Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomuksia

Oletko kokenut pyörämatkailija vai suunnitteletko vasta ensimmäistä reissuasi? Täällä voit jakaa kokemuksia, raportoida matkoistasi tai hakea inspiraatiota ensi kesän suunnitelmiin.
Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja jviirret »

terppa kirjoitti:

Ei näy ja lumia lentää kohta seinään :twisted:

Ei taida olla Lumiasta kiinni, vaan kuvan asetuksista. Ei ilmeisesti ole asetettu "julkiseksi" tms?

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
smilodon
Viestit: 128
Liittynyt: 15 Huhti 2015, 17:15
Paikkakunta: Lahti

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja smilodon »

Laitanpa minä sitten tämän kuvan, taustalla häämöttää Hämeen linna.

Liitteet
kinnerit&linna.jpg

Sahi

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja jviirret »

smilodon kirjoitti:

Laitanpa minä sitten tämän kuvan

ja heti näkyy :mrgreen:

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

VeloWagon
Sisällöntuottajakokelas
Viestit: 216
Liittynyt: 25 Maalis 2013, 23:17
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja VeloWagon »

Toiko Terpalla lisäperäsin niin paljon lisää vauhtia että piti asentaa lisäksi varooksi jarruvarjo? :lol:

Mango tour 2013 (kolaroitu käyttökelvottomaksi 2016), Bakfiets laatikkopyörä 2011, Basso Reef kilpapyörä 2008

Poris
Viestit: 109
Liittynyt: 03 Maalis 2013, 22:57
Paikkakunta: Loppi

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja Poris »

No niin, ja kun taas tästä Vojakkalasta läpi ajelette, niin saapi tarvittaessa poiketa tauolle. Yösijaakin saunanvinnin kaaoksesta saattaa sateen sattuessa löytyä. Viime kerralla taisit ehtiä lähteä Pääjärveltä ennen viestin lukua.
Tarkempi osoite ja tiedot yv.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3614
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja terppa »

22.7.

  1. Päivä
    94 km

Keskari kai jotain parinkympin korvilla, oma mittari toimii vähän epävakaasti ja kaikki kilometrit ei tallennu...

Aamulla 8 aikoihin heräsin ja kuuntelin, että aika messevä sadekuuro ulkona... Parempi siis kääntää kylkeä ja kuittailla univelkoja, loman alusta vähintään 10 h unta on tarvinnut.

10 aikaan oli ihan kuivaa ja meinasin ruveta kirjoittamaan reklamaatiota säätieteilijöille kun sadetta luvattiin puoleen päivään :) onneksi pilvet sentään itki sitten lähtiissä :)

Lähtö oli yhtä säätöä... Ainakin 5 kertaa piti pysähtyä ekan 5 kilometrin aikana joko virittämään pyörää tai säätämään tavaroita. Mangon ulkopuolella oli kaksi kuivasäkkiä viritettynä mutta tienpuolisen joutui ottamaan heti pois kun se peitti liikaa takanäkymiä, ei nähnyt kunnolla missä Saila menee :) ja liikaa se olisi autojakin peittänyt.

Eka tauko reilun 20 km jälkeen mansikkatilan kahviossa. Omia suklaita napsittiin samalla. Ei oltu ekoja kinneristejä, joku punavalkoisella oli käynyt aiemmin :) kuka tunnustaa?

Lammilla pysähdyttiin pitsalle, lounaalta säätämisen takia myöhästyttiin puolisen tuntia ja silakkapihvit vaihtui vegepitsaan, ei erikoista mutta kyllä sillä jaksoi.

Pitseriaan poikkesi paikallislehden toimittaja ja hän kysyi saisiko pyöristä viikon kuva-aiheen ja kävihän se :) paperilehden lupasi postittaa niin näkee sitten miten homma onnisti.

Turenkiin poljimme parilla juomatauolla ja yhden maanteiden ritarin näin joka voisi ammattia vaihtaa... Syherötiellä ohitus rekalla mutkan kohdalla vastaantulijoiden kaistalla ihan sokkona... Ja ei olisi tarvinnut kuin 15 sek malttaa.

Eka pitempi reissu yhdessä matkaten ja ei vielä oikein osaa nopeutta annostella oikein eli peilistä joutuu seurailemaan, tosin Sailan huiput oli 63kmh "kunnes joku etana oli edessä ja piti jarruttaa" :) säkki vähän jarruttaa ja tuli otettua huonot alkuvauhdit.

Turengissa sai aukkopeitettä vetää esiin kunoli isompi kuuro, välissä oli muutama pienempi ripsaus mutta niihin ei viitsinyt reagoida. 5 min tätäkin kesti.

Kun Hämeenlinna lähestyi niin kansaa alkoi vaeltaa tiellä, tottakai monta rinnan ja ilmeisen ahkeria konsertissa kävijöitä olivat kun huutamalla ei tullut latua :)

Hämeenlinnassa lupasin tarjota pullakahvit mutta meni kuukkeloinniksi kun kello oli jo yli kuuden ja kaikki menee silloin kiinni, ellei sitten jo viideltä. Ekassa ruokakaupassa käytiin iltasoppaan ainekset ja ajettiin torin varteen konditoriaan, olikohan Laurell? Hyvää viineriä ja hesarista Fingerpori- ja Jalmari-sarjakuvat, ihan terveellistä olisi pitää uutispaastoa ja unohtaa lehdet kun niiden myötä aatokset ajaessa käy helposti varsin hedelmättömiksi...

Seuraava etappi oli leirintäalue ja onneksi matkalla sinne konserttiin menijät oli jo paljolti menneet, kun pääsi rantaraitille niin sai ajella ihan itsekseen. Samoja reittejä pari kesää sitten ajeltiin Eemelin perässä ja ne painoi visusti mieleen kun ovat niin hienoja ja nyt pariin otteeseen on saanut ajella uudelleen.

Leirintäalueelle kaartaessa joutui tölkkikasoja väistelemään ja melkosen täynnä oli tienoo majoitteitakin... Respa oli jossain käymässä ja me kiertelimme katsomassa löytyisikö matoille paikkaa, pari potentiaalista oli vähän syrjemmässä ja jäätiin vartiksi odottamaan.

Kun henkilökunta saapui niin kysyttiin riippumaton virityslupa kun netissä väittivät täyttä olevan, lupa heltisi, vieläpä vitosen alennuksella kun respan mies ei ollut koskaan riippumattoon törmännyt, aika yllättävää :) ystävällinen palvelu.

Matot puihin ja harmittelin, etten jotain 4x4 metristä sadekatetta ollut ostanut kun 3x3 on vähän liian pieni jos haluaa matot saman katteen alle. Autossa olisi ollut joku 6x8 metrinen pressukin :)

Nälkä oli taas ja jotain soppaa kyhäsin tofusta, tomaatista ja kuivatuista perunoista, ihan jees vaikka maustesekotus ei ihan totuttu ollut, nälkä lienee se paras mauste.

Hermoja yritin tunnin verran poltella, että olisin kuvan saanut jaettua pilven kautta mutta olivat palvelun ulkonäköä, toimintaa ja kokoa muuttaneet niin, että jaettua linkkiä ei saanut kopioitua. Saila saa jatkossa toimia hovikuvaajana :) Samsungilla onnistuu, sellaisen luurin sain juuri työautoonkin ja halu päästä lumiasta eroon ei ainakaan vähentynyt, ei vaan parin vuoden välein kehtaisi vaihtaa kun tällä voi edelleen soittaa ja lukea foorumia :)

Tablettia olen haaveillut kans mutta kun on läppäri niin mieluiten sen otan esim. vaparirientoihin mukaan ja oisi sitten tavallaan yksi "turha" laite, hyvällä kännykällä kyllä aika pitkää tekstiä kirjoittaa ja ehtii miettiä sanomansa.

Suihkun kautta nukkumaan ja on aika makea näky nyt kun majoitteet on asemoitu niin, että järvi näkyy metsän lomasta ja taivaanranta punertaa auringon jäljiltä... Äänimaisemasta en sano mitään :) tai no, eikö junan ääni ole romanttinen :) vai miten se oli, perämoottori tuo oman saundinsa mutta jännityksellä jään odottamaan miten äänekkäitä konsertista tulijat ovat... Vähän vika päivä täällä mutta vaakakupissa painoi enemmän lyhyt siirtyminen kaupungille aamulla ja jos tuon Aulangon puistikon kautta jos on kuivaa?

