ISM Touring Satula

Täällä nojapyöräilijät voivat keskustella pystypyöräilystä.
Puusilmä
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 297
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 12 Syys 2017, 07:22

Koko aikuisikäni olen etsinyt satulaa, jolla eivät pallit puutuisi. ISM Adamo oli erittäin hyvä, vaan ei täydellinen. Sitä hieman leveämpi Spessu oli jopa hieman parempi, kun sen äskettäin ostin kokeeksi. Sain siitä inspiraation kokeilla originaalia ISM Touring satulaa. Ja ainakaan eilen 1 h 15 min lenkillä eivät pallit puutuneet! :shock: Vaikka kuinka yritin painaa persettä penkkiin. Ja koska paino oli takamuksella, niin eivätpä sormetkaan osoittaneet tikkuilun merkkejä. 8)

Kuva

Kuva

Vähän sivusuunnassa nuljakka oli, kun nuo etusarvet osuvat juuri istuinkyhmyjen kohdalle, eivätkä ne aina ihan pysy sarviharjanteiden huipulla vaan valahtelevat puolelta toiselle.

Mutta jatkan testailuja. Haavena olisi ostaa Pole Taiga FatBike 5,05" renkailla, mutta jos en löydä toimivaa satulaa niin se jää haaveeksi. Sähköläskillä nopeus kompensoi pallien puutumista tarpeen mukaan. Mutta jos omin voimin pitää tuntitolkulla hangessa pyöritellä, niin silloin on jakkaran oltava sopiva.

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11065
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja jviirret » 12 Syys 2017, 18:25

Vaatis varmaan CF:n runkogeometrian että noin leveällä satulalla voisi istua sen leveimmässä kohdassa?

Jukka
IRC:ssä kanavalla #nojakki

Puusilmä
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 297
Liittynyt: 12 Elo 2008, 07:34

Re: ISM Touring Satula

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 12 Syys 2017, 20:21

jviirret kirjoitti:Vaatis varmaan CF:n runkogeometrian että noin leveällä satulalla voisi istua sen leveimmässä kohdassa?

Jukka


Joo, jos satula oli liian korkealla ja vaakatasossa, niin nuo sarvet kyllä hinkkasivat jotain takareisien lihasten kiinnityskohtia ikävästi - suorastaan pistävästi.

Mutta yllättäin ylämäessä oli kiva polkea, kun siis olin laskenut satulaa useamman sentin alemmas kuin Spessu oli. Ja samalla käänsin sen hieman keula alempana asentoon. Ylämäkiasento oli vakaa ja tuntui voimaa piisaavan, eli kun vein vartaloa etukumaraan tasapainon säilyttämiseksi ja poljin melko istuvasta asennosta, tuntui kuin nuo sarvet olisivat tarttuneet juuri täydellisesti istuinkyhmyihin ja meno oli vakaata - ei mitään nuljuamista.


Palaa sivulle “Pystypyöräily”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija