Haudutuspata/multicooker

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Haudutuspata/multicooker

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Parin vuoden jälkeen otin 3,5L haudutuspadan esille, mutta eihän savuluukeitto onnistunutkaan. Rikki oli mennyt. Lämpesi vaan kädenlämpöiseksi.
Kävin hakemassa uuden pienemmän 2 litran vetoisen 145 wattisen. Prisma 39,90€. Karavaanarihommissakin mahtuu paremmin mukaan ja on kevyempi ykskätisen nostella.
Onko ideoita mitä kaikkea tuollaisella tekis ilmiselvien luuliemien ja puurojen lisäksi?

Liitteet
IMG_20230109_140014.jpg
IMG_20230109_140649.jpg
Viimeksi muokannut Vilijami, 09 Joulu 2024, 23:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2040
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti: 09 Tammi 2023, 14:24

Onko ideoita mitä kaikkea tuollaisella tekis ilmiselvien luuliemien ja puurojen lisäksi?

No tietenkin hernekeittoa - tulee sitä parempaa, mitä pitempään hauduttaa. Ja papujen keittämiseen varmaan kanssa hyvä.

Onko siinä termostaatti? Jos, niin soveltuisikohan se myös sous vide -juttuihin?

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Lämpötilojen testausta. Kaadoin litran 61 asteista vettä pataan ja seurasin lämpöä tunnin.
Lämpimänäpito-asennossa lopputulema +63°c. (Beta-amylaasi :wink: )

Liitteet
IMG_20230109_155529.jpg
IMG_20230109_155541.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Low asennossa tunti ja vesi oli +80°c

Liitteet
IMG_20230109_170711.jpg
IMG_20230109_170719.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

High asento +92°c

Liitteet
IMG_20230109_180144.jpg
IMG_20230109_180202.jpg
ki
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 766
Liittynyt: 30 Loka 2012, 21:14

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja ki »

Juurespataa, lanttua, porkkanaa jne.

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

En oo ikinä tajunnut imellytetyn perunalaatikon hienoutta.
Siispä kokeilemaan, oikein tehtynä, eikä millään siirapilla.
Lapin puikulapottuja lähtökohdaksi. Keitetään varovasti hymyilevässä vedessä. Ei rajua kiehumista.

Liitteet
IMG_20241205_124333.jpg
Viimeksi muokannut Vilijami, 05 Joulu 2024, 19:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Perunat survotaan, sekaan hieman keitinlientä. Rakenne löysän ja paksun muusin väliltä. Jäähdytys alle 50 asteeseen ja puoli kourallista vehnäjauhoa sekaan.

Liitteet
IMG_20241205_131628.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Muusi haudutuspataan ja katkaisija lämpimänäpito asentoon, jolla saavutetaan beta-amylaasi lämpötila.
Kiitos kotipanimomestarillemme tämän lämpötila-asian valaisusta.

Liitteet
IMG_20241205_132028.jpg
Viimeksi muokannut Vilijami, 05 Joulu 2024, 20:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

6 tuntia myöhemmin muusi maistuu makealta ja on löysentynyt. Mitä vaikeaa tässä oikein on? Kuulee puhuttavan, että saa nähdä onnistuuko tänä jouluna? Puolileikillään (ja vasemmalla kädellä :wink: ) ryhdyin tähän tieteelliseen testiin ja jo eka kerralla onnistui kyllä hyvin!
Kermat sekä suolat kyytiin ja uuniin. Mikä merkitys tuolla uunittamisella tässä on? Ulosmäskäys? Väri?

Liitteet
IMG_20241205_185115.jpg
Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Perun äkkinäisen mielipiteeni. Uunituksessa sokereille tapahtuu jotain -ainakin pinnassa maillard reaktio- ja lopputulos on aivan helvetin hyvä! Aivan jotain muuta, kuin mitä olen aiemmin maistanut. Nyt tajuan tämän ruokalajin idean.

Liitteet
IMG_20241205_193245.jpg
ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2040
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

Vilijami kirjoitti: 05 Joulu 2024, 19:14

Muusi haudutuspataan ja katkaisija lämpimänäpito asentoon, jolla saavutetaan beta-amylaasi lämpötila.
Kiitos kotipanimomestarillemme tämän lämpötila-asian valaisusta.

Eipä kestä kiittää. Hyvä, että perunalaatikko onnistui. Jouluna on siis jotain oikein namia syötäväksi.

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

Tornion panimolla on Mummon perunalager olut. No hyvä, minäkin saan muusin sokeroitumaan, mutta millä ihmeellä sen sokerin saa irti muusista? Vai laitetaanko muusi käymisastiaan ja painovoima erottaa kiintoaineen pohjalle vai miten?

Tehdäänhän viinaakin perunasta. Sama homma siinä on kiljun osalta.

Avatar
janx
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5396
Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
Viesti:

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja janx »

Olen vähän alkanut haaveilla multicookerista (monikeittimestä). En ole vielä vaan uskaltanut ostaa, kun pelkään, että siitä tulee vain kaapin täytettä, jotka ovat jo täynnä. Koska ruuansulatus vieläkin jonkin verran kenkkuilee (nyt kolmatta viikkoa fodmap-dieetillä, koska IBS), esim. lihan pitäisi mieluusti olla TOSI kypsää, mutta ei tässä pätsissä viitsi uunia pitää edes pienellä kovinkaan montaa tuntia.

https://www.kitchentime.fi/tuotemerkit/ ... ooker-6-l/ (ei välttämättä juuri tämä)

Ninja Foodi OP300 7-in-1 multicooker 6 L on monipuolinen keittiökone, joka tarjoaa seitsemän muokattavaa ruoanlaitto-ominaisuutta ja Ninja’s ainutlaatuisen TenderCrisp-teknologian vastustamattoman mehukkaalle sisäosalle ja täydellisen rapealle ulkopinnalle. Vaihda helposti painekeittämisen ja ilmapaistamisen välillä mukana tulevilla kahdella kannella mukauttaaksesi ruoanlaittoasi ja valitse sitten yksi seitsemästä ohjelmasta valmistaaksesi herkullisia aterioita nopeasti ja helposti. Keep-warm-toiminto mahdollistaa myös ruoan valmistelemisen pitkälle etukäteen ja silti saat höyryävän ihanan aterian kun olet valmis, jopa 12 tuntia myöhemmin! Kapasiteetiltaan 6 litraa oleva tämä yhdistetty painekeitin ja airfryer on optimaalinen jopa neljälle henkilölle. 7 toimintoa: - Pressure cook - Steam - Slow cook - Sear/saute - Air fry - Bake/roast - Grill

Multicooker.JPG

"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org

Avatar
Vilijami
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 7537
Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Haudutuspata

Viesti Kirjoittaja Vilijami »

No jopa on keittimien lusikka-haarukka! Mökki tai karavaanari olosuhteissa tuo ois kiva. Jos on 230v sähköä.

Vastaa Viestiin