Ehdottomasti nouseva trendi. Se että määrä ei näy esim. noilla kokoontumisajoissa voi johtua useistakin syistä. Esim itellä on välimatka ja ajankäyttö esteenä. Muutama vuosi sitten ei täällä lapissa varmaan ollu montaakaan nojapyörää, mutta nyt itselläni on 3, eräällä toisella täällä Sodankylässä on 1, Kemijärvellä on ainakin 1 trike, Kittilässä ainakin oli 1, Rovaniemellä on vaikka kuinka monta (esim. Simon ja harmonycycle), Sit vielä kemiläiset yms. Joka vuos täälläpäin näkyy enemmän nojakkituristeja myös. Tuskin on sattumaa.
Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
- jviirret
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 12381
- Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
- Paikkakunta: Raahe
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Jarcco kirjoitti:jviirret kirjoitti:Oletko joskus kokeillut nostaa nojapyörällä pyörätiellä keskinopeutta 20:stä 25:een? Suurin este nojapyörilylle selviää kyllä jos tuota yrittää.
No 25 on aika kova pitää yllä muutenkin
Tarkoitin että kohderyhmänä voisi olla nojakkimyönteiset maantiepyöräilijät.
Jos maantiepyöräilijät lukee tätä foorumia niin tuskin innostuvat nojapyöräilystä, harva niistä sanoo että "25 on aika kova pitää yllä"
Tuo 20 on sellainen tavallinen työmatkapyöräilijän vauhti kesäkelillä suht tasaisella. Jotta näille voisi nojapyörää nopeudella markkinoida pitäisi keskinopeuden nousta niin että huomaa, tuo 20-25% olisi jo sellainen määrä. Tähän kyllä pääsee helpostikkin tuolla kuntopohjalla jos lähdetään risteyksettömälle maantieasfaltille polkeen, mutta ei millään keskiverto työmatkalla.
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
- mhelander
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3772
- Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
- Paikkakunta: Oulu
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
jviirret kirjoitti:Jarcco kirjoitti:jviirret kirjoitti:Oletko joskus kokeillut nostaa nojapyörällä pyörätiellä keskinopeutta 20:stä 25:een? Suurin este nojapyörilylle selviää kyllä jos tuota yrittää.
No 25 on aika kova pitää yllä muutenkin
Tarkoitin että kohderyhmänä voisi olla nojakkimyönteiset maantiepyöräilijät.
Jos maantiepyöräilijät lukee tätä foorumia niin tuskin innostuvat nojapyöräilystä, harva niistä sanoo että "25 on aika kova pitää yllä"
![]()
Tuo 20 on sellainen tavallinen työmatkapyöräilijän vauhti kesäkelillä suht tasaisella. Jotta näille voisi nojapyörää nopeudella markkinoida pitäisi keskinopeuden nousta niin että huomaa, tuo 20-25% olisi jo sellainen määrä. Tähän kyllä pääsee helpostikkin tuolla kuntopohjalla jos lähdetään risteyksettömälle maantieasfaltille polkeen, mutta ei millään keskiverto työmatkalla.Jukka
No jaa tuo 20-25 km/h on suhteellista.
Tarkistin just viime kevään lenkkejä lumisilla pyöräteillä, M5 lowracerilla jossa edessä Durano sliksi ja takana jonkin moisella pitokuviolla oleva venäläinen tuubirengas. Huonolla kelillä alle 20 km/h, muuten sykkeestä riippuen 21-25 km/h.
Toki kun maantielle pääsi ajamaan oli opettelussa tuottaa voimaa pidempiä pätkiä kun ei enää tullut risteyksien tms aiheuttamia "lepohetkiä".
Oma pyöräni on aika extreme ja en sitä suosittele työmatkoja pyöräileville, vaikka itse tällä ajaisinkin jos matkaa olisi viime vuosituhannen 16 km suuntaansa. Ajelinhan silloin aika-ajopyörällä lisätankoineen ja slikseineen kesät talvet kun muut treenasivat Ouluhallissa tai rullilla. Muuten suurin osa mun talvilenkeistä on juuri tuolta samalta 90-luvun työmatkalta...
