jooseha kirjoitti:Ahaa, me puhutaan inssin kanssa eri kieliä
Teoriaa ja käytäntöä.
Esimerkkisi osoittaa hienosti että käytännössä miellyttävään asumiseen riittää teorioita pienempisize=85[/size] ilmanvaihto ja/tai että se on jopa edellytys sille.
Teorian täytyy siis olla virheellinen. Itse uskon että teorian tekijä ei ole itsekään ymmärtänyt asiaa kunnolla ja on siksi ravistanut hihasta takuuvarmasti riittävän suuret vaatimukset 
Tämä tuuletusstandardi on juuri se ongelma, jonka vuoksi meillä on homekouluja ja -terveyskeskuksia. Ilmanvaihto mitoitetaan standardin mukaiseksi, mutta suljetaan yöksi. Standardit on laadittu ennen tätä ilmanvaihdon yöksisammuttamistavan yleistymistä ja mitoitukset jääneet myöhemminkin vedon tunteen välttämisen takia vajaatehoisiksi. Kouluissa ja terveyskeskuksissa on valtava kosteuskuorma päivisin. Kun ilmanvaihto suljetaan yöksi, päivän aikana kertynyt kosteus ei pääse pois, vaan imeytyy rakenteisiin, eikä seuraavanakaan päivänä ilmanvaihdon käynnistyessä poistu, koska taas, myös seuraavana päivänä, tulee kosteuskuormaa, joka ylittää ilmanvaihdon kyvyt.
Tilannetta pahentaa laitosten kolkko kiviseinäinen sisustus, joka ei puskuroi kosteutta, vaan ylikorkea kosteyspitoisuus ilmassa tiivistyy kylmiin betoniseiniin ja ennen kaikkea -lattiaan, jonka muovilaatan alle kosteys kertyy ja aiheuttaa mikrobikasvustoja.
Asuinrakennuksissa on paljon enemmän luonnonmateriaaleja so. selluloosapitoisia pintoja, jotka imevät itseensä liian korkean kosteuspitoisuuden ja luovuttavat sitä heti, kun ilma kykenee sitä ottamaan vastaan. Tämä ilmiö on nimeltään tasapainokosteus.

Kuvassa on puun tasapainokosteyspiirros, mutta luonnonkuituiset vaatteet ja muut tekstiilit toimivat samalla tavalla ja huomattavasti nopeammin, joska ilman kanssa kosketuksessa olevaa pinta-alaa on enemmän.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma