Saimaan ympäri 2015

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
PW
KOM
Viestit: 15121
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Saimaan ympäri 2015

ViestiKirjoittaja PW » 11 Loka 2015, 10:47

Kirjottelen tästä keväisestä Saimaan kierroksesta tähänkin ketjuun enempi reitin kannalta.
Torstai 28.5. tarkotus lähtee kiertämään Saimatjärvi - Eemeli tulossa matkakaveriks, puolenpäivän tienoilla. Mitään valmisteluja en ollu tehny, hermoa kerkeenkö ja löydänkö tarvittavat kamat mukaan. Heti alkuun huomasin ett isoa säkkiä ei Helsinkinojakin renkaiden väliin mahdu, joten se karsi sopivasti turhaa roinaa pois.
Eemeli saapui ajoiss, piene järkytyksen koin kun auton perässä roikkuikin maantiehighreceri, läskin sijasta jotta pysynkö matkassa kaupunkipyörälläni :? Kun asenteli peräkärryä racerin perään, huoleni hiukan helpottui.
Arvottiin kiertosuunnaksi myötäpäivään, eli kantapäät kohti Lappeenrantaa, Imatrankosken kävelykadun kautta kautta. Kokomatkalla on pyörätie mutta muutamassa paikassa on fiksumpi oikasta maantien vartta, Itse kuutostiellä ei saa pyörällä ajaa. Pyörätie kulkee Imatrankoskelta Helsingintien laitaa kunnes tullaan Korvenkylään 6-tien yli. Kevari jatkuu tässäkin 6-tien laidassa mutta oikastiin Joutsenrannantietä Rauhan tielle koska tuo kevari sukeltaa melkosen mäen alas, joka sitten on taas noustava ylös - turha pätkä sanon minä. Pellisenrannan tien ja Rantatien ylitykset on vaarallisia, koska ovat jyrkkien mäkien alla ja näkyvyys heikko. Reitti kääntyy sitten Rantatielle ja jonkun kilometrin jälkeen eka näkymä Saimaalle Hinkarannassa, (rannasta löytyy sauna). Rantatieltä käännyttiin Putkinotkontielle, vasemmalle 6-tien ali ja Joutsenon kirkonmäelle - lyhyt mutta jyrkkä. Tällä kertaa päästiin molemmat ylös ja matka jatkui Lappeentietä Muukonkankaalle, tuulimyllyjen ali - iikenneympyrän jälkeen loppuu kevar.i Toisella reitillä, 6-tien pohjoispuolella olis kevari mutt se on aika tylsä muutaman kilsan tasainen suora ja huonolla säkällä vastatuuli - siis yleensä vastatuuli, lisäksi sinne joutuu tekemään mutkan. Muukonkankaantie tuo taas 6-tien pohjospuolelle ja tullaan pikkuhiljaa Pontukselle.
Pontuksen kanava on 1600-luvun alun yritys päästä Saimaalta Viipuriin. Pontuksen kanavalla/kaivannolla pysähdyttiin ja päätettiin koukata kanavanvarteen - Mälkiän ja Mustolan sulkujen kautta. Mälkiässä pällisteltiin kanavaa ja tais siitä joku laivakin mennä sulkuun alas päin. Mustolassa kanavan yli toisella puolen valtava Ikeaa odottava kenttä - on odottanu jo jonkin aikaa, tiet ja kunnalistekniikka valmiina :wink: Lauritsalan kautta Lappeenrantaan - keskustan läpi ja linnoitukseen. Linnoituksen valleilta sai hyvän näkymän satamatorille. Satamassahan olis vohvelikojuja, Vety- ja Atomikojuja ym. ravintolalaivaa myös tarjolla. Ensimmäisen kahvilan 3€ hinta värjätystä vedestä, ajoi nuukat matkaajat seuraavaan, jossa joimme munkki kahvit ulkona tietysti. Linnotuksestahan löytyy kaikenlaista turistipyydystä a museoo, taidemuseoo ym. mutta mehän jatkettiin Savonlinnanportista etiä päin.
Lappeenranta oli nähty suuntana Taipalsaari, myöskin pyörätietä kokomatkan. Yksi hyvä peesi otettiin kunnes ylämäessä piti sekin jättää taakse. Reitti Taipalsaarelle kulkee saaresta toiseen joten Saimaakin näkyy aina sillon tällön, enimmäkseen piensaimaan puoli, tien vasemmallla puolen länsi). Pölkkybaarissa vedettiin salaatit naamaan. Paikallisilta kysyttiin reittivaihtoehtoja Partakoskelle - jäljelle jäi ainoastaan yksi, koska muut oli hiekka teitä, eikä ollu hinkua maantie renkailla hiekalle. Siis tien laitaan ja Savitaipaleelle,liikenteeltään rauhallinen mutta mäkinen osuus - tasasta ei juuri tainnut olla. Eemelin "tietokone" tais jossain kohdassa näyttää n. 10km matkalla korkeus eroksi 60m - en tiedä onko se paljon vai... Jalat joissain mäissä varotteli krampeista ja yhdessä jäi lihas nykimään mutt pahoja kramppeja ei ollu.
Savitaipaleelle ei menty, vaan kilometri ennen käännyttiin Partakoskelle, maisema- eli metsätyyppi muuttui kangas/mäntymetsästä tiheämmäksi, kosteammaksi kuusi ja lehtipuu "pusikoksi". Noin 7km ja saavuimme Kärnäkoskelle, mylly, linnoitus, saha ja kaunis joki. Museo kierros - taitaa olla avoimet ovet joka päivä. Tarkoituksemme oli etsiä laavu, josta olin saanu vihjeen Hopealta ja Eemeli bongasikin esitteen laavu onkin ihan tässä ja lähellä. Tien toiselta puolen polku n. 250m jokea vastavirtaan ja löysimme Kuolimon rannalta upean paikan laavuineen - Kiitos Hopea :mrgreen: Rauhallinen paikka juuri siinä mistä joki laskee Kuolimosta Saimaaseen. Laitoin tulet, keitin teet ja asetuimme nukkumaan - ilmeisen väsyneinä, suht aikaisin. Eemeli roikkumaan ja mie valitsin laavun penkin kun en ollu riipparia testannu, epäilin sen mukavuutta eikä ollu kunnon narujakaan siihen. Unta säestivät Käki ja muut metsän häiriköt, tutumpaa äänimaailmaa - rekkojen meteli järven toiselta puolen isommalta tieltä. Good night - vaikka vähän paleli - huono makuupussi mukana.
Päivän kilsat 92.
Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Palaa sivulle “Matkakertomukset, reittivinkit yms.”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija