Sivu 8/30
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 11 Touko 2016, 11:12
Kirjoittaja PW
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruok ... i-1.145372
Nyhtökaura tulossa kauppoihin, onkohan tuossa muuta ku ett on saatu "lihan suutuntuma"? Meinaan jos tekee kaura, herne, papu pataa ni onko samat proteiinit vai onko ne lisänneet tuohon jotain tai ottaneet pois?
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 11 Touko 2016, 13:33
Kirjoittaja jori
PW kirjoitti:http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruok ... i-1.145372
Nyhtökaura tulossa kauppoihin, onkohan tuossa muuta ku ett on saatu "lihan suutuntuma"? Meinaan jos tekee kaura, herne, papu pataa ni onko samat proteiinit vai onko ne lisänneet tuohon jotain tai ottaneet pois?
"Tuote on saavuttanut todella suuren suosion, vaikka sitä on odotettu puoli vuotta. Kasvis- ja vegaaniruoka on tällä hetkellä nosteessa ja nyhtökaura on osunut juuri oikeaan aikaan", Juutilainen kuvailee.
"Uskon, että se tulee korvaamaan osan lihan kulutuksesta nimenomaan hyvänä proteiininlähteenä, myös hintansa puolesta."
Nyhtökaura valmistetaan suomalaisesta ja ruotsalaisesta kaurasta ja pavusta ja keskieurooppalaisesta herneproteiinista. Nyhtökauraa valmistava Gold&Green kertoo verkkosivuillaan haluavansa siirtyä pohjoismaiseen raaka-aineeseen, mutta herneproteiinin osalta se ei ole ollut mahdollista.
Vaikuttaa siltä, että tuotteen herneproteiinia joudutaan tekemään herneestä ja pavusta poistamalla siitä lähes puolet massasta sokereita ja muita hiilihydraatteja, jotta proteiinipitoisuus nousisi lähelle lihaa ja suutuntuma ei olisi jauhoinen, vaan sitkeähkö. Rasvaa tarvitaan myös paljon lisää, jos aiotaan tehdä keinolihaa. Kauraa käytettäneen kuitujen takia sitomaan rakennetta kiinteämmäksi ja rakeisemmaksi.
Hyvä, että tämä tuote tuli. Sukulaispoika oli niin innoissaan soijasta tehdystä jauhelihakorvikkeesta, että tuntui älyttömältä, että näille nykyisille vegaaninuorille pitäisi ruoka tuoda kiinasta ja yhdysvalloista raskaasti prosessoituna soijana –kuten tuotantoeläimille. 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 21 Kesä 2016, 18:25
Kirjoittaja ki
VR kirjoitti:Hamppurouheta olen tuossa jonkun aikaa käyttänyt.
Kun kehuivat, että siinä on omegarasvat kohallaan.
Olen laittanut puuroihin,leipätaikinaan, jukrteihin.
Paljaaltan maistuu hiukan herneen makuisellta.
Onhan siinä näköjään lehtivih-reää -kin.
Arvokasta kyllä on,350g maksaa vähän ale, 5 e !
http://WWW.HAMPPUFARMI.FI
mun mielestä omegat jää hamppuöljyyn ja rouheessa on öljyä vähän tai vähemmän.hamppyöljy ja-siemenet on kyllä hyvä omega lähde.Mä laitan kitupellavasiemen eli camelinaöljyä saadakseni omega kolmosta.halvemmalla pääsee jos ostaa kokonaisia hampun tai pellavan siemeniä ja esim laittaa tehosekottimessa murskaksi
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 22 Kesä 2016, 11:16
Kirjoittaja vaaka
Miten noissa tuotteissa on Omegoiden imeytyvyyden laita? Olen lukenut väitteitä, että kasviomegoista parhaimmillaan vain prosentti imeytyy kroppaan käytettäväksi, kun lihaperäisestä enemmistö.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 22 Kesä 2016, 23:19
Kirjoittaja janx
Nyhtökaurassa on yksi todella iso ongelma, joka on toivottavasti vain väliaikainen. Saatavuus. Käytännössä pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä pitäisi ottaa töistä vapaata ja mennä jonottamaan kauppaan ennen kuin se aukeaa. Sitä ennen selvittää, mihin kauppaan sitä on erä tulossa. En ole tätä paljon puhuttua Nyhtökauraa nähnyt vielä edes vilaukselta. Se on huonoa ruokaa se, jota ei saa käsiinsä. Taatusti painoa pudottava dieetti. 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 23 Kesä 2016, 07:27
Kirjoittaja PW
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 24 Kesä 2016, 10:25
Kirjoittaja janx
Mun mielestä nyhtökauran ainesosat ovat harvinaisen simppelit. (http://www.goldandgreenfoods.com/ravintosisalto/) On sitten eri asia, mitä mieltä on näistä erotelluista proteiineista. Tuossahan ei ole yhtään E-koodillista ainesosaa. Se on silloin määritelmäsi mukaan parempi? 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 24 Kesä 2016, 10:57
Kirjoittaja PW
Joo, eipä miulla oo nyhtökaurast tarkempaa tietoo ja yksinkertaselta aineet vaikuttaa. Yleisesti kritisoin teollisia ruuan valmistusprosesseja kun poistetaan ja lisätään, tiedetäänkö mitä oikeesti tapahtuu.
Jotain juttuja taas esim margariineista, transrasvoista siirrytty muihin kemiallisiin kovetusmenetelmiin, joista ei oikeesti tiedetä mitä rasvoja syntyy ja mitä ne pitkällä aikavälillä vaikuttaa. Koekaniinina Suomen päiväkoti-ikäset, ehkä koululaisetkin;) Tutkimus otos on ainakin riittävä kun/jos joku joskus keksii tutkia tuota ryhmää;)
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 24 Kesä 2016, 11:49
Kirjoittaja jori
PW kirjoitti:Joo, eipä miulla oo nyhtökaurast tarkempaa tietoo ja yksinkertaselta aineet vaikuttaa. Yleisesti kritisoin teollisia ruuan valmistusprosesseja kun poistetaan ja lisätään, tiedetäänkö mitä oikeesti tapahtuu.
Jotain juttuja taas esim margariineista, transrasvoista siirrytty muihin kemiallisiin kovetusmenetelmiin, joista ei oikeesti tiedetä mitä rasvoja syntyy ja mitä ne pitkällä aikavälillä vaikuttaa. Koekaniinina Suomen päiväkoti-ikäset, ehkä koululaisetkin;) Tutkimus otos on ainakin riittävä kun/jos joku joskus keksii tutkia tuota ryhmää;)
Kuulostaa siltä, että olet nähnyt dokumentin: 30 päivän ihmiskoe ja kuunnellut tarkkaan rasvatutkija Kari Salmisenn haastattelun. 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 24 Kesä 2016, 11:54
Kirjoittaja PW
jori kirjoitti:PW kirjoitti:Joo, eipä miulla oo nyhtökaurast tarkempaa tietoo ja yksinkertaselta aineet vaikuttaa. Yleisesti kritisoin teollisia ruuan valmistusprosesseja kun poistetaan ja lisätään, tiedetäänkö mitä oikeesti tapahtuu.
Jotain juttuja taas esim margariineista, transrasvoista siirrytty muihin kemiallisiin kovetusmenetelmiin, joista ei oikeesti tiedetä mitä rasvoja syntyy ja mitä ne pitkällä aikavälillä vaikuttaa. Koekaniinina Suomen päiväkoti-ikäset, ehkä koululaisetkin;) Tutkimus otos on ainakin riittävä kun/jos joku joskus keksii tutkia tuota ryhmää;)
Kuulostaa siltä, että olet nähnyt dokumentin: 30 päivän ihmiskoe ja kuunnellut tarkkaan rasvatutkija Kari Salmisenn haastattelun. 
Senkin oon näny joo ja jotain muitakin juttuja lukenu - En ny niin tarkkaan mutt pistää välillä miettimään.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 14 Heinä 2016, 07:03
Kirjoittaja vaaka
Ei vegaaniruoka, mutta ei lihaakaan sisällä eilen tekemäni herkku. Knorrin lasagneateriapaketti, jossa on kastike mukana ja Lidlissä viime viikon teemassa ollut Harissamajoneesi sekä Modenan tyyliin balsamicokastike, jota on ainakin jäljellä Pasilan Lidlissä tuunasivat kasvisravintola Omnam tekemän vuohenjuusto/cashew pähkinä/rucola salaatti lounaan uudelle tasolle. Laitoin enemmän cashewiä ja rucolaa kuin ravintolassa aterian maun parantamiseksi onnistuneesti. Balsamico ja rucola pelittävät hyvin yhteen aina ja balsamicon happamuus leikkaa rucolan raikkauden avulla hyvin juuston ja pähkinän rasvaisuutta ja raskautta maullisesti. Tuli selvästi parempaa kuin hyvästä ravintola-annoksesta.
