Ilahduttavan taitavaa mekanismien käsittelyä. 
Ideana tuossa on siis, paitsi lukita ja vapauttaa kallistuminen, myös tuottaa kallistumisliikkeelle enemmän tai vähemmän hitautta niin, että matala pyörä kaatuu hitaasti kuin korkea, jotta kuski ehtii reagoida. Asiaa voi tihrustaa videolla kohdasta 41 sekuntia.
https://youtu.be/mSk4r06jGn8?t=41
Yritän selittää, mitä tuossa tapahtuu
Tuo hitauselementti tehdään paksulla ja painavalla vauhtipyörämäisellä heilurikappaleella B . Heilurin kulmaliikkeen välityssuhde takapyörien heilurivarsien liikkeeseen muuttuu seuraajarullien C liikkuessa kaarevassa urassa. Kun seuraajarullat ovat sisimmässä asennossaan, on seuraaja samalla linjalla kelloheilurin akselin A ja takapyörän vetopisteen E kanssa, jolloin välityssuhde on takapyörän heilurilta vauhtipyöräheilurille on ääretön ja kallistuminen on lukittu.
Kun ohjausvarren liikkeellä liikutetuilla vaijereilla liikutetaan V-muotoista, seuraajarullia liikuttavaa, mekanismia G taakse (kuvassa oikealle), työntää aukeava V-mekanismi seuraajia ulommas kaarevilla radoillaan ja takapyörien heilurivarsien ja vauhtipyöräheilurin välityssuhde pienenee. Kun seuraajat ovat lähellä vauhtipyöräheilurin akselilinjaa, sen kulmanmuutokset ovat suuria verrattuna takapyörien heiluriliikkeisiin, jolloin pienikin pyörän kallistuminen vaatii tuon mekanismin kautta suuren liikkeen vauhtipyöräheilurilta ja näin hidastaa pyörän kaatumista.
Mitä kauemmas V-mekanismi seuraajia siirtää tuosta keskiasennostaan, sitä pienemmäksi muuttuu välityssuhde vaihtipyöräheilurin ja takapyörien heilurivarsien välillä ja sitä matalamman kaksipyöräisen tapaan tuo kolmipyörä käyttäytyy.
Hieno oivallus, mutta mekanismi, jonka tehtävä on toimia vain hitautena = lisämassana polkupyörässä herättää hieman närästyksen tapaisia oireita ainakin minussa. Tiedeprojektiksi, tai motorisoituun tavarapyörään, tai moottoripyörään, kuten tuo Andrew tuossa sanoi, saattaisi hyvinkin sopia.
PS. Huomatkaa Naruperä D. 