakavasti verrattuna kyseisen taudin sairastamalla saaneen äidin lapsiin. Siksi turhaa rokottamista on vältettävä, sillä emme voi tietää, että katkeamaton rokottaminen on mahdollista edes lastenlastemme maailmassa, saati myöhemmin. :(

Tästä syystä on tärkeää, että epidemoioiden, jotka periaatteessa ovat riittävän "helppoja" sairastettavaksi, annetaan sairastuttaa ihmiset, eikä puututa tähän kuin siltä osin, kuin on moraalisesti tarpeen, eli kun sairastumisen seuraukset olisivat inhimillisesti kohtuuttomat. Mitä useampi taudin sairastaa, sitä paremmin tuo tauti pysyy poissa myös tulevien sukupolvien riesoista. :)

Kun vastustuskyky perustuu rokotteisiin, tulee niistä tehokas keino hallita ihmisiä. Ensin tarvitaan kuitenkin luonnollisella sairastamisella hankitun immuniteetin vähentäminen rokotekampanjoilla, jonka jälkeen rokotteiden sairastamista heikomman immuunivasteen takia tautien vakavuusaste nousee niin pahaksi, että rokotuksista voidaan vaatia pakollisia myös aiemmin vaarattomiin tauteihin. TÄmän jälkeen kyseiselle taudille ei kukaan saa kunnolla periytyvää vastustuskykyä ja aiemmin tavallisesta, harmittomista lastentaudeista tuli joukoittain tappavia epidemioita, joiden esiintymisiä voidaan hallita rokotteiden saantia ohjailemalla. :evil:

Koko tässä korona-rokote-hysteriassa unohtuu valtaosalta ihmisistä se tosiasia, että elämää on ollut maapallolla huomattavasti kauemmin ennen rokotteita, kuin niiden jälkeen. Tartuntataudeilla on oma tärkeä roolinsa luonnon tasapainossa. Niillä pidetään populaation koko aisoissa ja karsinta kohdistetaan niihin, jotka eivät kykene hankkimaan ruokaa ja suojaa tai muuten auttamaan yhteisöä. Nykyihminen on asettanut itsensä kaikkivaltiaan jumalan asemaan ja pitää oikeutenaan sorkkia tätä luonnon balanssia. Tuijotetaan omaan napaan, eikä pystytä ajattelemaan kokonaiskuvaa. Tottakai se on henkilökohtainen tragedia jos oma mummo, pappa, äiti, isä, puoliso, sisko, veli jnejne. kuolee, mutta sellaista se luonnonvalinta ja kiertokulku vaan on.

Mutta eihän tätä totuutta kestä kukaan...

Avatar
PW
KOM
Viestit: 16564
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Korona

ViestiKirjoittaja PW » 21 Maalis 2020, 09:22

Wacky kirjoitti:Petri jos sulla on ongelma töiden kanssa niin pistä pyöräkorjaamo pystyyn. Meillä ei oo korona hidastanut huoltojen kyselijöitä. Ollaan jouduttu pistää kaikki isommat huollot ajanvarauksille kun porukkaa lappaa kyselemässä ja seuraava vapaa aika on huhtikuun alussa. Ei tää virus tosiaan tasapuoleisesti kaikkille aloille iske.

Ei miulla oo mitään ongelmaa, olen eläkkeellä ja yritän karttaa kaikkea, mitä työksi mielletään :mrgreen: varsinkin sellasta mistä pitäis pyytää rahaa ;)
Yrittäjä kokemuksella vaan YRITIN pitää yrittäjien puolia.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki, Etelä-Suomi
Viesti:

Re: Korona

ViestiKirjoittaja janx » 21 Maalis 2020, 09:26

Vilijami kirjoitti:Mutta eihän tätä totuutta kestä kukaan...

Eikä tarvitsekaan. Sanoitko juuri, että kansallinen rokoteohjelma voitaisiin vetää vessasta alas? Antaa vaan lapsien kuolla kuten on tapahtunut vuosisatoja ennenkin. Uusien ja huonosti testattujen rokotteiden kriittisyyden ymmärrän, mutta tätä en. :roll: Edit: Esim. influenssarokostusta en ole nähnyt tarpeelliseksi, mutta entäs rabies tai jäykkäkouristus? Oletko siis jättänyt ne ottamatta kuten saarnaat?

PW kirjoitti:Ei miulla oo mitään ongelmaa, olen eläkkeellä ja yritän karttaa kaikkea, mitä työksi mielletään :mrgreen: varsinkin sellasta mistä pitäis pyytää rahaa ;) Yrittäjä kokemuksella vaan YRITIN pitää yrittäjien puolia.