Harissassa kuuluu olla chiliä, mutta Lidlin majoneesi ei ole ollenkaan tulinen, mutta se on yleiskäytössä toiseksi parhaan makuinen maustekastike, jota olen maistanut Levi Root's Reggae Reggaen jälleen. Tässä ruoassa harissa voitti, eli eka kerta, kun missään Reggae jää muulle tuotteelle jälkeen. Reggae oli liian tuhtia näin herkkään makuun. Ja mä olen tykkien makujen fani. Eli ei ihme, että harissamajoneesi pelitti, kun makuja on monta ja voimakkaita sekä hienostuneita. Herkkua kerrassaan!
Lisäys, unohtui mainita, että suolaisuuden tasoittamiseksi pakastekasvissuikalepaketti oli oikeaan suuntaan, mutta ei riittänyt. Ehkä jos olisi ollut suolatonta cashewta tarjolla.
Näin sekasyöjänä voi todeta, että harvoin saa yhtä hyvää liharuokaa, joten ei jää mausta kiinni keventäminen.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 14 Heinä 2016, 12:34
Kirjoittaja kuparinen
janx kirjoitti:Nyhtökaurassa on yksi todella iso ongelma, joka on toivottavasti vain väliaikainen. Saatavuus. Käytännössä pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä pitäisi ottaa töistä vapaata ja mennä jonottamaan kauppaan ennen kuin se aukeaa. Sitä ennen selvittää, mihin kauppaan sitä on erä tulossa. En ole tätä paljon puhuttua Nyhtökauraa nähnyt vielä edes vilaukselta. Se on huonoa ruokaa se, jota ei saa käsiinsä. Taatusti painoa pudottava dieetti. 
Tytär on seurannut "nyhtökauranbongausta" Facebookista, syöksyimme itsekin määräaikaan sen kimppuun. Tuo kuvan hylly oli lauantaina jo klo 11 tyhjä, mutta reaaliaikainen bongaustieto tuotti tuloksen muualta, viimeinen rasia hyllystä mukaan.
Itse tuote oli kyllä valmiina ruokana suuri pettymys, menihän se vähän väkisin sentään. Ei ole oikein vertailukohtaa, mutta liharuoka voittaa 6-0. En ole kasvissyöjä, eikä tytärkään tuon kokeilun jälkeen... 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 14 Heinä 2016, 16:49
Kirjoittaja vaaka
Kerran maistanut ja tekstuurikin vähän vajaa, mutta maku vaatisi kunnon reseptin, kun maku oli plääh. Kokeilkaapa äskeisen viestini mukaista välimallia, eli lihatonta ei vegaania lasagnea. Namia mausteiden kera, hieman pliisua muuten.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 14 Heinä 2016, 18:55
Kirjoittaja yaana
kuparinen kirjoitti:Tytär on seurannut "nyhtökauranbongausta" Facebookista, syöksyimme itsekin määräaikaan sen kimppuun. Tuo kuvan hylly oli lauantaina jo klo 11 tyhjä, mutta reaaliaikainen bongaustieto tuotti tuloksen muualta, viimeinen rasia hyllystä mukaan.
Mä olen miettinyt, mistä hyllystä nyhtökauran pitäis kaupasta löytyä. Ensimmäisten uutisten perusteella selvisi kyllä pakkauskoko, mutta ei esim onko se kylmässä vai miten. Tuon kuvan perusteella se on siis laitettu lihahyllyyn.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 15 Heinä 2016, 00:16
Kirjoittaja kuparinen
Kylmähyllyssähän niitä oli, valmisruokien alueilla. Kävin jo edellispäivänä tiedustelemassa...Tuosta kuvastani ei erota, mutta laatuja on useita, tuolla tyhjällä hyllyllä oli paikat "inkivääri" ja "nude"
Löytämämme lajike oli "tomaatti", josta värkättiin tomaattipohjainen soosi pastan kaveriksi. Ei ollut kaksista. Olihan se rakenne vähän lihaa muistuttava, mutta aika höttöistä.