Samat kokemukset, että pulloon sokeria laittamalla saa scobyn kasvamaan nesteen pintaan.
Oispa kaljaa
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Finlandia olut on pääkäynyt nyt 16 päivää ja edelleen vesilukko pulpahtaa silloin tällöin. Ominaispaino 1,014.
Juomaan on tullut hieman hiilihappoa jo käymisastiassa, uusi kokemus minulle.
Maku oli hyvä jo nyt
Tässä oluessa noin puolet hiilareista on olutuutetta ja puolet tavallista sokeria.
Onkohan niin, että olen miedon kiljun ystävä?
Sokerilla käyttämäni juomat ovat olleet pirteän raikkaita ja notkeita juoda.
Täysmallas Mexican Cerveza hiersi pitkään, ennen kuin lopulta pullokypsyi juotavaksi.
Kotikaljakokeiluni ovat osoittaneet, että liika kaljamallas huonontaa tuotetta.
- Pastori
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7060
- Liittynyt: 22 Joulu 2007, 16:07
- Paikkakunta: Joensuu
- Viesti:
Re: Oispa kaljaa
Siinä on Scobyn mukana myös hiivaa - ne on sitä harmaat sotkua siinä mukana. Ei sinne tarvi mitään hiivaa lisätä. Huljautat vaan siitä ekasta fermentaatiosta sitä sakkaa mukaan. Sokeriahan siinä pitää siis olla.
Pitääkin tänään laitella ite toi kakkosfermentointi liikkeelle. Reilun viikon on tuossa toi ykkösvaihe pöhissyt.
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
KYLLÄ! Tuli hiilihappoa niin ettei meinannut pullossa pysyä kun korkin avasin.
Terävän etikkainen kombuchan maku oli pyöristynyt limonadiksi.
Enää ei edes tunnistaisi kombuchaksi.
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Finlandia traditional käymisastiassa nyt 3 viikkoa. Edelleen vesilukko pulpahtaa noin 10 minuutin välein. Pitkähköltä tuntuu käymisaika, jospa se joskus loppuu.
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14157
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Oispa kaljaa
6% sokeria tuottaa myös noin 3% alkoholia. Mitenkähän nuo maitohappobakteerit pärjäävät alkoholin kanssa. Etikkahappobakteeri pärjää kyllä, mutta mahaystävällisyys on kai enempi niiden maitohappobakteerien ansiota.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Eikö sour oluessa ole alkoholi ja maitohappo sulassa sovussa?
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14157
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Oispa kaljaa
On toki, mutten tiedä, onko ne bakteerit hengissä siinä oluessa, vai onko käymisprosessi niin päin, että ensin tulee maitohappobakteeri ja sitten hiiva hoitaa loput sokerit ja samalla tappaa maitohappobakteerit.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 2040
- Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
- Paikkakunta: Nummela, Vihti
- Viesti:
Re: Oispa kaljaa
10 minuutin välein yksi hiilarikupla? Sen käyminen on siis jo loppunut. Jos sieltä tulisi kupla 10 sekunnin välein, niin voisi vielä sanoa, että käy. Mutta ei 10 minuutin välein. Pulloihin vaan.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 2040
- Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
- Paikkakunta: Nummela, Vihti
- Viesti:
Re: Oispa kaljaa
6 g/l on vain 0,6 % sokeria, josta syntyy öbaut 0,3 % alkoholia. Se ei haittaa edes autoilijoita.
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14157
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Oispa kaljaa
Hups, se olikin g, eikä %.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Mikä on käymisen raja-arvo, kupla x ajan välein?
No nyt on olut pulloissa.
Tosi kirkasta oli. Eihän pulloihin voi mennä liian vähän hiivaa eihän? Täytyy kai se jälkikäynti onnistua, vaikka kuinka kirkasta ois.
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
Käymisastiaan jäi hyvä hiivakakku pohjalle. Siispä Lidlistä 10 litraa omenatäysmehua 0,85€/kpl ja siideri tulemaan.
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Oispa kaljaa
No löytyihän se tieto ajarmalan nettisivulta: 1 kupla minuutissa.
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 2040
- Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
- Paikkakunta: Nummela, Vihti
- Viesti:
Re: Oispa kaljaa
No ei. Täysin kirkkaaltakin näyttävässä kotioluessa on luokkaa miljoona hiivasolua millilitrassa. Niitä mahtuu, koska ovat aika pieniä...
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)