Pitäisi olla se mid- tai highracer tyyppinen pyörä, helpottaisi pyöräteillä ja varsinkin lumisissa olosuhteissa ajelua ja rengasvalintoja oleellisesti.
Oma fiilis on että yleistymisen esteenä on hinta. Jos tyttärelle juuri hankittua 500-550 € hintaista Tunturi-pyörää pidin turhan kalliina vaikka siinä on napadynamo ja Nexus-7 alumiinirungossa, olisinko hankkinut hänelle 1-2 k€ nojakkia ? Tuskin olisin.
Toisaalta kun on tuo käyttämätön maastopyörä niin sen osista taidan kierrättää yllä mainitun konstruktion pyöräteillä ajelua varten, ja mitoitus pitää tehdä niin että tytärkin pääsee kokeilemaan. Likalle on vanha timanttirunkoinen kilpapyörä verraten hyvillä osilla joten voi tehdä vertailunsa itse mistä tykkää. Itse luulen että kun kilpurikin kulki ihan kivasti niin voi innostua nojakista jolla vauhtia saa kohtuu mäkisessä maastossa ihan eri lailla aikaiseksi. Ajamaan nuoret oppii minuuteissa kun meillä kalkkiksilla siihen voi mennä satoja kilometrejä.
Kaupalliseen vaihtoehtoon laitan rahaa vasta kun näen että käyttöä laitteelle tulee. Itse en edes kuvittele myyväni eteenpäin mitään pyöristäni. Ne ovat käytössä kuitenkin niin pitkään että mitään jälleenmyyntiarvoa niille ei muodostu, jos ei sitten historiallista arvoa...
-Mika
Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Kyllä ainakin Suomessa, PK-seudulla erilaisten nojapyörien määrä on jatkuvassa, tasoisessa kasvussa. Mitään hyppäystä ei ole odotettavissa ennenkuin joku suuri pyörävalmistaja tulee agressiivisesti mukaan markkinoille. Pienille valmistajille, potentitaalisesti myös suomalaisille, erilaisille innovatiivisille ideoille, uudentyyppisille ratkaisuille on kyllä edelleen tilaa. Mutta pikkuvalmistajaksi ei voi ryhtyä kopiointiperiaattella: tekee samanlaisia kuin muutkin.
Minä näen ainakin kolmet erilaiset nojapyörämarkkinat:
- Nopeat, urheilulliset pyörät
- Mukavat, halvahkot, yksinkertaiset peruspyörät.
- Laadukkaat, hyvin mukavat, kestävät käyttöpyörät (sisältävät mielellään sähköoption).
Edellä käsiteltiin, vertailtiin runkomateriaaleista teräs- ja alumiininputkea. Minä ottaisin modernina ratkaisuna mukaan komposiitit: lasi- kevlar- ja hiilikuidun. Ne sopivat myös pienvalmistajille. Yksi pienvalmistajan markkina-aukko olisi mittatilausvalmistus. Pienvalmistajan tuotantotapaan mittatilaus ei välttämättä tee isoa hintalisäystä, kunhan se alusta asti otetaan mallin suunnittelussa huomioon.
- jviirret
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 12381
- Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
- Paikkakunta: Raahe
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
JuSa kirjoitti:Edellä käsiteltiin, vertailtiin runkomateriaaleista teräs- ja alumiininputkea. Minä ottaisin modernina ratkaisuna mukaan komposiitit: lasi- kevlar- ja hiilikuidun. Ne sopivat myös pienvalmistajille.
Tuosta tulikin mieleen yksi ajoneuvotyyppi jossa voisi aidosti kotimainen valmistaja kilpailla ulkomaisten kans, kinnerit, eli velomobiilit. Ulkoistaa lasikuituosien valmistuksen jollekkin venetehtaalle, tekee vain muotin itse. Tommosen soutuveneen saa tonnilla, tuskin sen korin teettäminen lasikuitupajalla maksaa sen enempää, mutta valmiista pyörästä voi olla vailla jopa viittä tonnia.
