Peräkärryn stabiliteetti

Onko mielessäsi nojapyöriin tai nojapyöräilyyn liittyvä kysymys? Haluatko kertoa kokemuksistasi? Kirjoita tänne ja saat varmasti vastauksia.
jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 13804
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Peräkärryn stabiliteetti

Viesti Kirjoittaja jori »

Ei aivan suoraan nojapyöriin liittyvää asiaa, mutta peräkärryjä monet käyttävät pyöriensä perässä ja ennen kaikkea pyöriänsä kuljettavat peräkärryissä autojensa perässä. Youtuben jumala tuuppasi minulle erinomaisen havainnollisen videon peräkärryn lastauksen vaikutuksesta ajoneuvoyhdistelmän stabiliteettiin varsinkin nopeuden kasvaessa. Joten panen tuon videon tänne säästöön, jottei katoa löytymättömiin. Ensimmäisessä videossa eritisen kovaääninen ja typerä tausta-"musiikki". Kuulokkeet pois, kun käynnistätte. :shock:

Lyhyt, ja erityisen selkeä, versio edellisestä: https://twitter.com/i/status/1716084896043766169

Tässä vielä toinen video samasta aiheesta. Siinä näytetään, miten herkkä asuntoperävaunuyhdistelmä on takapainolle ja erityisesti perävaunun takapuolelle ripustetuille polkupyörille. ;)

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2653
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 20:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Peräkärryn stabiliteetti

Viesti Kirjoittaja Premnas »

Mä sain silloin kerran kokeilla miltä tuntuu kun kuorma on liian takapainoinen pyörän peräkärryssä, kun kokeilin sitä yksipyöräistä lastattuna. Voin sanoa että todella huteraa oli, ei kiva ajettava. Kaksipyöräisissä kärryissä huolehdin aina että aisalla on painoa eikä kaikki paino perässä akselin toisella puolella.

HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

Vastaa Viestiin