Nojailija kirjoitti:
Lukemani suppean aerodynamiikan kirjallisuuden mukaan super alhaisten ilmastuskertoimien kulkuneuvoissa alahaisella Reyndolsin luvuilla (eli alhaisilla nopeuksilla jota nämä HPV ovat aerodynamiikassa) CdA A osa pitää olla kokonaispinta-ala, ei otsapinta-ala. tällöin pienellä kuskilla on etu koska kokinaispinta-alan saa mahdollisimman pieneksi. Eli Jori on tällä kertaa väärässä. Mun mielsetä. Väittely pystyyn! 
Reynoldsin luku ilmassa lasketaan likimääräisesti: 70 x korin pituus milleinä kertaa nopeus metreinä sekunnissa. Tuosta tulisi siis 70 x 2500 mm x 37 m/s = lähes 6,5 miljoonaa. Purjekoneessa käytetään laminaariprofiileja ja Re on luokkaa puolet tästä. Ei siis todellakaan superalhainen. Tuossa seuraavassa väitteessä olet aivan oikeassa. Olennaista on nimenomaan vaippapinta-ala.
Pinta-alan ja massan suhde on kuitenkin täysin riippumaton siitä, mitä pinta-alaa käytetään referenssinä. Jos kappaleet ovat saman tiheyksiset ja -muotoiset, on pinta-alan suhde massaan suuremmalla kappaleella aina pienempi, kuin pienemmällä.
Esimerkki:
1m kuution tilavuus on 1 m³, otsapinta-ala 1m² ja koko vaippa 6 m² -- tilavuuden ja pinta-alan suhde 1:1:6
2m kuution tilavuus on 8 m³, otsapinta-ala 4m² ja koko vaippa 24 m²--tilavuuden ja pinta-alan suhde 8:4:24 eli 1:0,5:3
Kahden metrin laatikon pinta-alat ovat siis laatikontilavuuteen nähden vain puolet pienemmän kuution arvoista.
Ihmisten kyseessä ollen kokoerot eivät ole noin suuria, mutta muutoksen suunta on sama.
10% muutos samanmuotoisten ja -tiheyksisten kappaleiden pituuksissa aiheuttaa pinta-aloissa 1,1² ja massassa 1,1³ eron.
Jos teho on verrannollinen tilavuuteen 1,1³= 1,331
ja vastus verrannollinen pinta-alaan 1,1²= 1,21
on tehoa pinta-alaa kohti 1,33/1,2= 1,1 eli
10 % enemmän. Tuo tarkoittaa ilmanvastustehon mahdollistamaksi nopeudeksi laskettuna (neliöjuuri 1,1) = 1,049, eli 4,9% enemmän.
Asia ei kuitenkaan ole aivan noin yksinkertainen. Teho ei ole tilavuuteen verrannollinen kuin hetkellisesti. sillä verenkierron kyky ruokkia lihasta on taas verrannollinen pinta-alaan. Siksi isot kaverit eivät laskennallisessakaan mielessä pärjää pitkään kestävssä suorituksissa.
Toisaalta ilmanvastuskerroin noilla Reynoldsin luvuilla on pinta-alaa kohti hieman pienempi isommalle kappaleelle.
Lentävän lähdön 200 m on kuitenkin aika pitkälle vauhtikestävyyslaji. Koko suoritus kestää useita minuutteja ja suosii siis mailerityyppisiä urheilijoita Usain Boltin sijaan. 