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
mun mielestä saatavuus on yksi ongelma. Ei kaikki halua tilata pyöriään jostain keskieurooppalaisesta nettikaupasta. Savenmaa ja Roni ovat kyllä oivia esimerkkejä siitä että niillä on koeajomahdollisuus, mutta entäs jos asut jossain kauempana? ite kun ostin omat nojakkini niin ne tuli kyllä ostettua kuin sika säkissä. Minkäänlaista kakspyöräistä en ollut koskaan ajanut ja trikeistä oli lyhyt kokemus kaapelin käytävällä. (eri merkkinen tietysti). Periaatteessa ei kovin järkevää, mutta ainahan sitä täytyy riskejä elämässä ottaa. Pitää olla tosi aktiivinen itse ja vaatii aika paljon jos haluaa päästä tutustumaan nojakkeihin ennen ostopäätöstä. Itellä vaikuttaa kyllä tämäkin että jos nyt olisin nojakkia ostamassa ja eksyisin erään nimeltä mainitsemattoman Helsinkiläisien liikkeen sivuille niin taitaisi pyörä jäädä ostamatta tai liikkeessä asioimatta kun on niin luotaantyöntävän näköiset sivut.
...ja nyt on iloinen Einari sekun pyörä ei narise...
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Tämähän rohkaisee miettimään asioita askeleen eteenpäin. Kannattaa skipata tää teksti jos ei halua lukea yli-innostuneen amiksesta juuri valmistuneen höpötystä!
Okei, otetaan leikisti kohderyhmäksi urheilijataustaiset ja muuten vaan urheilulliset henkilöt, jotka käyvät töissä. En tarkoita että muuten sossun luukulla olisivat vaan kilpailisivat ammatikseen Haluavat siis pitää kuntoa yllä kesäisin, mitä monet tekevät. Ja talvella sitten kulkevat pahimmat ajat autolla ainakin täälläpäin.
Minkäslaista pyörää urheilullinen tyyppi haluaa työmatkalle taikka urheillakseen?
Mietitään mitä ominaisuuksia halutaan.
-Nopea
-Mukava
-Tavarat mukaan
-Kevyt
-Kateutta herättävä
Väkisin tulee mid raceri mieleen. Tai perinteinen kilpapyörä. Mutta tuohon on helppo iskeä, kilpapyörä ei ole mukavimmasta päästä kruisailla ja saattaa olla jopa kalliimpi. Keskinopeuksista puhuttiin jotain edellä.. taitaa mennä aika tasan kilpapyörä ja semi-racer parin kuukauden harjoittelun jälkeen. Nojakissa on se etu että tavaratila pienentää ilmanvastusta (joka on muutenkin hieman pienempi)! Mid racerin ongelmana tosin harjoittelua vaativa istuma-asento. Ainakin itsellä vei hetken että alkas löytyä tehoa.
Koska pientuotannossa on hankalaa(kalliimpaa) tehdä useampaa pyörämallia, tulisi ehkä keskittyä ensin yhteen malliin ja tehdä muunlaisia jos kysyntää ilmenee.
Eli otetaan Mid racer + kauppakassivarusteet optiona
-Alumiinirunko.
-Katettu penkin alta renkaaseen asti (vrt velokraft. Tavaratilaa, sähköavulle sijoitus) Ja/tai penkin taakse tavaraboxi (vrt. m5) Materiaalina paras olisi hiilikuitu. Mutta jos siihen mennään niin melkeen sama tehdä koko runko siittä. Lasikuitu olisi varmaan edullisempi.
-Jäykkä. Jousitus penkissä.. (pitää olla hyvä!)
-Voimansiirto taakse. Custom etuhaarukka toivottavasti ei tarpeellinen.
-Osat asiakkaan valittavissa, että tietää mistä maksaa ja paljonko. Ei vakiona sitä halvinta settiä mutta varmatoimista.
Painoksi arvioisin 16kg viimeisteltynä, "puoli-katettuna" ja vähän paremmilla osilla.
Lähtöhinta: 1100e + alv sekin tosiaan pitää ruveta tilittämään jos leikkiin lähtee..
- Suht halvoilla osilla laskeskelin tuossa, että jos pyöräliikkeessä on 30% kate. Niin tukusta saisin perusfillarin osat 350e. Eikä siltikään ole niitä paskimpia.
- Rungon materiaalit 80e (veikkaan että on n. =8kg alumiinia)
- Täytyy tilata muutamia koneistettuja osia, esim ketjurullat ja niiden kiinnitys, takavanteen kiinnityspalikat, penkin kiinnitys ja jousitus (mistä jousi tai iskunvaimennin?) ja kaulaputki. + yläohjauksessa nostettavan tangon mekanismi
- Näiden hinnaksi arvioisin, jos tilaan 10 pyörään kerralla, pyörää kohti 50e.
- Penkki - recumbentparts.com vaiko antaa jollekin suomifirmalle tehtäväksi? 100e
No siinähän sitä onkin sitten jo sellanen 580e
Lasikuitukatteet ja muut härpäkkeet, ehkä 100e/pyörä?
Maalaus - 50-100e
Muut kustannukset (autolla ajelu, hitsauslangat, stressilääkkeet) - 50e
Laskin että n. 750-850e. Toki lisäkuluja syntyy aina vähän mistä vaan.. mutta saattas olla mahdollista änkeä se tonne tonnin pintaan. Investoinnit vaan pitää saada maksatettua takasin jollain .
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
jviirret kirjoitti:Neliöputkesta on helppo tehdä prototyyppejä ja tuollainen paloista tehty vaneripenkkikin taatusti toimii, mutta pyöreä putki ja muotoiltu penkki olisivat vaan paljon myyvemmän näköisiä, eivätkä yhtään sen kalliimpia. Vielä pieni runkomuutos ja ketjun vetopuolenkin saisi menemään ilman ohjausrullaa.
Tässä taiwanilainen "kilpailija": http://www.twbents.com.tw/HTM/attack.htm vuosi tai pari sitten myytiin uusia huuto.net:ssä muistaakseni alle 900euron kappale hintaan. Siinä ja siinä kannattaako alkaa itse tekemään ja myymään vai tilaako taivanista läjän valmiita ja myy niitä, jälkimmäinen vaihtoehto tosin sitoo enempi pääomia ja varastotilaa.Jukka
Kovin on kulmikkaita pyörät juu, mutta noistahan olis helppo kehittää eteenpäin. Eipä oo ennen tuota valmistajaa tullut huomattua.
Nuo taiwanin hirmut pysyvät kurissa niin kauan kunnes joku isompi ketju tilaa 10000 kpl ja alkaa myydä 500e hintaan.. Tuon tapahduttua onkin jo parempi lyödä hanskat tiskiin tai erikoistua.
Jälleenmyyjänä pyöriin tuskin tulisi samanlaista intohimoa kuin itsetehtyihin, lisäksi huollot ja muutokset siirtyisi kauemmas. Jos ei sitten bisneksenä pelkästään ajattele, mutta se ei oo ainakaan mun laji
- terppa
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3614
- Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
- Paikkakunta: Lahden perämetsä
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Syväri kirjoitti:Mietitään mitä ominaisuuksia halutaan.
-Nopea
-Mukava
-Tavarat mukaan
-Kevyt
-Kateutta herättävä
Jätkähän suunnittelee mulle pyörää
M5 sivuilla olen viimeaikoina kuolannut, mutta esim. 88 litran takapoksi hintaan 985 € ei oikein houkuttele... vaikka olisi hyvä. Lyhyt ei muutenkaan sokkona voi ostaa vaan pitäisi päästä testaamaan. Saa nähdä miksikä pyöräkuumemittari kertoo syksyllä lukemat. Toinen minkä samalla tilauksella voisi saada kaupaksi on tyyliin/muotoiluun/väritykseen soveltuva peräkärry mutta tärkeämpi on lukittava tavaratila päivittäistä käyttöä varten, itsellä on motonetin mopon poksi.
