ajarmala kirjoitti:Akuissakin kun käytetään Kiinan milliampeeritunteja...
Ihmekös tuo. Gallonan mittakin on Euroopassa (Britannia) isompi, koska mitä ilmeisimmin pitkä merimatka jollain mekanismilla syö kuormasta. 
Nestemäiset tuotteet vähenivät aikoinaan Euroopan ja Amerikan välisillä laivamatkoilla enemmän, siksi niiden gallonamitoissa Atlantin molemmin puolin on suurempi ero: Imperial gallona 4,546 litraa ja Amerikan gallona 3.79 litraa.
Jostain käsittämättömästä syystä myös kiinteiden aineiden mittoihin tuli eroa. Lähtiessään 4,546 litraa muuttui merimatkalla 4,4 litraksi. Miksei sitten lamppujen valotehot voisi merimatkalla alentua ja akkujen kapasiteetit. 

Kaikessa vedetään kotiin päin. Tuossakin kannussa tarkkaan ottaen 3,79 litraa muuttuu pyöristyksessä 3,7 litraksi. Kai sitten pyöristyssäännötkin laimenevat merimatkalla. 
Kaikkein käsittämättömintä tässä on, että Amerikkalaiset käyttävät yhä näitä mittayksiköitä, joiden historia perustui kauppamiesten tapaan vääntää asiat omaksi edukseen. Jos on kerran ostanut tuhat gallonaa konjakkia, tottakai sitä täytyy pystyä myymäänkin tuon tuhat gallonaa. Viis siitä, että tämä tarkoittaa mittayksiköiden suhteellistamista. 
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma