Millaisessa vaatetuksessa pyöräilette näin keväisin? Näille nollan tuntumassa oleville lämpötiloille on vaikea löytää sellaiset vermeet missä ei jossain vaiheessa tulisi kylmä. Ainoa millä jotenkin pärjää on kevyt toppapuku, jossa hiki toki tulee, mutta sellaista kylmän tunnetta ei tule niin kuin tuulipuvussa. Olen kyllä kokeillut tuulipuvun alla erilaisia kerrastoja, fleeceä ja muuta, mutta paita märkänä niissä saa olla materiaalista riippumatta. Oikeaa pyöräilupukua en ole kokeillut, mikähän on niiden sopivuus nojapyöräilyyn? Rukan versiota katselin kaupassa, mutta epäilytti sen selässä oleva vetoketjullinen tasku. Luultavasti tuntuu ikävältä selän ja selkänojan välissä. Koska nykyisin pyöräilyni ovat vain harrastusluontoisia, en tarvitse vedenpitävää asua, eihän sitä tarvitse sateella lähteä lenkille. Tuulenpitävyys sen sijaan olisi tärkeä ominaisuus. Suosituksia saa heittää kehiin!
Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
- jviirret
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 12381
- Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
- Paikkakunta: Raahe
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Vaikea kuvitella asua joka olisi tuulen pitävä mutta päästäisi hien läpi. Ite oon tuossa työmatkalla tuulipuku keleillä säädellyt hien ja kylmän väliä vetoketjua avaamalla/sulkemalla, mutta eipä sekään mikään hyvä ratkaisu varmasti pidemmällä lenkillä oo kun ei selän hikoiluun auta.
Raskaalle kelille tai pidemmälle lenkille olen huomannut että paras lopputulos on kun kaksi ensimmäistä kilometriä palelee.
Yksi konsti voisi olla sopivan kokoinen kate, sehän on tuulen pitävä ja antaa hien haihtua
Jukka
Riman ali ja suoraa ohi maalin...
- Pastori
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7060
- Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
- Paikkakunta: Joensuu
- Viesti:
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Hiihtohommiinhan on ns. lämmittelypukuja joiden etuosa on tuulenpitävä, mutta takaosa "hengittävä". Joten luulisi että vastaavaa löytyy muuhunkin käyttöön.
-
- Sisällöntuottajakokelas
- Viestit: 271
- Liittynyt: 01 Helmi 2009, 20:14
- Paikkakunta: Nokia
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Meillä oli tänään ensimmäisellä reissulla Drymaksin "tuulipuvut", jotka tuntuivat hyviltä, tosin useista pysähdyksistä johtuen varsinkin mustilla alkoi olla loppujen lopuksi kylmä. Peffaan täytyy saada lämmikettä näillä keleillä (verkkopenkki). Drymaksin alla oli T-paidat ja jotain pitkähihaista ja pitkät alushousut.
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Nojapyöräilyyn sopii pyöräillyyn tarkoitetut puvut oikein hyvin. Itse ajan läpi talven pytärillä lumiset ja jäiset kelit, mutta sulilla nojakilla eikä puketuminen ihan tätitiedettä ole edes kymillä säillä. Minä panen iholle hyvän aluspaidan ohuen sellaisen joka siirtää hien tehokkaasti seuraavaan kerrokseen ja sen päälle aivan tavallinen pyöräillypaita lyhyt tai pitkähihaisena riippuen lämpötilasta päälimmäiseksi mieluimmin vindstopper kalvollinen pyöräilly takki. Alapäähän juksutrikoot tai hyvät urheillukalsarit sit päällimäiseksi vindsopperhosut mielummin pyöräilly sellaiset ni kyl kelpaa kurvastella. Kaikenkaikkiaan kuinka pljon vaatetta tarvii on hyvin henkilökohtainen juttu. Eli ei ole lainkaan oleellista onko joku puku prenpi vai hounonpi vaan ksymys onkin koko setistä.