Nojasyklismiä vuodesta 2010
"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
terppa kirjoitti:Jätkähän suunnittelee mulle pyörää
M5 sivuilla olen viimeaikoina kuolannut, mutta esim. 88 litran takapoksi hintaan 985 € ei oikein houkuttele... vaikka olisi hyvä. Lyhyt ei muutenkaan sokkona voi ostaa vaan pitäisi päästä testaamaan. Saa nähdä miksikä pyöräkuumemittari kertoo syksyllä lukemat. Toinen minkä samalla tilauksella voisi saada kaupaksi on tyyliin/muotoiluun/väritykseen soveltuva peräkärry mutta tärkeämpi on lukittava tavaratila päivittäistä käyttöä varten, itsellä on motonetin mopon poksi.
No mä kattoin just samaa.. tonni laatikosta? Onhan siihen varmasti panostettu, on hyvä ja tilava mut...
- Wacky
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 4058
- Liittynyt: 14 Heinä 2010, 12:38
- Paikkakunta: Helsinki, Vesala
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Syväri kirjoitti:terppa kirjoitti:Jätkähän suunnittelee mulle pyörää
M5 sivuilla olen viimeaikoina kuolannut, mutta esim. 88 litran takapoksi hintaan 985 € ei oikein houkuttele... vaikka olisi hyvä. Lyhyt ei muutenkaan sokkona voi ostaa vaan pitäisi päästä testaamaan. Saa nähdä miksikä pyöräkuumemittari kertoo syksyllä lukemat. Toinen minkä samalla tilauksella voisi saada kaupaksi on tyyliin/muotoiluun/väritykseen soveltuva peräkärry mutta tärkeämpi on lukittava tavaratila päivittäistä käyttöä varten, itsellä on motonetin mopon poksi.
No mä kattoin just samaa.. tonni laatikosta? Onhan siihen varmasti panostettu, on hyvä ja tilava mut...
On kyllä uskomattoman kallis kapistus - itse oon miettinyt jotain "kankaista" et saa noi kaks sivulaukkua kiinni samalla jos tarvii..
- Richard "Riku" Griffin
Savenmaa Alku (2010 - 2011) Azub Bufo (2011 - 2014) MetaPhrastic.28 (2012 ->) MetaPhat (2013 - 2017) Nopia (2017 - 2019) Specbike Extrim (2017 -> & 2019 ->)
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Laskithan tuohon ittelles palkkaa kans , vaikett suurta bisnestä tekiskään ?
Monilla valmistajillahan on nyt runkomalli johon käy sekä lowracerin renkaat että midracerin. No jos samanlaista yrittää se on tietysti matkimista eikä kovin omaperästä. Mutt jonkinlainen muunneltavuus vois hyvä kans.
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
- jviirret
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 12381
- Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
- Paikkakunta: Raahe
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
Syväri kirjoitti:Mietitään mitä ominaisuuksia halutaan.
-Nopea
-Mukava
-Tavarat mukaan
-Kevyt
-Kateutta herättävä
Rans Hammertruck:
http://www.ransbikes.com/Hammertruck09.htm
-On kaupunkiliikenteessä vähintään yhtä nopea kuin muutkin pyörät. Istutaan alempana kuin tavallisissa pystäreissä joten tuuli ottaa vähän vähemmän.
-On mukavempi kuin pyörä jossa maataan käsien päällä
-Mahtuu tavarat mukaan, vaikka olisit rakennusmies. Menee myös helpposti jopa kotimatkalla noudetut ostokset.
-Kevyt tavarankuljetuskapasiteettiin nähden
-Herättää kateutta kaikissa pyörän normaali kuljetuskapasiteettiin tyytymättömien keskuudessa.
Vielä jos vertaa nojapyörään niin on paljon kätevämpi pysähdellä risteyksissä, näkyvyys ympäristöön parempi ja helpompi ajaa talvella.
