Härski kirjoitti: ↑05 Heinä 2025, 19:30
Hmm..mietin tuota heilurikammen liikettä jos polkiessa pyrkii ns pyörityämään, eikä vain talsimaan. Silloin ylä- ja alakuolokohtiin tulee ikään kuin tyhjää, ja voisi kuvitella polkemistuntuman muistuttavan ovaalilla rattaalla ajamista. Siinäkin kuolokohdat ohitetaan nopsaan.
Mutta varsinaista vetoa ei sellaisilla heilureilla taida pystyä tekemään, eli puhdas pyörittäminen lienee tekemätön paikka. Toki tuskinpa monikaan ammattipyöräilyn ulkopuolella polkimia juuri "pyörittää".
Tuo uusi poljin voisi olla hyvä lukkoversiona..itte en tykkää klossien tuomasta korkeuslisästä nilkan ja poljinakselin välille.
Menet nyt mielikuvissasi äärimmäisyyksiin. Ei ole tarkoitus siirtää akselia yhtään kauemmas jalkaterästä, kuin on pakko. Kampiakselipolkimet pitää siirtää niin kauas, että jalkaterä mahtuu väliin, mutta tavalliset ulokepolkimet voivat olla ihan niin matalat, kuin halutaan.
Jos jalustinpolkimissa on klossit, liikkuu kammen nivelpiste täysin kiinteässä suhteessa jalkapohjaan, jota liikuttavat lihakset ihan samalla tavalla kuin tilanteessa, jossa nivelpiste on jalan alapuolella. Tässä yläpuolisessa on vain se etu, että jalkapohjan asento pyrkii kallistumaan oikeaan suuntaan, eikä niin kuin alapuolisessa nivelpisteessä, jossa tuo oikeaan suuntaan kääntäminen pitää tehdä erikseen nilkan ja jalkapöydän lihaksilla ja polven ojentaminen sotii tätä vastaan.
Mitään tyhjää tuossa ei ole, vaan yläkuolokohdassa jalkaterä kääntyy oikeaan asentoon polven ojentajan avustamana. Pohjelihas venyy oikeassa kohdassa ja polven kulmaliike pienenee. Krampit vähenee kun pohje venyy joka kierroksella. 
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma