Huomenta kaikille rakentajille. Nyt kun on olemassa jo autoja (Opel Ampera), joissa osittain on ideana, että moottori tuottaa sähköä, jolla sitten renkaita pyöritetään... Niin joku varmasti osaa sanoa suoraan onko sama edes teoriassa mahdollista polkupyörässä?
Tarkoitan nyt systeemiä, jossa polkeminen valjastetaan sähköksi, sitten sähkö ladataan akkuun ja akusta virta suoraan rengasta pyörittävälle sähkömoottorille tarpeen mukaan ilman vaihteita tai muita turhia hässäköitä.
Moisella konstruktiolla vältettäisiin ketjut, rattaat, vaihteet yms. härpäkkeet, joiden kanssa aina joutuu taistoamaan. Olisi vain poljinkammet, laturi, akku, sähkömoottori ja muutama sähköjohto näitä yhdistämässä. Sähkömoottorin toiminnan voisi virittää niin, että jos virtaa tulee akkuun, niin se myös antaa virtaa sähkömoottorille. Eli silloin kai polkupyöräksi voitaisiin vielä kutsua, ettei mene sähkömopon puolelle? Moottorin käyttämä virta voitaisiin säätää vaikka niin, että akun täyttyminen/tyhjentymien voisi olla välillä -10 - +10%. Eli jos haluat hulluna sotkea voisit ladata akkua ja päinvastoin, jos kevyemmin haluaa kulkea, niin akku vähitellen tyhjenee esim. kotilatauksen jälkeen. Ja tietysti, kun lisäisi vielä jarruvoiman talteenoton, niin siitäkin muutaman prosentin sähköä saisi. Ja aurinkokenno vielä kylkeen, niin avot!
Onko edes teoriassa mahdollista? Kertokaa oi viisaat!
Tällä systeemillä voisivat nojapyörien ja velomobiilien runkorakenteet muuttu varsin mielenkiitoisiksi, kun ei tarvitsisi miettiä millin tarkkoja ketjulinjastoja, rattaiden kokoja, vetävien renkaiden sijaintia, täydellisen suoria runkoja... yms. Eli täysi vapaus miettiä ergonomiaa, aerodynamiikkaa ja rakentamisen helppoutta.