Ihan oli tarpeeksi pehmeää ja syömäkelposta risottoa. Ei siis kuivaa. Insinöörin kannattaa myös laskea kuinka paljon vettä haihtuu keittäessä verratuna lähes suljettuun painekattilaan.
Haudutuspata/multicooker
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Totahan voisi vielä yksikertaistaa poistamalla porkkanan, suositusten mukaan vähintään puolittamalla lihan ja jättämällä lihaliemen pois.
Vettä saattoi olla noin 3 dl. Lisäilin ekalla mukilla, joka osui käteen kaapista.
Vaikka insinööri olenkin, matemaattisesti niin lahjaton, että en sotke sitä mihinkään, mihin ei ole pakko.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Haudutuspata/multicooker
Yksittäisen ruoan voi valmistaa mittailematta mitään, mutta toistettavuus kärsii. Siis mikäli lopputulos on jotenkin poikkeuksellisen hyvä.
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
En muista koskaan tehneeni poikkeuksellisen hyvää ruokaa.
Toistettavuus on vaikeaa, kun raaka-aineiden mautkin vaihtelevat. Kuten tuolla aikaisemmin todettiin, niin porkkanakaan ei maistu samalta aina.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Haudutuspata/multicooker
Jo lapsena syödessäni jossain muualla kuin kummassakin mummolassa, mietin että voisi tämä ruoka olla parempaakin. Söin kuitenkin hyvällä ruokahalulla melkein mitä vaan. No keitetty sipuli ja kaali tökki jotain yläasteikään saakka. 10-vuotiaana päätin alkaa kokiksi, mutta autoasentajan homma alkoi sitten myös kiinnostaa. Ammattikoulun haussa asentajalinja sitten voitti ja kokkilinja jäi kakkosvaihtoehdoksi. Armeijan jälkeen muutin pois kotoa ja siitä asti olen melkein joka päivä tehnyt ruokaa itselleni ja muille saman ruokakunnan jäsenille. Katsoin kaikki ruokaohjelmat mitä telkkarista tuli ja kokeellinen keittiö on aina ollut mukana. Vaatimustaso on koko ajan kasvanut ja viimeiset 20 vuotta ulkona syöminen on yleensä ollut pettymys. Tottakai valkoisten pöytäliinojen huippusyömälöissä voi toisinaan saada hyvääkin ruokaa, mutta ei läheskään aina ja hinta on huikean kova. Pizzeriat ja perinnegrillit tarjoavat usein ravintoloita paremman hinta-laatusuhteen. Minun rajoittuneella käsitykselläni en ymmärrä miksi ihmiset suostuvat keskinkertaiseen ruokaan? Ruoka on kuitenkin nautintojen top3 listalla.
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Koska keskiverron kotikokin ruuat ovat huonompia, ei tarvitse ravintolankaan yltää mihinkään Michelin tähteen, että maistuu. Mihin sitä itsensä totuttaa. Jos nukkuu keskellä metsää hiljaisuudessa, häiritsee auton moottorin pörinä tai koiran haukunta nukkumista. Jos autossa on ilmastointi, häiritsee kun on kuuma autossa, jossa ei ole ilmastointia. Jos tekee kotona hyvää ruokaa, häiritsee varmasti, että ravintolan ruuan ammattilaiset eivät kykene parempaan.
Olen elävä todiste. Ruokani on aina ollut tuollaista kuten näissä resepteissäni on annettu ymmärtää, joten ravintolassa olen melkein aina tyytyväinen.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14156
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Haudutuspata/multicooker
ajarmala kirjoitti: ↑19 Joulu 2024, 12:20Anteeksi mielipiteeni, mutta aika vähän vettä tuota riisimäärää kohti. 1 dl pitkäjyväistä riisiä näkyi painavan 83 g eli reseptissä on 166 g riisiä. Siihen 200 g vettä antaa vesi/riisi -suhteeksi vain 120 %. Mielestäni aika vähän.
Itse keitän riisini usein jopa 400 %:n vesisuhteella, jolloin 100 g riisiä + 400 g vettä antaa tulokseksi 500 g hyvin pehmeää riisiä. Jos haluaa kovempia lopputuloksia, joissa on enemmän purutuntumaa, niin voi käyttää 333 % tai 266 % tai 200 % vettä. Ja sinun reseptissäsi oli 120 %, joka varmaan sopii myös ihan hyvin.
Meinaan siis, että kun insinöörejä olemme, pitää riisinkeittoprosessi määritellä matemaattisesti tarkasti ja helposti ymmärrettäväksi.
