Eihän tuo tukitanko ole kummoisenkaan kuormituksen alaisena. Istuimen kuorma jakautuu kahteen osaan (F/2). Kuormitus sijoittuu noin kymmenen millin päähän (s) tukinivelestä. Jos oletetaan istuimelle vaikkapa 100 kg aiheuttama voima, tulee tuosta akselille kaksi kuormitushuippua, jotka ovat 50 kg x 10 mm suuruisia eli 5 Nm. Harmaan kolmion korkeus kuvaa taivutusmomenttia akselin eri kohdissa. Runkoputkeen siirtyvä tukivoima (vihreä nuoli) on mitätön.

- Tukitangon taivutusmomentti.jpg (34.66 KiB) Katsottu 6119 kertaa
Pyörötangon taivutusvastus on 0,1d3, missä d on ehjän tangon halkaisija. Arvataan tuoksi halkaisijaksi M8 ruuvin kierteen tyvihalkaisija, joka on 6,8 mm. Tuo antaa taivutusvastukseksi 30 kuutiomillimetriä.
Jakamalla momentti 5000 Nmm 30 kuutiomillimetrillä saadaan maksimijännitykseksi 166 N/mm2, eli 166 MPa, mikä on niin pieni, että ihan tavallinen 8.8 pultin 640 MPa myötölujuuden pulttikin tuossa kestäisi.
Kuormitus on saman tyyppinen kuin polkupyörän navassa, jossa akseli on kiinni haarukan droppareissa ja kuormittava laakeri siinä lähellä. Sillä erolla, että matka dropparista kiekon laakerille on luokkaa 30 mm. Jarrutuksessa koko ajoneuvon kuorma siirtyy etuakselin varaan ja tien töyssyt antavat vielä lisäkuormaa, eikä noita akseleita usein katkeile, joten ajelisin melko rauhallisin mielin tuolla rakenteella.