Tänään sitten linssikeittoa. Hyvä resepti. Mun uusi suosikkimauste on savustettu paprikajauhe.
Resepti: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... ssikeitto/
Tänään sitten linssikeittoa. Hyvä resepti. Mun uusi suosikkimauste on savustettu paprikajauhe.
Resepti: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... ssikeitto/
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Linssikeitto on kyllä hyvää ! Omaan reseptiini kuuluu lisäksi lusikallinen hunajaa.
Azub Max, Cruzbike Vendetta V20
janx kirjoitti:Tänään sitten linssikeittoa. Hyvä resepti. Mun uusi suosikkimauste on savustettu paprikajauhe.
Resepti: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayt ... ssikeitto/
Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria
Nojasyklismiä vuodesta 2010
"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria
Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä?
Vilijami kirjoitti:terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria
Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä?
![]()
![]()
Mitä ihmettä, eihän tuossa ollut valkkaria edes tarjoilusuosituksena. Valkoviini kuitenkin kuuluu linssikeiton ruokajuomaksi.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Vilijami kirjoitti:terppa kirjoitti:Meni kokeiltavien listalle, tosin ilman valkkaria
Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä?
![]()
![]()
Mä en erityisemmin valkosipulin tuoksusta välitä Chiliä tulisi käytettyä enemmän mutta Sailalle ei putoa kovin mausteinen soppa. Itselläkin liiasta chilistä iho alkaa oireilemaan... mutta vähän "mausteeksi"
Nojasyklismiä vuodesta 2010
"Nojapyöräily on parasta mitä voi tehdä housut jalassa mutta kinnerillä voi ajaa myös ilman housuja"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Sitä valkosipulia pitääkin syödä ite eniten niin ei tuoksut vaivaa
Markus Heikkilä - Pyörät: Specbike Technics Comfort tadpole trike / DFXL kinneri / Tern Link D7i taittopyörä / vm -74 Peltirunko-Jopo
Vilijami kirjoitti:Voiko mitään ruokaa tehdä ilman valkosipulia ja chiliä?
![]()
![]()
En käytä kovin usein kumpaakaan. Ostin nyt valkosipulimössöä purkissa, niin on helpompi siitä vipata pataan, kun tuntuu että saa heittää 90% tuoreesta valkosipulista aina roskiin. Chiliä en suosi (tulisuutta). Ei oo mun juttu, että suu palaa ja silmät vuotaa syödessä.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Kun ei käytä ruokaa tehdessä aromivahventeita, -joita esiintyy tuoteselosteissa mitä mielikuvituksellisimmilla nimillä-, niin chili ja valkosipuli antavat ruokiin ryhtiä ja napakkuutta. Enkä tarkoita mitään vedet silmissä-, vaan ennemminkin homeopaattista annostelua. Suuhun pitää tulla hieman lämmin tunne, mutta ei polttava. Hyväksi ovat kehuneet mm. 87v anoppi sekä 4v ja 6v lapsenlapset. Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.
Vilijami kirjoitti:Kun ei käytä ruokaa tehdessä aromivahventeita, -joita esiintyy tuoteselosteissa mitä mielikuvituksellisimmilla nimillä-, niin chili ja valkosipuli antavat ruokiin ryhtiä ja napakkuutta. Enkä tarkoita mitään vedet silmissä-, vaan ennemminkin homeopaattista annostelua. Suuhun pitää tulla hieman lämmin tunne, mutta ei polttava. Hyväksi ovat kehuneet mm. 87v anoppi sekä 4v ja 6v lapsenlapset. Etenkin kasvisruoista on ilman chiliä ja valkosipulia vaikea saada todella hyviä.
Minulle tulee tuo lämmin tunne jo ilman chiliäkin saati sitten jos oikeasti laittaa chiliä. Saatan myös joutua ottamaan kemiallisia apteekkituotteita sen takia, niin olen katsonut paremmaksi käyttää vain tositarkoituksella ja harvoin. Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Joka ruokaan laitan yhden valkosipulinkynnen ja pari tippaa tabascoa. Kypsennyksessä valkosipulin maku loivenee paljon, eikä tippa-kaksi tabascoa tee keittokattilallisesta tulista. Jos syöjälle ei sano, niin hän ei osaa arvata nuiden makujen mukanaoloa, mutta jos tekee samaa ruokaa seuraavan kerran ilman, niin syöjä ihmettelee, että mikä tästä nyt puuttuu?
Sama kuin laakerinlehden kanssa. Se ei maistu juuri miltään, mutta puuttumisen huomaa, jos kyseessä on tuttu ruoka, mihin on yleensä laakeria laitettu.
janx kirjoitti:Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen.
Tuosta paprikajauheesta tulee juuri tarkoittamani homeopaattinen määrä samaa kapsaisiiniä mitä chilikin sisältää.
Vilijami kirjoitti:janx kirjoitti:Tuon linssikeiton maku perustui vahvasti tuohon käyttämääni savustettuun paprikajauheeseen.
Tuosta paprikajauheesta tulee juuri tarkoittamani homeopaattinen määrä samaa kapsaisiiniä mitä chilikin sisältää.
Tarkoitat siis nolla? "Vihanneksena käytettävä suurimarjaisesta vihannespaprikasta puuttuu kokonaan kapsaisiini, ja se on chilien tulisuuden mittauksessa käytettävän Scovillen asteikon nollapiste." Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Paprika
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org
Ai. Oon lukenut sitten väärää tietoa? ”Kaikki paprikat sisältävät kapsaisiini nimistä ainetta, joka aiheuttaa poltteen tunteen kipua aistivissa hermosoluissa.”
http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syot ... ma/paprika
Vilijami kirjoitti:Ai. Oon lukenut sitten väärää tietoa? ”Kaikki paprikat sisältävät kapsaisiini nimistä ainetta, joka aiheuttaa poltteen tunteen kipua aistivissa hermosoluissa.”
http://www.kasvikset.fi/kasvitieto/syot ... ma/paprika
Ilmeisesti. "Ruokapaprikat eli vihannespaprikat ovat Capsicum annuum -lajin lajikkeita, joiden kapsaisiinipitoisuus on jalostettu niin alhaiseksi, että sitä voidaan käyttää vihanneksena. Kapsaisiinin puuttumisen on saanut aikaan vain yhden geenin mutaatio [3]. " Tämäkin on Wikipediasta, mutta en osaa arvioida tuon lähteen [3] luotettavuutta.
"The haters gonna hate and the lovers gonna love. I just lean back and ride." -janx (Kotisivut)
CLWB2008c (09-12), Nazca ePaseo (06/12-), 20/26 SWB Fenix (08/17-) & Spectri (03/19-)
Keskustelukanavat - #recumbents:matrix.org ja #nojapyorat:matrix.org