Pieni sisäinen tiedepersoonani pääsi näköjään irti, kun vastaväittelijät alkavat epäilemään laitteen hyödyllisyyttä. Yleensä otan tämän lähinnä siltä kantilta, että olenko minä se typerys, joka ei ymmärrä ja alan selvittää asiaa. No tämähän on tuttua kaikille nojapyöräilijöille, sillä ajaessa vähintään nukahtaa tai sattuu johonkin tai muuten vaan ei näe tai tule nähdyksi, kun nojapyörällä ajaa. Sitten kun ajaa, voi todeta itse, että väärässä olivat.

Tästäpä avautuikin ihan uusi tutkimuksen ala. Ruuan valmistustapojen vertailu terveysmielessä. Energiamielessä painekattilaa ei välttämättä tarvitse vertailla, koska ero on ihan selvä paineen hyväksi. Tosin teemme sen silti... 
Esimerkkinä parsakaali, joka lähtökohtaisesti on terveellinen [1]. Keittämällä siitä tuhoaa (tai siirtää veteen) puolet C-vitamiinista [2].
Edit (konesuomennos): "Höyrytys ja mikroaaltouuni säilyttivät korkeammat C-vitamiinipitoisuudet kuin keittäminen, koska kosketus veden kanssa väheni suhteellisen alhaisissa lämpötiloissa. Keittoveden vähäinen käyttö ja lyhyempi kypsennys lisää C-vitamiinin säilymistä." [2]
Lähteet
[1] https://juoksija.fi/hyva-kunto/ravinto/ ... rea-tahti/
[2] https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6049644/