Paljon kaikenlaista kuivanneena pari kommenttia:
Ilmanvaihto on oleellinen. Kuivattamisen pitäisi edetä koko ajan ja käytännössä helppo tapa pilata tuote on laittaa enempi kuin yksi kerros kuivattavaa mille tahansa alustalle. Päällekkäin ne eivät kuivu kunnon kuivurissakaan, tuotteesta riippumatta. Tuo alumiinifolioastia reikäpohjalla näyttää ihan pätevältä, jos se on tuulettuvassa tilassa. Ennen sieniä kuivattiin asuinhuoneissa lankaan pujotettuina. Kokonainen sieni kuivuu silleen parissa viikossa.
Lämpötila tehokkaassa kuivatuksessa on jotain välillä +10...+50 astetta, vähän riippuen kuivattavasta tuotteesta. Omenaviipaleet alkavat reunoistaan palaa jo alle viidessäkymmenessä. Sienille 40 on usein liikaa. Jauheliha ei kypsy kuudessakymmenessäkään, mutta liika on kuitenkin liikaa... Kokeilemalla saa selville, valitettavasti joskus tulee sutta ja sekundaa. 
Hyvässä kuivatuksessa tuoreet ja priimakuntoiset tuotteet (kuoritaan) ja paloitellaan tasakokoisiksi. Viipaleet ovat hyviä, niissä on pinta-alaa paljon massaan nähden. Oleellista on, että kuivattavat osat ovat kohtalaisen samanpaksuisia, jottei ensin kuivuvia ja myöhemmin valmistuvia tarvitse poimia moneen kertaan kuivumisen aikana. Puolen sentin - sentin viipaleet melkein mistä vain kuivuvat hyvin ja tasaisesti.
Marjat ja hedelmät ovat helppoja kuivattavia. Sienet samoin. Mikä tahansa rasvaa sisältävä on hankalampaa ja rasva joka tapauksessa erottuu kuivattaessa. Rohkeasti vain kokeilemaan. Jotkut lihat (broileri, kalkkuna) eivät liikaa kuivattuina palaudu kunnolla, vaan jäävät sitkeiksi tai kokonaan koviksi. Kuivatun tuotteen arviointi tehdään kuivurista otettaessa aina niin, että annetaan pois otetun palan jäähtyä ja vasta sen jälkeen testataan. Omenaviipaleen pitää murentua rapsahtaen. Sienten samoin. Marjat ja esim. banaani voivat jäädä nahkeiksi, mutta ei kovin paljon. Lihat ovat kuivia kun ne jäähtyneinä lohkeavat rapsahtaen.
Kuivatut tuotteet voi sekoittaa suoraan esim. jugurttiin. Jos niitä käytetään ruuanlaittoon, liotus ennen käyttöä. Yksi osa kuivattuja ja yksi osa vettä, pari tuntia. Sienet palautuvat minuuteissa, kuivattu porkkanaraaste palautuu silmissä. Kuivatut perunasuikaleet vaativat noin neljä tuntia.
Oma iso kokeiluni tapahtui kun käsiini tuli yllättäen 70 litraa suppilovahveroita. Levitin kylppärin lattialle noin viisi kerrosta sanomalehtipaperia, niiden päälle sienet ja sitten lattialämmitys täpölle. Sitten ovi lukkoon etteivät kersat pääse suihkuun kesken operaation.
Koko satsi oli kuiva noin 20 tunnin kuluttua. Tämä taisi olla joskus tyyliin -98, niitä sieniä on vieläkin litran verran jäljellä.