jviirret kirjoitti:Nii, ei mulla mistään pitkistä paastoista ole kokemusta. Pisimmät paastot olleet 7vrk ja näitä yhteensä kolme. Kaikista aika samanlaiset kokemukset.
Tuolla jotakin tuosta elimistö tuhotutumis järjestyksestä, kuten myös paljon muustakin, lyhyesti ja kansantajuisesti: http://www.sci.fi/~voas2333/paasto/paasto.pdf
Nappasin tuolta Jukan esittelemästä linkistä pari kappaletta tähän.
● Kun nämä nopeammat energialähteet ovat käytetty, menee elimistö lihastensäilytystilaan ja
rupeaa käyttämään rasvakudosta energiaksi. Ihmisellä on keskimäärin rasvaa 15kg, josta
noin 12kg voidaan käyttää energianlähteeksi. Tämä riittää noin 40pv paastoon.
● Elimistö käyttää energialähteitä tärkeysjärjestyksessä. Vähemmän tärkeät ja ruumiin
toiminnalle tarpeettomat kudokset käytetään energiaksi aluksi (rasva- ja kasvainkudokset),
jonka jälkeen paasto olisi syytä lopettaa (keho ilmoittaa tämän näläntunteen palaamisella).
Yle 1 esitetyssä ranskalais dokumeteissa esitetyssä "Paastoaminen" dokumenttielokuvassa kerrottiin, että kahden-kolmen paastopäivän jälkeen elimistö menee varsinaiseen paastotilaan, jossa 4% energiasta tehdään lihaksista irtoavista aminohapoista ja 96% rasvasta. Maksa tekee rasvasta ketoaineita, joita aivot mielellään käyttävät. Proteiineista tehtävää glukoosia tarvitaan vain pitkien hermojen (mitokondriot kaukana) ravitsemiseen. Ketoaineista aivot pitävät ja tämä aiheuttaa kirkkautta ajatteluun, jopa euforiaa.
Minulla paasto jatkuu iloisesti. Tänään tulee viikko täyteen varsinaisesta aloituksesta, perjantaina viikko siitä, kun olen syönyt yhtään mitään ja lauantaina viikko siitä, kun lopetin teen (mustan sokerittoman) juonninkin.
Sääli, kun tuota Paastodokkaria ei enää ole Areenalla. Minulla se on tallennettuna, mutta se on kooltaan n. 350 MB, joten sen lähettäminen ei ole kovin helppoa. Minä en osaa valitettavasti käyttää P2P ohjelmia.