mika kirjoitti:Olin tyytyväinen karppaaja kunnes aloin ajamaan enempi.
Näin se menee. Kun tulee allergiatyyppisiä oireita, pitää muuttaa altistusympäristöä. Metabolinen (ruoansulatukseen liittyvä) altistus on eläimelle se kaikkein tärkein, joten siitä on hyvä aloittaa. SItten vain muutetaan sellaisia asioita, jotka vievät parempaan suuntaan.
En oikein ymmärtänyt, miksi kuvaat tilannettasi "Olin tyytyväinen karppaaja kunnes", eihän tuo punajuurimehu tai muukaan juuresmehu muuta ruokavaliota ainakaan pois päin karppauksen ydinasiasta, eli joutavan hiilihydraatin välttämisestä. Kasviksissa ja hedelmissä on hyvin vähän hiilihydraattia siihen nähden, mitä muuta tarpeellista ne sisältävät. Hedelmät ovat nykyään melko makeiksi jalostettuja, mutta juurekset perunaa lukuunottamatta kaikki erinomaista vähähiilihydraattista ruokaa, karppausruokaa.
Ei se liha liity karppaukseen muuten kuin siinä mielessä, että siinä olevaa rasvaa ei karpparin tarvitsekaan välttää. Voi vallan hyvin olla karppari, vaikkei syö lihaa lainkaan. Karppaus sana perustuu hiilihydraatin latinankieliseen sanaan "carbonhydratum" eikä suinkaan ole johdos lihaa tarkoittavasta sanasta "carnis".
Taas tuli osoitus siitä, että karppauksen hyvät terveysvaikutukset ovat suurelta osaltaan kotoisin siitä, kun ruoka-annoksessa ei ole energialisäkkeiden, perunan, riisin ja makaroonin tuomaa lisämassaa ja energiaa, pitää siihen laittaa noiden tilalle jotain. Se joitain, on vihanneksia ja vähähiilihydraattisia juureksia, jotka tekevät annoksesta terveellisemmän kuin hiilarilisäkkeen kera.