E-Cruiser kirjoitti:Olen syönyt paljon kalaa, mutta ilmeisesti vääriä lajeja. Kalojen D-vitamiinipitoisuushan vaihtelee suuresti lajin mukaan, Joissain on paljon, joissain ei juuri yhtään. Ei ole vaikea vetää aiheesta aasinsiltaa laajemmalle. Mitä lämpimämpää, sitä pilvisempää. Kun ei ole pakkaspäiviä, ei paista aurinko. Aurinko on D-vitamiinin lähde numero yksi. Pilvisyyden lisääntyminen johtaa yhä suurempaan D-vitamiinin puutokseen.
Kalojen ja muidenkin D-vitamiinipitoisuudet löytyvät täältä: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikk ... Order=desc - Tosin en aio syödä 400g siikaa tai ankeriasta päivittäin, jotta saan 100 ug D3-vitamiinia, joka ei ehkä edes imeydy kunnolla. Otan purkista. 
Auringon valo tosiaan käynnistää ihmisen iholla D3-vitamiinin tuotannon. Eri asia, mikä on tarpeeksi. 10 ug ei ole. Valitettavasti se on valtiollinen suositus. Tuli itselleni yllätyksenä, kun kuuntelin Tohtori Tolosen ohjelmaa radiosta vahingossa: "Arkkiatri Arvo Ylppö antoi vuonna 1925 suosituksen, jonka mukaan vauvoille tuli antaa D-vitamiinia 100 mikrogrammaa päivässä. Tätä ohjetta noudatettiin vuoteen 1964 asti, jolloin suositus puolitettiin. Vuonna 1975 se puolitettiin jälleen ja vuonna 1992 suositus pudotettiin 10 mikrogrammaan."
Luontaistuotemyyjäni sanoi, että auringosta saa tarpeeksi D3-vitamiinia vain kesällä ilman paitaa n+1 tuntia auringossa, mutta tiedettäkin asian tiimoilta on tehty, joten en väitä tätä tietoa faktaksi. Se on vain hänen mielipiteensä.
Kapselit kannattaa ostaa öljypohjaisena, niin imeytyvät paremmin. Mä käytän 100 ug Aurinko-kapseleita. Myös tippoina löytyy oliiviöljyyn sotkettuna. Säilyy ilman jääkaappia. Viimeksi, kun mittautin arvon se oli 80 nmol/l. Pitäisi varmaan käydä uudelleen. Vaikka täällä.
Lisätty: tätä lueskelen - http://www.tritolonen.fi/artikkelit/247 ... -vitamiini
Lisätty edellisestä linkistä: "600 IU eli 15 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä nostaa 97,5 prosentilla terveistä ihmisistä seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (tässä kuvassa 25 hydroxyvitamin D) yli 26,8 nmolin/l (punainen viiva) – ei suinkaan yli 50 nmolin/l, kuten tähän asti on kuviteltu (Veugelers ja Akwaru 2014). Suomalaisella viranomaissuosituksella 10 µg/vrk ei päästä lähellekään terveyden kannalta ihanteellisia pitoisuuksia, 75–150 nmol/l."