Ehkä se "Seute"-prosessi lisää puuttuvan veden.
Kaikki muut varmaan tietää, mikä tuo Seute on. Minä en. Voisitko minulle hieman avata, mistä on kyse.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Laitteessa ei lue sanaakaan suomea. Ei manuaalissa eikä missään. Vain englantia ja ranskan lainasanoja kokkaukseen (oletus). Näitä termejä käytän kirjoittaessani laitteelle ohjeita. Laite on hankittu Saksan Amazonista eikä sitä myydä Suomessa.
Ohjeessani sanotaan, että jauheliha ruskistetaan Sauté-ominaisuudella. Eli ruskistamista se tarkoittaa minulle. Suora suomennos ranskasta on "Sekoitettuna". Laite toimii käytännössä induktiolietenä. Sous vide tarkoittaa "tyhjiön alla" eli voi raaka-aineita muovivakuumissa hauduttaa.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14156
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Haudutuspata/multicooker
Ok. Seute oli siis vain kirjoitusvirhe.
Kääntäjä ei tunnistanut ollankaan seute sanaa, mutta saute löytyi kyllä heti.
Onko kyse siis air-fryerin kanssa yhdessä ruokaa käsittelevästä toiminnosta, vai oliko vain pohjan puoli kuuma, vai minkälaisesta paistamisesta oli kyse.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
jori kirjoitti: ↑19 Joulu 2024, 21:03Ok. Seute oli siis vain kirjoitusvirhe.
![]()
Kääntäjä ei tunnistanut ollankaan seute sanaa, mutta saute löytyi kyllä heti.![]()
Onko kyse siis air-fryerin kanssa yhdessä ruokaa käsittelevästä toiminnosta, vai oliko vain pohjan puoli kuuma, vai minkälaisesta paistamisesta oli kyse.
Näemmä kirjoitusvirhe. Korjasin sen. Laite toimii paistinpannuna ilman painekantta. Lasikansi on lisävaruste.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Tänä vuonna porkkana- ja bataattilaatikko tehtiin itse. Kai arvaatte mikä laite valittiin esikypsytykseen?
4 dl vettä ja Pressure cook Hi 5 min.
Samoin tuli karjalanpiirakkapellin puuro.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Vahinkojakin voi näemmä sattua. Kippasin koko potin kattilan nurin sitä kuumana nostaessani pelkillä paperitolloilla. Porkkanat penkillä. No opitaan tästäkin.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Lohkoperunat (Instant pot Crisp)
1 kg pieniä perunoita (ostin Bellarosa-lajiketta)
mineraalisuolaa
oliiviöljyä
vettä
Kuori ja lohko perunat
Aseta ne ritilän päälle kattilaan
Lisää kattilan pohjalle ritilän alle vettä, että veden pinta melkein osuus ritilään
Käynnistä painekeitto "Pressure cook, Hi, 3min" (5 oli liikaa)
Odota...
Poista paineet ja avaa kansi
Pyöräytä kulhossa oliiviöljyssä ja suolassa (muitakin mausteita voi lisätä)
Siirrä lohkot Air Fryeriin 180 astetta ja 15-20 min (tarkkaile rapeusastetta)
Nauti erittäin rapeista lohkoperunoista!
Monipuolisempi resepti, josta otin mallia: https://hildaskitchenblog.com/recipe/cr ... to-wedges/
Toim.huom: Ehdin syödä jo puolet ennen kuvan ottoa. Olivat kahdessa kerroksessa.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- janx
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 5396
- Liittynyt: 24 Elo 2008, 11:33
- Paikkakunta: Pohjois-Helsinki
- Viesti:
Re: Haudutuspata/multicooker
Kun kääretorttupohjan paisto epäonnistuu ja se lentää leivinpaperissa biojätteeseen, mitä tekee Instant Pot -mies. Pohja kaksin kerroin ja rullalle. Valitaan Bake (Air Fryer- kannella), 200 astetta ja 5 min. Pohja auki ja täytteet sisään ja näin on huomiselle kahvitauolle tuoretta "Mashed Brain" -kääretorttu valmiina. Selvää säästöä. Eipä ole tullut koskettua hellaan tai uuniin useampaan viikkoon, mutta silti syötyä (rav.terapeutin määräys) paremmin ja enemmän.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Haudutuspata/multicooker
Hyvä! Iso peukku aina epäonnistuneen ruoan pelastamiselle!