Listaan tähän vähän näkökulmia tavallisen, monella meillä pihalla seisovan, kärryn käyttöön nojapyörien kuljettamiseen.
Tavallisen peräkärryn leveyteen ei ole mahdollista sijoittaa nojapyörää poikittain. Menee laidoilta yli. Pitkittäin tietysti mahtuu, mutta rakenteista tulee epämääräiset, kun tarvitaan kaksi riviä pyöriä, joiden kapeat päät ovat keskellä limittäin. Vain pystyyn saadaan mahtumaan systemaattisesti ja vähillä rakenteilla runsaasti pyöriä, kuten näyttävät monet kärrynrakentajat ymmärtäneen.
Nämä pystykuljetustelineet ovat näköjään irrallisia omilla jaloillaan seisovia "matontamppaustelineitä", jotka on yksinkertaisesti nostettu kärryn lavalle. Varmaankin pitää pultata kiinni kärryyn. Voi tietenkin sitoa myös liinoilla myös tuon telineen kärryyn kiinni.
Nojapyörät ovat etupuomin verran pystypyöriä pidempiä. Etupyörästä ripustettuna kampipuomit jäävät sojottamaan ylös. Takapyörästä ripustettuna tarvitaan toinen koukkurivi korkeammalle, jotta pyöriä voidaan limittää ripustuksessa, kuten pystypyöriä.
Ehkä on hyväksyttävä, että nojapyörät kuljetetaan kaikki samoin päin puomi ylös päin. Tämä tarkoittaa, että tavoitteen mukaisesti niitä pitäisi mahtua viisi puolelleen. Tämä onnistunee melko vaivattomasti, jos trikejä ei ole paljon. Jos useampi trike, pitää niitä nostaa roikkumaan perä ylöspäin ja tarvitaan siis toinen koukkupalkki pykälää ylemmäs.
Tässä kuvassa onkin kaksi koukkupalkkia ja pyörät limitellään joka toinen ylä- ja alakoukkuun, eikä etupyörä-takapyörä limityksellä. TÄmä siis soveltuu myös nojapyörien kuljettamiseen pystyssä.

Kuvassa on jarrullinen kärry, mutta pyöräpaikkoja on ainakin 24 ja lisänä vielä matkavarustekaappi. Jarrullisen kärryn tarpeesta, en olisi huolissani vielä alle kymmenen pyörän kuormilla.