Risto
reippaasti rekkulilla
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Jarcco kirjoitti:Millaisessa vaatetuksessa pyöräilette näin keväisin? Näille nollan tuntumassa oleville lämpötiloille on vaikea löytää sellaiset vermeet missä ei jossain vaiheessa tulisi kylmä. Ainoa millä jotenkin pärjää on kevyt toppapuku, jossa hiki toki tulee, mutta sellaista kylmän tunnetta ei tule niin kuin tuulipuvussa. Olen kyllä kokeillut tuulipuvun alla erilaisia kerrastoja, fleeceä ja muuta, mutta paita märkänä niissä saa olla materiaalista riippumatta. Oikeaa pyöräilupukua en ole kokeillut, mikähän on niiden sopivuus nojapyöräilyyn? Rukan versiota katselin kaupassa, mutta epäilytti sen selässä oleva vetoketjullinen tasku. Luultavasti tuntuu ikävältä selän ja selkänojan välissä. Koska nykyisin pyöräilyni ovat vain harrastusluontoisia, en tarvitse vedenpitävää asua, eihän sitä tarvitse sateella lähteä lenkille. Tuulenpitävyys sen sijaan olisi tärkeä ominaisuus. Suosituksia saa heittää kehiin!
Aikoinaan tuli hankittua paikallisesta pyöräilykaupasta kauppiaan yllyttämänä Löfflerin Gore Windstopper -pyöräilytakki. Oikea hinta oli jotain aivan järkyttävää luokkaa, mutta sain sen "supererikoistarjouksena" reilusti alle puolen hinnan ja niinpä se tarttui eräänlaisena heräteostoksena mukaan. Parempaa pyöräilytakkia ei voisi toivoa: se tuntuu sopivalta melkein joka kelissä, suojaa hyvin viimalta eikä hiosta, hihat ja kauluksen voi säätää aina mieleisekseen ja leikkauskin on tyylikäs. Jotenkin kummassa se toimii vain pyöräillessä ja esim. reippaassa kävelyssä se ei koskaan hengitä tarpeeksi, siis erikoisasu erikoiskäyttöön. Tästä oppineena tutkin aina tarkkaan, löytyisikö kauppiaalta vastaavia erikoistarjouksia.
Kovalla vesisateella tarvitaan oikea vedenpitävä asuste eli vedenpitävällä kalvolla varustettu vaate. Itselläni on yleiseen retkeilykäyttöön tarkoitetut tosi ohuet ja kevyet Warmpeacen Paclite Goretex-kalvolla varustetut housut ja takki. Ne eivät olleet pahan hintaiset mutta kuitenkin sen verran ohuet, että olen turhaa kuluttamista välttääkseni kuljettanut niitä suurimman osan ajasta pyörän peräkärryssä tai sivulaukuissa sekä rinkassa tai ahkiossa ja pukenut päälleni vain kovimmilla sateilla. Ohut vaate ei hiosta liikaa (aina kuitenkin enemmän kuin kalvoton asu), mutta pitää kuitenkin veden ulkona. Näissä on teipatut saumat ja ne ovatkin todella tarpeen. Teippaamattomat saumat päästävät veden jo muutaman ajokilometrin jälkeen läpi, mikäli vesisade on kova (ja heikossa tihkusateessa kalvoasu on kokonaan tarpeeton). Ohuen kalvovaatteen alle voi pukea villaa, fleeceä yms. tarpeen mukaan, joten ne sopivat myös kylmään keliin. Paksu kalvovaate puolestaan hiostaa liikaa useimmissa lämpötiloissa.
Suurin osa kilometreistä taittuu tavallisissa retkeilyvaatteissa esim. Haglöfsin paksuissa polyamidi-kankaisissa housuissa kylmemmällä kelillä ja vastaavissa ohuemmissa Climatic-kankaisissa katkolahjehousuissa kesäkeleillä. Vastaavasti esim. Haltin polyesteri-puuvillaseoskankaasta valmistettu liivi toimii hyvin, mikäli sade ei ole kovin voimakas. Kyseiset kankaat eivät pidä kovaa sadetta vaan ainoastaan tihkun, mutta toisaalta ne eivät paina paljon mitään ja ne kuivuvat uskomattoman nopeasti (jopa päälle jätettynä, räntäsateessa nuotiolla kanootin kaatamisen jälkeen).
Summa summarum: ohut, aito Goretex Paclite vara-asuksi kovaan sateeseen (halvempikin merkki toimii kunhan saumat ovat teipatut) ja muutoin joku keinokuituinen,"non-cotton" tuulenpitävä, ohuempi tai paksumpi vaate lämpötilan mukaan. Windstopper-käsineet ja korville yltävä otsapanta ovat myös käteviä ja tarpeellisia vaatekappaleita, samoin monikäyttöiset Buff-kaulurit viiman vaikutuksia lieventämään.
