Sivu 1/3

Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 12 Heinä 2015, 19:56
Kirjoittaja eemeli
Nokialla vähän urheilusempaa pyörää. Vanha kilpurin raato saa toimia osien luovuttajana...

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 12 Heinä 2015, 20:03
Kirjoittaja jori
Siinä ei kauan nokka tuhise, kun Eemeli uuden pyörän sutaisee. Nyt on menevän näköinen, kunhan vain etuhaarukan olkapäät mahtuvat polkijan haaroväliin.

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 12 Heinä 2015, 20:07
Kirjoittaja PW
jori kirjoitti:Siinä ei kauan nokka tuhise, kun Eemeli uuden pyörän sutaisee. Nyt on menevän näköinen, kunhan vain etuhaarukan olkapäät mahtuvat polkijan haaroväliin.

Joo, melkeen ärsyttää kun Eemeli laittaa kuvan - "tein tommosen" :wink: ite joutuu säätään ja vääntään ennenkun pyörästä tulee lähellekään mieleinen :? Tarttee ottaa opiksi :)

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 12 Heinä 2015, 20:15
Kirjoittaja Pastori
Säpäkkää meininkiä ja hyvännäköinen kone tulossa.

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 12 Heinä 2015, 22:26
Kirjoittaja Hirven Noja
Hyvällehän se tuo(kin) näyttää :) . Takana dropoutit ilmeisesti yläviistoon? Omassa vehkeessä päädyttiin sen takia laittamaan haarukka toisinpäin taakse. Jokos on tiedossa miten etukolmion yläpään laitat kiinni?

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 13 Heinä 2015, 13:14
Kirjoittaja eemeli
Hirven Noja kirjoitti:Hyvällehän se tuo(kin) näyttää :) . Takana dropoutit ilmeisesti yläviistoon? Omassa vehkeessä päädyttiin sen takia laittamaan haarukka toisinpäin taakse. Jokos on tiedossa miten etukolmion yläpään laitat kiinni?


Juu yläviistoon on takadropoutit. Ei ollut toisessakaan mitään ongelmia kiekon paikallaan pysymisessä. Vaihdoin vain, että sain peräkärryn kiinni...

Ei ole mitään hajua kuinka etukolmion yläpää pitäisi kiinnittää. Kaipa tuo selviää kun rupeaa tekemään :D ...

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 18 Heinä 2015, 19:56
Kirjoittaja eemeli
Työtunnit 7h. Migistä perhana lappu lanka niin jäi vielä kesken, mutta ekan kerran maattu...

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 18 Heinä 2015, 20:12
Kirjoittaja Premnas
Siit tulee hieno ja sutjakka :D !

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 20 Heinä 2015, 21:57
Kirjoittaja eemeli
Ajokunnossa... Takajarru ja etuvaihtaja pitää vielä laittaa. Ekalla koeajolla tosi löysän oloinen. Lisäilin taakse putkia niin parani. Yllättävän helppo oli ajaa. Ajattelin, että kun tulee matala ja loivalla istuinkulmalla niin ajamisesta ei tule mitään. Etujarru osuu jalkaan muuten ei haarukan kanssa ongelmia. Huomenna sitten ehkä maantielaitaan niin saa parempaa kokemusta ajettavuudesta...

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 20 Heinä 2015, 22:15
Kirjoittaja jooseha
Jaa löysä. Sittenhän se on aika vekkuli ajaa :mrgreen: Ilmeisesti kilpurin etuhaarukka tuo takahaarukka? Mikä on muuten runkoputken halkaisija?

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 20 Heinä 2015, 22:21
Kirjoittaja eemeli
Juu yhtä löysä kuin ajaja..

Takana ja edessä kilpurin haarukka. Runko 50,? mm pakoputkea...

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 21 Heinä 2015, 09:00
Kirjoittaja Wacky
Voisin kuvitella että tuo tiukkamutka rungossa joustaa aika kivasti

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 21 Heinä 2015, 09:28
Kirjoittaja Nojanalle
Siihen kyllä mahtus jäykistepala. :!:

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 21 Heinä 2015, 10:45
Kirjoittaja jooseha
Wacky kirjoitti:Voisin kuvitella että tuo tiukkamutka rungossa joustaa aika kivasti

Tämä on varmaan syy miksi ranskalaiset tekee matalista yliolanputkisia. Kun runko on poikittain polkemisvoimaan nähden tarvii sen olla törkeän vahvaksi mitoitettu voimakkaalla polkijalla. Olan yli saa lähes suoran, joten ohutkin riittää vrt ketju.

Re: Eemeli8(sportMbb)

Lähetetty: 21 Heinä 2015, 15:14
Kirjoittaja eemeli
Eka lenkura ajettu. Etujarrulla jarruttaessa jouston kyllä huomaa, mutta muuten ei häiritsevä. "Teholla" polkiessa keskiö liikkuu vähemmän kuin tuossa toisessa. Pitkät kammet hankalan oloiset. Ajaessa huomasin myös, että rattaat hieman ovaalit. Kädet ja niskat väsyi. Ohjaustankoa voisi varmaan kaventaa ja kunnon niskatuki pitää tehdä. Nyt niskatuki joustaa liikaa, että siihen voisi rennosti nojata. Maantiepakka ei oikein riitä mulle. Menee aika vääntämiseksi ylämäet...

Ja sitten tälläisellä pyörälle se tärkein eli vauhti. Matkaa kerty 49 kilsaa ja keskari 26,7km/h:ssa. Eli ei kovin häävi... Mökillä kun olen niin täältä ei pääse kuin maantienlaitaan ja kun eka kertaa ajoin tällä pyörälle niin luotto ei ollut alkuun kohdillaan. Keskari kuitenkin nousi kokoajan. Yksi tasainen 7km matka kuitenkin 32,3 kilsan keskarilla. Saa nähdä ehtiikö tottua pyörään ennen Nokiaa...