Tarkoitus ei ole väheksyä yrittäjiä. Korkeintaan kyseenalaistaa heidän yritysstrategioita. On todella helppoa tuudittautua tilanteeseen, KUN kaikki on hyvin. Näemme konkursseja niiden osalta, jotka eivät kykene uudistumaan. Sekin on kai sitä (business)luonnonvalintaa sitten. Edit: Yrittäjät ovat rohkeita siinä määrin, että minulta ei rehellisyyden nimissä tule löytymään koskaan sellaista rohkeutta. Mielummin karsin vapaudestani (työajat) ja elintasostani (palkka), vaikka taitaa liian moni pienyrittäjä elää köyhyydessä. Onko se sitten sen arvoista.

Ilman koronaakin. "EKP yrittää torjua talouden koronamyrskyä, mutta sillä on kolme muutakin syytä hätääntyä kuin koronakriisi. Ne ovat eurokriisistä tuttuja, kirjoittaa erikoistoimittaja Jan Hurri" https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006445869.html
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx-
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 4517
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jooseha » 21 Maalis 2020, 10:09

janx kirjoitti:En oikein ymmärrä miten asunto ja sen rahoitus liittyy yrittäjän toimenkuvan monialaisuuteen. Jos asunto menee alta, pääsee luultavasti vuokralle. Toki laina voi jäädä riesaksi n+1 vuodeksi. En ole tosin Suomessa vielä kuullut kenenkään kuolleen nälkään sitten pula-aikojen. Elämä silti jatkuu. Ei tarvi mennä radalle kuten tässä aikaisemmin viitattiin yrittäjän muniin.

Puhuttin taloudellisten riskien hajauttamisesta ja huomioin myös menopuolta. Jos menee henkilökohtaiseen vararikkoon, on jokseenkin sama johtuuko se tulojen notkahtamisesta vai lainan irtisanomisesta. Maksukyky ylittyy kuitenkin. Normaaleissa lainaehdoissahan pankki varaa oikeuden irtisanoa laina vaikka sitä olisi hoidettu lainaehtojen mukaisesti eli taloudelisesti kaikki on yhdenkortin varassa, jollei oma talous tätä kestä. Riski voi olla pieni(siedettävä), mutta se on olemassa ja on hyvä tiedostaa.

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki, Etelä-Suomi
Viesti:

Re: Korona

ViestiKirjoittaja janx » 21 Maalis 2020, 10:11

jori kirjoitti:... Kun vastustuskyky perustuu rokotteisiin, tulee niistä tehokas keino hallita ihmisiä. Ensin tarvitaan kuitenkin luonnollisella sairastamisella hankitun immuniteetin vähentäminen rokotekampanjoilla, jonka jälkeen rokotteiden sairastamista heikomman immuunivasteen takia tautien vakavuusaste nousee niin pahaksi, että rokotuksista voidaan vaatia pakollisia myös aiemmin vaarattomiin tauteihin. TÄmän jälkeen kyseiselle taudille ei kukaan saa kunnolla periytyvää vastustuskykyä ja aiemmin tavallisesta, harmittomista lastentaudeista tuli joukoittain tappavia epidemioita, joiden esiintymisiä voidaan hallita rokotteiden saantia ohjailemalla. :evil:

Siis kaikki taudit? Myös ne joihin voi kuolla ilman rokotetta?
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx-
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki, Etelä-Suomi
Viesti:

Re: Korona

ViestiKirjoittaja janx » 21 Maalis 2020, 10:18

jooseha kirjoitti:Puhuttin taloudellisten riskien hajauttamisesta ja huomioin myös menopuolta. ...

Mä puhuin siitä, että yrittäjällä OLISI hyvä olla joku toinenkin ammatti. Ettei yrittäminen esim. perustu pelkästään kännykän kuorien tekemiseen ELLEI tarkoitus ole vain ottaa sen hetken rahoja pois JA keksiä jotain uutta sen jälkeen. (Itsemurha ei ole "uutta", jota tarkoitan).

Edit: Esimerkiksi eräs yrittäjä (en löytä valitettavasti artikkelia) perusti yritystoiminnan ja teki investointeja keskelle metsää. Paikkaan, josta juuri kukaan suomalainen ei ollut kuullutkaan. Kohdetta mainostettiin VAIN kiinalaisille. Sitten tullaan lehteen valittamaan, että kun ei olekaan kiinalaisia lentokentät täynnä. Se on (IMO) riskaabelia ja tyhmää, jos riskiä ei ole hyväksynyt. Onko jos siitä valittaa julkisesti lehdessä? Minusta ei ole hyväksynyt.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx-
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11479
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jori » 21 Maalis 2020, 11:12

janx kirjoitti:
jori kirjoitti:... Kun vastustuskyky perustuu rokotteisiin, tulee niistä tehokas keino hallita ihmisiä. Ensin tarvitaan kuitenkin luonnollisella sairastamisella hankitun immuniteetin vähentäminen rokotekampanjoilla, jonka jälkeen rokotteiden sairastamista heikomman immuunivasteen takia tautien vakavuusaste nousee niin pahaksi, että rokotuksista voidaan vaatia pakollisia myös aiemmin vaarattomiin tauteihin. TÄmän jälkeen kyseiselle taudille ei kukaan saa kunnolla periytyvää vastustuskykyä ja aiemmin tavallisesta, harmittomista lastentaudeista tuli joukoittain tappavia epidemioita, joiden esiintymisiä voidaan hallita rokotteiden saantia ohjailemalla. :evil:

Siis kaikki taudit? Myös ne joihin voi kuolla ilman rokotetta?

Kaikki. Valitettavasti tämä on tilanne. Vain isorokon suhteen ollaan tavallaan voittajia, sillä sitä ei kulkutautina enää ole. Toisaalta sitä on säilöttynä ystävällismielisten ihmisten laboratorioihin. :?

Kaikkiin tauteihin voi kuolla, kun olosuhteet kääntyvät huonoiksi. Elämäkin on -yleensä pitkäkestoinen- etenevä tauti, joka päättyy aina kuolemaan. Tämän taudin suhteen voimme käydä vain viivytystaistelua, mutta häviämme tuon taistelun joka tapauksessa. Aina.
Tässä saarna Pyynikinharjulta
https://youtu.be/tFwk6SjXzq0?t=262
Tässä Koronapelon perusteet Tampereen keskustasta
https://www.youtube.com/watch?v=Vrm9uqf ... tu.be&t=92
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki, Etelä-Suomi
Viesti:

Re: Korona

ViestiKirjoittaja janx » 21 Maalis 2020, 11:44

Taidamme olla niin eri linjoilla (emme täysin eri mieltä), että keskustelun jatkaminen rokotteista on hyödytöntä.

Tässä saarna Pyynikinharjulta https://youtu.be/tFwk6SjXzq0?t=262

Kuka hän on ja miksi luotettava lähde? Katsoin ensimmäiset 10 min. Googlasin. En olisi äänestänyt (ei olisi tullut näkyviin vaalikoneessa asetuksillani), joten miksi luottaisin hänen väitteisiin? Täysin tuntematon ihminen puhuun netissä videolla. Kaikkihan ei ole totta mitä sanotaan tai kirjoitetaan. Näinhän se oli. Näin äkkisältään en osaa sanoa, miksi luottaisin. https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaali2019/8/ehdokkaat/2031?lang=fi
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx-
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11479
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jori » 21 Maalis 2020, 11:58

janx kirjoitti:Taidamme olla niin eri linjoilla (emme täysin eri mieltä), että keskustelun jatkaminen rokotteista on hyödytöntä.

Tässä saarna Pyynikinharjulta https://youtu.be/tFwk6SjXzq0?t=262

Kuka hän on ja miksi luotettava lähde? Katsoin ensimmäiset 10 min. Googlasin. En olisi äänestänyt (ei olisi tullut näkyviin vaalikoneessa asetuksillani), joten miksi luottaisin hänen väitteisiin? Täysin tuntematon ihminen puhuun netissä videolla. Kaikkihan ei ole totta mitä sanotaan tai kirjoitetaan. Näinhän se oli. Näin äkkisältään en osaa sanoa, miksi luottaisin. https://vaalikone.yle.fi/eduskuntavaali2019/8/ehdokkaat/2031?lang=fi

Kysyitkö tosiaan ensin googlelta, kuka tämä on, ennen kuin kuuntelit, mitä sanottavaa hänellä oli, vai kuuntelitko lainkaan. :(
Älä etsi auktoriteettia varmistamaan asioita, vaan tutki itse esitettyjä argumentteja. Auktoriteetit on aina korruptoituneita.

