jori kirjoitti:PW kirjoitti:jori kirjoitti:PW kirjoitti:Tulihan ne mut ovat vain 5mm lyhyemmät ku nykyset, pitäs vaihtaa keskiö, eikä rattaatkaan oikeen vastaa kinnerin nykyisiä. Taidan ne laittaa johonkin toiseen.
No onhan noissakin kammissa sentään sen 50 mm varaa siirtää klossia taaksemmaksi, ennen kuin kärjet katteeseen hälppii. Ehkä kannattaisi; laittaa vaikka Vilijami-tyyppiset tuplaklossit. 
Noissa kesäkengissä taisin kokeilla mutta niitä pitää viritellä kun en saanu klossia polkimeen painettua. Olisko uponnu liian syvälle pohjaan?
En tiedä, onko apua, mutta itse kokeilisin läppäystekniikalla. Rasvaliidulla värjäisin polkimen kengän pohjaa kohti osoittavat raudat. Koittaisin painaa paikalleen ja rälläköisin kengänpohjasta liituuntuneet paikat, kunnes napsahtaa paikoilleen. 
Rupesin epäilemään tuon käyttämäni "läppäys" sanan oikeutusta tuossa yhteydessä. Tarkoitin siis "wanhassa konepajatekniikassa" käytettyjä erikoistekniikoita, joissa käytetään kontaktin havaitsemiseen merkkiväriä tai "fläkkäyksen" kulumista.

Perkele, kun ei enää muista mitään kunnollista suomeksi, eikä googlesta ole yhtään mihinkään mieleen palauttamisessa. 
Paniikki meinasi nousta, kun mitään ei löydy googlella noista tekniikoista, eikä löydy paperikirjaakaan. Kuparinen haloo! tai kuka vain, joka tietää: Mistä löydän lähteen noille hienoille konepajan erikoistekniikoille, jotka varmasti olisivat opiksi ja hyödyksi nykyisinkin, jos ne olisivat elävää kulttuuria. 
Ei voi olla maailma tällainen, että kaikki tieto katoaa sitä mukaa, kun se poistetaan internetistä helposti löydettävien osastosta. Perinteet kunniaan ja vanhat kirjat skannaten nettiin nuorten luettavaksi.
Ei tule mitään siitä, että hakusanoilla "kaavinta" -vaikka laittaisi konepajamääreen perään- tulee lääketieteellisiä linkkejä ja sanalla "laahinta", tarjoaa kaikenlaista louhintaan liittyvää.