Tää oli ainakin onnistunut päivä ja mukava reissata välillä kahden :)

Muoks. kotokoneelta

Sailan kuva
Sailan kuva
Sailan kuva
Sailan kuva

Ekat riippumattojen viritykset Aulangon leirintäalueelta, ytitettiin vähän sivumpaan päästä mutta kyllä kesäyössä ääni kantaa :) Oisipa ollut hanurimusiikkivestivaalit niin varmaan pienimuotoisempana :mrgreen:

Viimeksi muokannut terppa, 08 Elo 2015, 12:20. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

eemeli
Sisällöntuottaja
Viestit: 1110
Liittynyt: 03 Elo 2007, 22:36
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja eemeli »

Aulangon näkötornille vie hieno asvalttitie. Pieni kahvila tornin juurella(liekö auki vielä aamusta?) mistä saa aamusumpit... Sieltä voi sitten lasketella joutsenlammelle. Muuten kuntopolut voi olla haastavia kinnerille...

Varmaan jo tuttu reitti, mutta...

Sitten rantaa pitkin keskustaan. Rautatiesillan kohdalla yli toiselle puolelle niin pääsette kansalliseen kaupunkipuistoon. Viime vuonna kunnostettu niin varmaan kannattaa käydä ylempänä katsastamassa laululava, paviljongit ja Hämeenlinnan uuden kesäteatterin lavasteet. Eteenpäin rantaa kun seuraatte niin tulette vanhoille sotilaskasarmeille ja Hämeen Linnalle. Pyörätie menee kokoajan ihan rannassa. Kohta saavuttekin sitten laivarantaan. Siitä voi sitten kurvata pyörätietä pitkin keskustaan tai jatkaa vielä rantaa pitkin niin tulette Linja-autoasemalle. Keskustassa katsastamisen arvoinen erikoisuus voisi olla sibeliuspuisto, jossa on tämän vuoden ollut soivat penkit...

Härkätielle pääsee sitten samaa reittiä takaisinpäin kunhan ette mene rautatiesillan yli vaan jatkatte rautatien viertä vanhalle tampereentielle. Sitä vain suoraan moottoritien yli ja etran ohi niin tulettu härkätien päähän. Yksi siltatyömaa siinä on minkä joutuu hiukan kiertämään...

-Janne-

Heijaa heijaa heijaa kerho :D ...

Baskeri
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 518
Liittynyt: 10 Elo 2012, 20:34
Paikkakunta: Oulu

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja Baskeri »

Turvallista matkaa toivottelen herrasväelle :)

Avatar
kamu
Viestit: 85
Liittynyt: 24 Heinä 2013, 22:04
Paikkakunta: Lohja

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja kamu »

terppa kirjoitti:
jviirret kirjoitti:
terppa kirjoitti:

Kuva

Testing testing

Ei näy kuva...

Jukka

Ei näy ja lumia lentää kohta seinään :twisted:

Onko siis vaara ettei Terpan lumia näe enää ensi talven lumia :wink:

Kari

Challenge Seiran 26 2013-, HP Velotechnik Scorpion FS 20 2015-, Challenge Fujin SL-II 2015-, ICE Trice T + Bionx 2016-

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3614
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja terppa »

Kiitoksia vinkeistä ja kannustuksesta, luettu foorumia on mutta nihkeästi kerennyt kirjoittaa. Tulevasta talvesta ei tiedä tuleeko lumia ollenkaan kun etelässä asutaan :) luurissa on onneksi näyttö lupaavasti halki niin sen hautajaisia odottaessa... kuvia tulee jahka graafikkoni saa ne Samsungilla siirrettyä :)

  1. Päivä
    23.7.
    57 km

Edellisenä iltana vähän kehnosti pääsi nukahtamaan, illan äänimaisemasta jäi pois riitelevät ihmiset jotka aloitti 30 sek kirjoittamisen jälkeen. Pitkä tovi meni nukahtamiseen, ei edes Kalle Haataisen puheohjelma auttanut :) väliin koitin mp3-soittimesta Sarasvuon löpinää mutta vasta Historiasarjat ja Helsingin historia tuuditti uneen :) Soitin on tuoreempi ostos tätä reissua varten, jotain äänikirjoja sinne on myös tallentunut.

Unta odotellessa tuli fundeerattua, että kuinka paljon tyylikkäämmin AC/DC tyypit saapuisi paikalle kun polkisivat kinnereillä :) nyt joku hervoton limo vissiin oli käytössä, tai ainakin ko. orkesterin tekstit oli kyljessä. Sentäs "maastoauto" mutta taittuukohan takapenkit, että saisi kinneriä tarvittaessa kuljetettua :)

Kuivaan aamuun heräsi, tai ei satanut mutta ilmakosteus oli aika iso kun iltainen pyyhe ei ollut kuivunut.

Aamukaffet ja leivät mutusteltiin leirintäalueella. Kaunis olisi paikka mutta muuten surullisessa kunnossa kaikki huoltorakennukseen viittaavat. Yksi hella koko leirintäaluetta varten, kaksi tiskauspistettä... Ehkä toi vaan kilpailee sijainnillaan.

Pakatessa tuli minuutin sadekuuro ja hetken jo mietin, että se siitä Aulangonkierroksesta mutta sinne vei tie, kun ensin leirintäalueen jyrkän ylämäen pääsi.

Aulangolla mentiin ensin tornille. Alkuun oli pää ihan pyörällä ilmansuunnista kun kiivetessä käveli ympyrää. Maisemat ja miljööt oli tosi makeat, torni itsessään oli vaikuttava. Kivestä rakennettu.

Berliininmunkkikahvit nautittiin viereisessä kahvilassa ja käytiin karhuluolassa, metsäpolkuja pitkin palailimme parkkipaikalle. Ilma oli sen verran kostea, että jo ajatus pyöräilystä toi hien pintaa. Nättiä syherötietä ajeltiin takaisin rantapolulle ja suuntana oli Taidemuseo, ennen sitä oli kuitenkin hienkuivailutauko kunnes sadekuuro yllätti ja hilppastiin museolle.

Lunastimme museokortit ja yllätys oli, että sillä pääsee vaan yhteen museoon päivässä, no ehkä se riittää, joskus saattaisi käydä kahdessakin. Yli 200 museota on kuitenkin museokortilla käytävissä

Tämän kesän näyttely oli Martta Wendelinista joka mm. Kotiliesi lehdessä on ollut kuvittajana, itse tykkäsin kovin hänen kuvituksistaan. Harmi kun museossa ei saa kuvata mutta lemppari oli tonttu joka istuu piisin edessä ilme "mä en jaksa enää" :)

perusnäyttelyssä oli kans katsottavaa, osa sytytti, osa ei. Vanhoissa maisemissa/talorykelmissä ja niiden ihmisissä kiinnosti eniten missä, milloin, ketä ja millaisia ihmisiä he oli. Jos olisi a4 tekstiä teoksen vieressä niin mäkin olisin tyytyväinen :)

Museolta poistuimme salamavalojen räpsyessä ja suuntana oli syömingit, melkein suoraan osui jakokuskin vaistolla Thaimaalaiseen :)

Eemeliltä kysyttiin hyviä vegemestoja mutta kuulema Hämeenlinnassa parasta kasvisruokaa saa kun tekee itse :) Me ehdotettujen ravintoloiden listat katsottiin mutta Thaipaikkaan päädyttiin. Ihan hyvä perusmössö, tofun ne osaa tehdä kiinalaisia paremmin ja ruoka maistuu muultakin kuin soijalta ja natriumklutamaatilta, toki mausteita olisi rohkeammin saanut käyttää. Saila väitti päinvastaista ja iski annoskateus :)

Saila on siis kasvissyöjä ja minäkin aina kun se on helppoa, töissä joutuu safkan valitsemaan enemmän sijainnin ja kellon perusteella mutta kotona teen lihatonta, kalaa kyllä syömme.

Härkätien alkuun poljimme, vähän jo karttaan piti turvautua, kerran säätämään tavaroita kun jyrkässä kaarteessa takarengas hinkkasi kurakaareen. Liian "tunkeva" pakkaus 35 milliselle renkaalle ja letku takaripustus.

Härkätiellä aika messevään vastatuuleen sai puskea mutta taival hiljalleen taittui, minulla huonommin kun vatsa oli oireillut vähän pitkin päivää mutta hissukseen mentiin.
Rengossa oli suunnitelma käydä kaupassa ja se olikin hyvä suunnitelma koska ihan hirveä sadekuuro alkoi juuri kun parkkeerasimme. Kaupasta lisää evästä ja grillattavaa koska nuotioilta oli suunnitteilla.

Kelloa katselin ja välimatkoja mietin niin Porikselle laitoin viestiä, että varmaan Pääjärvelle pysähdymme yöksi ja heidän ohi ajettaisiin vasta perjantaina.

Pikkupätkä meni valtatienvartta joutuisasti, pari hiekkapätkää Härkätiestä jätettiin väliin mutta vajaa kymppi saatiin ajaa oikeaa "perinnetietä" :) tai olisi siinä ollut joku rauniotiekin osan matkaa mutta se sitten läskirenkaisena.

7 pitäjän rajapyykillä vielä pysähdyttiin ja jos joskus tuntuu, että pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan niin toi on hyvä paikka, mullakin kämmen oli niissä kaikissa pitäjissä :)

Mustikoita löydettiin paljon kans, olikohan se Vanajan vai minkä alueella oli eniten :) "rakas, lähdetään ajamaan mäkistä, märkää ja upottavaa irtosoratietä" oli ihan väärä houkutuslause Sailalle kun hän pääsi mustikan makuun :)

Pääjärvelle oli onneksi enää jokunen kilometri, tavaroita sai muutaman satametriä kantaa niin oli laavulla ja järvenrannalla. Idylinen paikka, Saila kävi uimassa, minä en :)

Ilta grillailtiin ja syötiin kunnes tuli ihan totaalinen väsy, edellinen yö, tai sen lyhyys ja katkonaisuus painoi. Uni tuli nopeasti ja kirjoittaa ei jaksanut yhtään.

Muoks. kotokoneelta

En löytänyt sitä lempikuvaani kuukkelilla mutta tällä tontulla on lähes yhtä myrtynyt ilme.

Kuva
http://www.kolumbus.fi/lenny/ukkotonttu ... nttu10.jpg Martta Wendelin

http://www.kolumbus.fi/lenny/ukkotonttu/

Sailan kuva
Sailan kuva

Usva alkaa nousunsa Pääjärvellä.

WP_20150723_016.jpg

Kinnerit jäi parkkiin polun varteen.

Viimeksi muokannut terppa, 08 Elo 2015, 13:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17771
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja PW »

Onko niillä joku mittari "museometri" jolla mitataan ootko ottanu liian monta museota :shock: Yksi riittää helposti miulle mutt jollekin se voi olla tosi vähän jos niitä viel on vierekkäin :? mitähän järkee tommosessakin säännössä on :roll:
Hienoo on varmaan kahella kinnerillä painella ja lomailla :D

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

Avatar
terppa
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 3614
Liittynyt: 09 Huhti 2010, 16:02
Paikkakunta: Lahden perämetsä

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja terppa »

PW kirjoitti:

Onko niillä joku mittari "museometri" jolla mitataan ootko ottanu liian monta museota :shock: Yksi riittää helposti miulle mutt jollekin se voi olla tosi vähän jos niitä viel on vierekkäin :? mitähän järkee tommosessakin säännössä on :roll:
Hienoo on varmaan kahella kinnerillä painella ja lomailla :D

Joo, kortti vissiin viivakoodinlukijaan tms. laitetaan ja salaisuudet paljastuu :) joskus saattaisi parikin museota poiketa jos kiinnostavat vierekkäin mutta kaivetaan sitten kuvetta :)

On se aika nastaa kun sukkula näkyy peilistä, eilen vika tunti mentiin vielä sukkulavauhtia :oops:

Nojasyklismiä vuodesta 2010

"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
jooseha
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 5150
Liittynyt: 09 Kesä 2009, 22:43

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja jooseha »

Jos se on viivakoodilla, jää sääntö todennäköisesti käyttäjän omantunnon varaan :roll: Sirulla voisi olla toisinkin.

Avatar
smilodon
Viestit: 128
Liittynyt: 15 Huhti 2015, 17:15
Paikkakunta: Lahti

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja smilodon »

Aulangon karhuluolalla.

Liitteet
karhuluola.jpg

Sahi

Avatar
smilodon
Viestit: 128
Liittynyt: 15 Huhti 2015, 17:15
Paikkakunta: Lahti

Re: Hirmuinen Lumiamies, häät Härkätiellä ynnä muita kertomu

Viesti Kirjoittaja smilodon »

Seitsemän pitäjän rajapyykillä.

Liitteet
FOT7457.jpg
FOT7457.jpg (38.09 KiB) Katsottu 3888 kertaa

Sahi

Vastaa Viestiin