Nojapyöräilyn ilot ja mietteet ihmisolennolle

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2582
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 21:47
Paikkakunta: Kaarina

Nojapyöräilyn ilot ja mietteet ihmisolennolle

ViestiKirjoittaja Premnas » 18 Elo 2018, 11:18

Tuli tuolla omassa päiväkirjaosiossa taas mietittyä millaista iloa nojapyöräily on elämääni on tuonut. Sinne se miete kuitenkin ajan saatossa hautautuu ja ehkä joku, joka on harkitsemassa tällasta vaihtoehtoa voisi hyötyä ketjusta jossa on monen ihmisen mietintöjä kootusti nojapyöräilystä ja mitä se on heidän elämäänsä tuonut ja miten se on heihin vaikuttanut. Edes nojapyöräelämä ei ole aina pelkkää hehkutusta vaikkakin suurimmaksi osaksi :mrgreen: , siksi otsikoin "ilot ja mietteet".

Miltä nojapyöräily tuntui harrastuksen/elämäntavan alkuaikoina? Onko se muuttunut vuosien kuluessa? Kuinka iso osa nojapyöräily on elämääsi, onko se kulkutapa vai onko sillä muitakin merkityksiä?

Itse päädyn aina tietyin väliajoin tajuamaan millainen kokonaisvaltainen merkitys nojapyöräilyyn siirtymisellä oli. Alkuun se oli hauskaa, erilaista ja mukavaa. Mukavuus ja hauskuus ovat edelleen mutta sen lisäksi rentous, ajatusten tuulettaminen, hyöty- ja huviliikunta. Fyysisen terveyden ylläpidon lisäksi nojapyöräilyllä on ollut siis suunnaton positiivinen vaikutus myös henkiseen terveyteen. Välillä ovat tekniset ongelmat (tai muut ongelmat) ottaneet pahastikin pattiin mutta ehkä juuri niiden takia sitä on just tässä missä on. Varmasti moni kokee vastaavia hyötyjä myös pystypyörän satulassa istuen, mutta itselleni se ei lopulta olisi ollut vaihtoehto ja tuskin olisin siirtynyt "päätoimiseksi" pyöräilijäksi jos näitä nojapyöriä ei olisi :) .
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 11484
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Nojapyöräilyn ilot ja mietteet ihmisolennolle

ViestiKirjoittaja jori » 18 Elo 2018, 11:28

Tässä tämä ketjun perustamiseen aiheen antanut viesti.
Premnas kirjoitti:Kaksipyöräisestä nojakista on ollu huikeesti iloa. Nojapyöräily on edelleen yksi parhaimmista asioista elämässäni, se on semmonen kokonaisvaltainen henkisen ja fyysisen terveyden ylläpidon kulmakivi. On toki muitakin, mutta selkeesti nojapyöräily on paras tapa lähteä ulos tuulettumaan, miettimään, pohtimaan elämän syviä kysymyksiä, rentoutumaan, pitämään hauskaa.
Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12208
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Nojapyöräilyn ilot ja mietteet ihmisolennolle

ViestiKirjoittaja jviirret » 18 Elo 2018, 13:17

Premnas kirjoitti:Miltä nojapyöräily tuntui harrastuksen/elämäntavan alkuaikoina? Onko se muuttunut vuosien kuluessa? Kuinka iso osa nojapyöräily on elämääsi, onko se kulkutapa vai onko sillä muitakin merkityksiä?


-Aivan mahtavaltahan se tuntui, ihmetteli miksei kaikki aja sellaisilla pyörillä. Varsinkin Python oli sellainen zen että sukat pois :D

-Paljonkin. Hiipuminen alkoi jo kun huomasin talviajon ongelmat, nojapyörä jäi pelkäksi kesäkulkineeksi. Sitten kun poika alkoi olla pyöräilyiässä niin vaihtui itsellekkin yhteispyöräilyihin pystypyörä. Sopi vain paremmin tiheästi pysähtelevään hitaastiajoon. Työmatkallekin tuli Kickbike takaisin, kuntoilu syistä. Vanheneminenkin on muuttanut ajattelutapaa, ajoissa ollakseen ei tarvi ajaa kovaa vaan voi lähteä aikaisemmin.

-Nojapyöräily ei siis ole enää oikeastaan edes kulkutapa, mutta tämä yhteisöllisyys pitää "lajin" parissa. Paljon on tuonut lisäarvoa elämään, ei siis pelkkänä kulkuneuvona vaan koko "scenenä".

Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...


Palaa sivulle “Yleistä nojapyöräilystä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa