vaaka kirjoitti:Äkkiäkö urhielija hikoilee magnesiumin kaliumin ja natriumin ohella pellolle? Varsinkin kestävyysurheilijat.
En yleensä hirveitä eroja ole mg pilleri syönnillä saanut aikaan, kun normaalisti ei kramppaile. Kylmä viima tekee äkkiä tepposet pohkeille keväällä ja tietysti piti sateen kastella pökät muuten lämpimässä PM kisassa tunnin ajossa viime vuonna, jolloin tapahtui ainoa lämpimän sään kramppini nojapyöräillessä. Merisuola auttoi.
Mulle olivat lekurit painottaneet vähäisen suolan merkitystä, joten olin syönyt kohttuullisen vähän suoala ainakin vuoden pohjalle. Paremmin merisuola puri ja äkkiä magnesiumiin verratuna. Taidan viljavammaisiin foorumilaisiin verrattuna vetää aika paljon enmmän viljoja, joten saanen magnesiumia vähän paremmin ruoasta. Suomen maaperässä ei kuulemma ole magnesiumia niin paljon kuin monissa muissa maissa, joissa viljasta saisi kaiken tarpeellisen viljan syönnillä, mutta eihän täällä olla useimmiten omavaraisia kaikkien viljojen suhteen, rukiin ainakaan. Siten on varmaan tuurin kauppaa, miten ruoasta mg saanti pelaa milläkin alueella, jos syö lähiruokaa vs sekaisin ulkomaisia ja kotimaisia viljoja sisältäviä tuotteita.
Pari huomiota.
Paaston aikana ei tarvitse ottaa suolaa, vaikka hikoilee ja kusee vähän väliä. Elimistö siis osaa säätää, mitä noihin eritteisiin tulee.
Viljassa on paljon magnesiumia per kuiva-ainekilo. Ihminen syö kuitenkin, ainakin pidemmän päälle, energiamäärän suhteessa, ei suikaan määrättyä kilogrammamäärää. Jos ei syö energiamäärän suhteessa, muuttuu ihmisen kilogrammamäärä. 
Tässä mielessä olisi oikeudenmukaisempaa käyttää magnesiummäärän yksikkönä mg magnesiumia per kilojoule. Tai kilojoulea per mg magnesiumia. Tässä vertailussa pärjäävät sitten vihannekset, mm. pinaatti ja parsakaali paljon paremmin kuin eniten magnesiumia massaa kohti sisältävät tuotteet eli siemenet, puhumattakaan kokoviljasta, jona oikeasti viljaa syövä energiansa saa.
Taulukkona 100 g annoksessa energiaa ja magnesiumia:
pinaatti 56 kJ – 59 mg = 0,95 kJ/mg
vehnälese 1010 kJ – 822 mg = 1,2 kJ/mg
pellavansiemen 2221 kJ – 389 mg = 5,7 kJ/mg
parsakaali 147 kJ – 24 mg = 6,1 kJ/mg
ruisjauho 1355 kJ – 97 mg = 14,0 kJ/mg
Oululaisen ruisleipä 1006 kJ – 46,6 mg = 21,6 kJ/mg
vehnäjauho 1467 kJ – 21 mg = 69,9 kJ/mg