Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.
+1 tälle. Täsmälleen samaa mieltä chilistä ja valkosipulista ja kasvisruoista. Noiden lisäksi panisin myös sipulia, jota syön kuin muut perunaa. Se on kevyttä ruokaa, mutta siinä on siitä huolimatta terhakka maku... Ja sipulihan pitää aina jättää sopivasti raa'aksi, jotta sen maku ei häviä.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)
Tuli korkattua elämäni ekat sirkkapihvit Kasvispihvi jossa vajaa 5% kotisirkkajauhetta. Koostumus oli vihreä, kostea ja ihan miellyttävä syödä. Suomalaiseen makuun tehty - siis ei "minkään makuinen", vaikka yrttejä ja mausteita tuoteselosteen mukaan oli käytetty Puuttui kuitenkin valkosipuli ja chili
Tarttee enskerralla maustaa ite vähän lisää.
Aikoinaan meijän kasvihuoneessa eleli kotisirkkoja, nyt ne ois muodissa
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.
Kokeiles piruuttas olla jokin aika ilman. Epäilen että on sama juttu kuin suolan kanssa. Mitä enemmän käyttää sen vähemmän maistuu ilman. Mulle ainakin maistuu maustamaton ruoka. Sen pitää maistua raaka-aineiltaan eikä mausteilta
Epäilen että on sama juttu kuin suolan kanssa. Mitä enemmän käyttää sen vähemmän maistuu ilman.
Totta tuokin. Kaikkeenhan tottuu ja turtuu.
Esimerkiksi kahvin piristävä vaikutus. Pitkässä päivittäisessä käytössä kofeiinin toleranssi kasvaa ja koko ajan koholla oleva pitoisuus veressä asettuu oletusarvoksi. Silloin piriste ei enää toimi, vaan sillä pääsee ainoastaan normaali olotilaan, eli karkuun vierotusoireita.
Piti tänään taas tehdä linssikeittoa, kun oli ituperunoita menossa biojätteeseen. Laitoin nyt kokeilun vuoksi Tapaskosmaustetta n. 10 tippa ja teelusikallisen valkosipulimurskaa purnukasta. Tottumiskysymys, koska en tätä osaa kaivata. Chili vei makua ei-mieluiseen suuntaan, vaikka ei tämä pahaa ole. Erotuksena myös nenän vuotaminen syödessä.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut) CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Mä oon tänä talvena luopunut aika pitkälle chilin käytöstä. Alkoi kyllästyttämään että kaikki "maistuu" samalta ja aina kun vähensi chilin määrää niin ruuan maku parani Meillä ei ole mitään helposti annosteltavaa chilijauhetta vaan pöydällä kuivuneita ja itse kasvatettuja joista murustellaan ruokaan mielentilan mukaan. Kun ei lajikkeita oo tullu opeteltua ni pitää pikkupala koemaistaa ennen ruokaan laittoa.
Turkkilainen jugurtti toimii hyvin, siitä tulee vähän erilainen maku kuin piimästä. Ei parempi tai huonompi, mutta erilainen. En oo hiivaa käyttänyt, koska olen tehnyt ohutta leipä. Limpputyyppiseen hiiva tai sooda vois olla jees?
Taikina saa olla aika paksua. Se hyvä hapanleivän maku tulee vasta kolmen päivän odotuksella, mutta pitkä aika se on istua taikinakipon vieressä ja odottaa
Sitä taikinaa voi maistella sopivan happamuuden toteamiseksi. Eka vuorokauden jälkeen on aika mautonta. Toka vuorokauden jälkeen hapantaikinan maku alkaa jo erottua. Kolmantena päivänä happamuus alkaa olla -omasta mielestäni- kohdallaan.
Sitä taikinaa voi maistella sopivan happamuuden toteamiseksi. Eka vuorokauden jälkeen on aika mautonta. Toka vuorokauden jälkeen hapantaikinan maku alkaa jo erottua. Kolmantena päivänä happamuus alkaa olla -omasta mielestäni- kohdallaan.
Taikina on jo nyt niin hyvää, riittääköhän tuosta paistamiseen?
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Voisko tän laittaa johonkin muuhun ketjuun . Kun ei nää ole enään V-ketjua . Vaan ravintoketjua .
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Oon paistanu ohutta leipää pellilisen päivässä tai joka toinen pvä. Resepti elää, sen mukaan mitä kaapista löytyy. Ensin tein jugurttipohjalla, päivän tai kaks taikina seiso kulhossa happamoitumassa huoneen lämmössä, miusta tuli sopivan hapanta jo päivässäkin. Sitten jätin maidon pois ja tein veteen taikinan, tää viimenen tekeyty 3 päivää. Kyllä niistäkin hapanta tulee mut vähän erilaista. Tattarijauho, kaurahiutale, kauralese, siemeniä mm.
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.