Jenkeistä voi tilata Reverse Gearin, erityisesti nojapyöräilijöille tarkoitettuja, vaatteita, joissa esim. kaikki taskut ovat edessä ja selkäosa on valmistettu verkkokankaasta. Osa ko. vaatteista näytti olevan -50% tarjouksessa. Kun lisäksi taala on euroon verrattuna edelleen kohtuuhintainen, saattaa näistäkin löytää hyviä ostoksia. Aika arvokkailta ne silti edelleen vaikuttivat.
J
-
- Treenaileva sisällöntuottaja
- Viestit: 771
- Liittynyt: 26 Elo 2006, 18:36
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
traikisti kirjoitti:Jenkeistä voi tilata Reverse Gearin, erityisesti nojapyöräilijöille tarkoitettuja, vaatteita, joissa esim. kaikki taskut ovat edessä ja selkäosa on valmistettu verkkokankaasta.
Näitä pitäisi varmaan kokeilla. Selkä on ainoa hankala paikka nojapyörällä, se tuppaa aina jäämään märäksi. Pystypyörällä olen jo oppinut pukeutumaan tilanteen mukaan niin, ettei ole kylmä eikä kuuma, ja tuuli vie ne vähät hiet mitä pääsee syntymään.
Hikiongelmia auttaa ratkaisevasti se, ettei ylipukeudu ja hikoile litrakaupalla. Muutenkin tulee vähän noista teidän kuvauksistanne mieleen että mihin naparetkelle sitä oikein ollaan menossa. Tietty ajovauhdistahan se kanssa riippuu, hitaammassa vauhdissa tarvitsee enemmän vaatteita. Mutta silti, jos liikkeelle lähtiessä on jo lämmin, on vaatteita ihan varmasti liikaa, oli ajovauhti mikä vain.
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 2058
- Liittynyt: 05 Syys 2006, 17:06
- Paikkakunta: Hamina
- Viesti:
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
traikisti kirjoitti:Aikoinaan tuli hankittua paikallisesta pyöräilykaupasta kauppiaan yllyttämänä Löfflerin Gore Windstopper -pyöräilytakki. Oikea hinta oli jotain aivan järkyttävää luokkaa, mutta sain sen "supererikoistarjouksena" reilusti alle puolen hinnan ja niinpä se tarttui eräänlaisena heräteostoksena mukaan. Parempaa pyöräilytakkia ei voisi toivoa: se tuntuu sopivalta melkein joka kelissä, suojaa hyvin viimalta eikä hiosta, hihat ja kauluksen voi säätää aina mieleisekseen ja leikkauskin on tyylikäs. Jotenkin kummassa se toimii vain pyöräillessä ja esim. reippaassa kävelyssä se ei koskaan hengitä tarpeeksi, siis erikoisasu erikoiskäyttöön. Tästä oppineena tutkin aina tarkkaan, löytyisikö kauppiaalta vastaavia erikoistarjouksia.
...
J
Tuolla olisi löfflerin takkeja alessa:
http://www.leppasenpyora.fi/index.asp?s ... luokka=170
Kyllä se vaatetuksen säätö on tarkkaa hommaa, kun on herkästi paleleva. Aika monta kertaa oon kääntynyt heti alkumatkasta takaisin laittamaan lisää päälle kun joku paikka meinaa jäätyä. Tulee ehkä ylipukeuduttua senkin takia kun varoo vilustumasta.
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Löfflerin colibri coretex takki ja windstopper housut viileämmillä keleilla kuorivaatteena, alle säädellään lämpötilan mukaan. Jalkaan shitmanon sandaalit joko ilman sukkaa, sukan kanssa, sukka+neopreenisukka kylmällä. Ja samaa mieltä, jos lähteissä on lämmin, vaatetta on liikaa. Tosin joitakin kuorikamoja olen keväisin aamuvuoroon polkiessa ottanut kesken reisssun poiskin ja jatkanut kevyemmällä varustuksella. Mulla on pari laatikollista pyöräilyvaatteita alkaen tuolta 80-luvulta, mutta taskut väärällä puolella
Juoksutrikoita olen kattellut sillä silmällä, niitä kun saa aika edullisesti, esim. Lidlistä. Ja kunhan kesä kunnolla alkaa, ajoasuna tulee olemaan T-paita ja:
Tosin Navy-sinisenä, toi Tan cotton värinen kävi pieneksi....mahan kohdalta
-JTH MCM #50
" Life is not measured by the number of breaths we take.
But by the number of places and moments that take our breath away!"
