Sivu 1/1

Kummallinen juttu

Lähetetty: 23 Elo 2019, 17:51
Kirjoittaja irakas
Yksi jyväskyläläinen tuttu oli vast´ikään ostanut kuvassa olevan Raleigh Cargo kolmipyörän Hobbyhallista. Hän otti minuun yhteyttä, kun hänelle selveni, ettei hän pystynyt sillä kunnolla ajamaan. Ajaessa pyörä vääntää koko ajan vasemmalle, vaikka vasen takapyörä on vetävä. Itsekin pystyin sillä ajamaan vain vasemmalle kiertävää ympyrää. Tietäiskö joku mistä tällainen voi johtua?

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 23 Elo 2019, 18:02
Kirjoittaja Nojanalle
Päilen runkoa , onko aivan suora menosuuntaan . Viittaa siihen että on rakkikoiran vikaa .

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 23 Elo 2019, 18:10
Kirjoittaja irakas
Nojanalle kirjoitti:Päilen runkoa , onko aivan suora menosuuntaan . Viittaa siihen että on rakkikoiran vikaa .


Kyllä minä sitä kovasti tähtäilin. Suoralta näytti, mutta täytyis varmaan tarkistaa paremmin mittaamalla. Saattaa tuo taitettavuuskin aiheuttaa ongelmaa.

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 23 Elo 2019, 19:41
Kirjoittaja trike76
Jos runko on suora niin olettaisin vian löytyvän siitä vetävästa vasemmasta takapyörästä, joko jumittaa jotenkin tai sitten siinä voi olla jotain muuta vikaa. Ihan puhdas arvaus.

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 23 Elo 2019, 20:18
Kirjoittaja torneol
Tointaako tuota ihmetellä, takuu vehkeitä ni takaisin myymälään.

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 24 Elo 2019, 00:14
Kirjoittaja jori
Rungon suoruus on melko yhdentekevä, kuten Pakoputkipyörän takana ajaneet voivat todistaa. 8) :oops:
Olennaista tuossa on emäputken, eli ohjausakselilinjan pystysuoruus ja eturenkaan maakosketuspisteen keskinäinen sijainti. Ne pitää olla sivusuunnassa samassa tasossa. Jos etupyörä on haarukassaan vinossa vetelee ohjaus aika rajustikin. Tuossa näyttäisi olevan aika leveä haarukka. Kuvasta ei kuitenkaan oikein voi hahmottaa, onko etukiekko vinossa. Kannattaa tarkastaa.

Jos vetelee vasemmalle, pitää varmistaa, että etupyörän oikeanpuoleinen akselinpää on varmasti dropparin pohjalla ja vasenta voi hieman nostaa dropparin pohjasta alemmas. Pidemmän päälle kannattaa viilata oikeanpuoleinen droppari syvemmäksi.

Toinen mahdollinen korjaustapa on haarukan taivuttaminen. Oikeaa puolta pitäisi saada eteen ja vasenta taakse.

Re: Kummallinen juttu

Lähetetty: 24 Elo 2019, 07:53
Kirjoittaja irakas
Kiitos vinkeistä! Täytyy tarkistaa. Tuli mieleen, että voisiko olla syynä takapyörien erilaiset ilmanpaineet. Jos vasemmassa takapyörässä on pienempi paine, kääntäähän se varmasti vasempaan. Olen huomannut tämän minun tadpole SH26:ssa.