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
- mhelander
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3772
- Liittynyt: 20 Syys 2010, 22:55
- Paikkakunta: Oulu
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
jviirret kirjoitti:Rans Hammertruck:
http://www.ransbikes.com/Hammertruck09.htm-On kaupunkiliikenteessä vähintään yhtä nopea kuin muutkin pyörät. Istutaan alempana kuin tavallisissa pystäreissä joten tuuli ottaa vähän vähemmän.
-On mukavempi kuin pyörä jossa maataan käsien päällä
-Mahtuu tavarat mukaan, vaikka olisit rakennusmies. Menee myös helpposti jopa kotimatkalla noudetut ostokset.
-Kevyt tavarankuljetuskapasiteettiin nähden
-Herättää kateutta kaikissa pyörän normaali kuljetuskapasiteettiin tyytymättömien keskuudessa.
Vielä jos vertaa nojapyörään niin on paljon kätevämpi pysähdellä risteyksissä, näkyvyys ympäristöön parempi ja helpompi ajaa talvella.Jukka
Ja tämmösestä on "Cruzbike" konversio kitillä saatu myös http://www.bentrideronline.com/messageb ... ostcount=1:
Ei paha... tuliskohan tollanen CRC:n CF-fillaristakin ?
-Mika
Käytössä: omavalmisteet Evo off-roader @ 2015 & Vendetta kopio @ 2012, tehtaalta M5 CrMo Lowracer @ 2010
Myydyt: Proto off-roader omavalmiste @ 2012-2016, MetaPhysic (26"/29er & 700c) @ 2011-2017.
- terppa
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3614
- Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
- Paikkakunta: Lahden perämetsä
Re: Nojapyöräily - laskeva vai nouseva trendi?
jviirret kirjoitti:Rans Hammertruck:
http://www.ransbikes.com/Hammertruck09.htm-On kaupunkiliikenteessä vähintään yhtä nopea kuin muutkin pyörät. Istutaan alempana kuin tavallisissa pystäreissä joten tuuli ottaa vähän vähemmän.
-On mukavempi kuin pyörä jossa maataan käsien päällä
-Mahtuu tavarat mukaan, vaikka olisit rakennusmies. Menee myös helpposti jopa kotimatkalla noudetut ostokset.
-Kevyt tavarankuljetuskapasiteettiin nähden
-Herättää kateutta kaikissa pyörän normaali kuljetuskapasiteettiin tyytymättömien keskuudessa.
Vielä jos vertaa nojapyörään niin on paljon kätevämpi pysähdellä risteyksissä, näkyvyys ympäristöön parempi ja helpompi ajaa talvella.Jukka
Äkkiseltään tuntuu, että tuo ei ole riittävän "erikoinen", että voisi perustella esim. kalliimman hinnan, ostajat olisi "järki-ihmisiä", heillä kuvittelisin olevan hankinnoissa kipuraja alempana.
Mun näkemys aiemmin esitetyillä kriteereillä näyttää jokseenkin tältä:
Ja jos kohderyhmänä on nyt kippurasarvisilla kilpapyörillä ajavat niin tuon mallisen saa kulkemaan kovaa, tosin vaan maantiellä. Omassa pyörän käytössä olen huomannut sellaisen, että viime vuonna vielä mietti missä saisi ajaa pitkän lenkin pyörätietä, nyt miettii miten ajaisi, että pääsee nopeasti maantien laitaan... omassa työmatkassa ajan yöllä koko matkan maantienlaitaa, päivällä 5-8 km pyörätietä loput 14,5- 17,5 maantiellä. Kylällä pyörin kyllä myös asiointiajoja nojapyörällä, niissä sähköavut olisi kiva lisä kun mäet tuntuu kasvavan tavarat päällä
Jos tuollaisen poksi/pyörä yhdistelmän saisi kivan värisenä ja mahdollisesti tyyliin ja väritykseen soveltuvan yksipyöräisen perävaunun niin avot... järjellä ajatellen ne sähköt kannattaisi laittaa avittamaan sieltä perävaunusta käsin kun silloin vain sitä sähköä tosissaan kaipaa.
Nojasyklismiä vuodesta 2010
"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.