- Pastori
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7060
- Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
- Paikkakunta: Joensuu
- Viesti:
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Teemu Kalvas kirjoitti:Muutenkin tulee vähän noista teidän kuvauksistanne mieleen että mihin naparetkelle sitä oikein ollaan menossa.
Hehee.
Pakko on tähän listata mun tyypillinen talvikeikka vaatetus (-15 stä alaspäin on näillä menty -30:een) .
Jalkaan: tiukat urheilusukat, villasukat, Sorelin kengät kylmiin olosuhteisiin.
Alle kinttuihin: teknokalsarit, villakalsarit, teknofleece ja hankeen sopivat housut - vanhat Reima lasketteluhousut. Kovassa tuulessa - urehilusortsit johonkin väliin vielä alle, ettei palleihin koske.
Yläroppaan: teknopaita, teknofleece, fleece (1-2) ja untuvatakki xxxl - että mahtuu työkalut takin sisään.
Käteen tiukat työhanskat ja löysät odottelurukkaset (ruåtsin armeijan vanhat).
Päähän tuulirätti jonka voi vetää naamalle ja pipo.
Työkaluissa mulla on mukana hiililämmittimiä jotka lämmittää kivasti - kengän kärjissä ja tumpuissa.
Kuten arvannette tällä pukeutumisella työnkuva on suurimmaksi osaksi odottamista - jonka jälkeen pitää olla tiukasti työkykyinen, nähdä eteensä ja kyetä toimimaan.
12 tuntia ulkotöissä on kuulkaa kovaa duunia on sitten kesäkylmä (kuten viime kesinä) tai oikea talvi.
Pyöräilyyn voisi kyllä hankkia oikean takin. Kuulostaa hyvältä idikseltä. Nyt mä olen käyttänyt vaan näitä muihin urheiluhommiin/ulkoiluun tehtyjä.
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Näiden teknopuheenvuorojen perään on hyvä heittää kokeneelta eräkävijältä joskus kuulemani kommentti, että Gore-Tex-vaatteet toimivat hyvin silloin, kun ulkona on noin 10 astetta lämmintä ja aurinko paistaa
En ole itse varsinaista talvipyöräilyä raaskinut Scorpionillani harrastaa, mutta kevät-kesä-syksy-pyöräilyn perusteella oma tuntuma olis sellainen, että pastorin edellä mainitsema hiihtopuku vois olla kevät- ja syksykeleille tosi hyvä varuste. Tarkoitus oli sellainen hankkia kevätalesta, mutta olin tänä vuonna vähän liian myöhään liikkeellä.
Lyhyehköllä työmatkalla olen havainnut erittäin hyviksi low-tech-varusteiksi mm. verkkopaidan ja vitosella kirpparilta ostetut sadehousut
Joskus törmäsin ICE:n sivuilla nojapyöräilyyn räätöiltyyn takkiin ja housuihin,
http://www.ice.hpv.co.uk/archive_files/ ... htm#jacket
mutta noita ei taida enää olla myynnissä.
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
JTH kirjoitti:kunhan kesä kunnolla alkaa, ajoasuna tulee olemaan T-paita ja:
Tosin Navy-sinisenä, toi Tan cotton värinen kävi pieneksi....mahan kohdalta
Ja nyt se perinteinen kysymys... tai eiköhän se vastaus tule selväksi kaikille vastaantulijoille
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Hehee, SWB:tä ei pysty ajamaan kiltti päällä, mutta TE-kloonissa on paaaljon pystympi ajoasento!
-JTH MCM #50
" Life is not measured by the number of breaths we take.
But by the number of places and moments that take our breath away!"
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Sattui olemaan tarjoushiihtotreenipuku varastossa. Otin heti käyttöön, ja kypärän alle ostin tarjousjuoksulakin. Hyvin tuntuu toimivan, hattu vain vinkui päässä, jopa kävelyvauhdissa, niinpä laitoin teipit niiden pikku reikien päälle, jotka lakissa korvien kohdalla olivat.
puheseppoatgmailpointcom
Ajan Nazca Cruiserilla
Re: Mikä pyöräilypuku nojapyöräilyyn?
Haltin joku hiihtoasu, jossa on stormwall softshell kangasta, tuntuu toimivan varsin hyvin, eli hengittää riittävästi ja tuntuu hylkivän vettä sen verran että ainakaan pienehköllä tihkusateella ei kastu. Kovempiin sateisiin en ole vielä joutunut sen kanssa.