Et ehkä huomaa, mutta iso joukko ihmisiä tällä foorumilla ja muuallakin yrittää auttaa sinua ahdistuksessasi. Peace!
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3041
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki, Etelä-Suomi
Viesti:

Re: Korona

ViestiKirjoittaja janx » 21 Maalis 2020, 12:21

En. Avasin ensimmäisen linkin ja kuuntelin tuon ensimmäiset 10 minuuttia. En puolta tuntia, koska yli vartin videot tuntuvat olevan minulle liian pitkiä. Sitten halusin tietää kuka hän on ja mitä hän ajattelee, joten googlasin hänen nimensä. Löysin hänen vaalikonesivun. Silmääni särähti mm. hänen idolinsa. En pidä hänen idolistaan. Olemme Ekmanin kanssa joistain asioista eri mieltä. Tiedän, että yritätte auttaa. Kiitos siitä, mutta ei auta. (Lamaannuttavaa) stressiä pukkaa. :roll:

Edit: Viestin pituudella on minusta merkitystä. Näin tapahtuu videoilla ja somessa kautta internetin. Liian pitkät esitykset jäävät paitsioon ja sanoma jää puolitiehen ottamatta kantaa itse sanomaan.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx-
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11479
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jori » 21 Maalis 2020, 12:40

janx kirjoitti:En. Avasin ensimmäisen linkin ja kuuntelin tuon ensimmäiset 10 minuuttia. En puolta tuntia, koska yli vartin videot tuntuvat olevan minulle liian pitkiä. Sitten halusin tietää kuka hän on ja mitä hän ajattelee, joten googlasin hänen nimensä. Löysin hänen vaalikonesivun. Silmääni särähti mm. hänen idolinsa. En pidä hänen idolistaan. Olemme Ekmanin kanssa joistain asioista eri mieltä. Tiedän, että yritätte auttaa. Kiitos siitä, mutta ei auta. (Lamaannuttavaa) stressiä pukkaa. :roll:

Edit: Viestin pituudella on minusta merkitystä. Näin tapahtuu videoilla ja somessa kautta internetin. Liian pitkät esitykset jäävät paitsioon ja sanoma jää puolitiehen ottamatta kantaa itse sanomaan.

Täytyy tunnustaa, etten itsekään kuuntele noita täyspitkinä, vaan ruudun alakulman hammasrattaan takaa nostan toistonopeuden 1,5-2 -kertaiseksi. Teen näin jopa tv-sarjoissa, joita näin menetellen ehtii katsoa enemmän. Puolen tunnin videon katsomiseen menee vain vartti. :mrgreen:
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

wwhv
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 522
Liittynyt: 27 Kesä 2017, 13:35
Paikkakunta: vaasa

Re: Korona

ViestiKirjoittaja wwhv » 21 Maalis 2020, 16:25

tässä vähän perspektiiiviä nykypäivään a'la Esko Valtaoja:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006446534.html

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11479
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jori » 21 Maalis 2020, 17:33

wwhv kirjoitti:tässä vähän perspektiiiviä nykypäivään a'la Esko Valtaoja:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006446534.html

Tästä olikin jo tuolla aiemmin puhetta. Jos joku professori puhuu järkeviä, on hän jo eläkkeellä. Valtaojankin tittelin edessä on emeritus. :twisted:
Esko Valtaoja kirjoitti:Arviot koronan tarttuvuudesta ja tappavuudesta ovat epävarmoja, ennen kaikkea koska se on enimmäkseen lähes huomaamattoman lievä flunssa. Jos olet normisuomalainen, todennäköisemmin tuuperrut koronaviruksen sijaan hamstraamasi vessapaperivuoren alle.

Kaikissa flunssissa riski lisääntyy vauhdilla iän myötä. Siksi toimenpiteet erityisesti ikäihmisten suojelemiseksi ovat ehdottomasti paikallaan, eikä niistä kannata laistaa.

Paniikkiin ei kuitenkaan ole aihetta, mutta tietysti me panikoimme – koska salaa rakastamme maailmanloppuja ja muuta kivan kauheaa jutskaa.

Tuo on hyvä huomio, vaikkei Valtaoja ole ensimmäinen, että kuolematilastot kertovat nyt osuutta koronavirkukseksi todettujen tapausten määrästä. Prosentti laskee rajusti, kun huomataan, että iso osa flunssista onkin ollut koronaa.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11479
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Korona

ViestiKirjoittaja jori » 21 Maalis 2020, 18:11

Löysin THL influenssagrafiikan, jolla voi helpommin vertailla eri vuosien epidemioita.
ili01.png
ili01.png (56.04 KiB) Katsottu 235 kertaa

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja ... eskuksissa
AIka matalalla mennään.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma


Palaa sivulle “Off-Topic”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa