Karppaajien ruokavaliosta

Onko elämässäsi muutakin kuin nojapyöräily?
Mustasudenkorento
Sisällöntuottaja
Viestit: 1690
Liittynyt: 14 Maalis 2008, 13:50
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Mustasudenkorento »

jviirret kirjoitti:

" niin normaalilla 2500kcal vuorokausikulutuksella paino on lähtenyt läskistä, kai?

Jukka

Väkisillähän sen luulisi lihaksiakin purkavan kun jostain se proteiinin tarve on tyydytettävä ja jos sitä ei ulkoa tule niin jostain se on revittävä...

Vastatuuli vihaa meitä... tahtoo alemmas....
http://kotisivu.suomi.net/mustasudenkorento/

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jviirret »

Leuanvedot ja vatsalihakset tuntuu onnistuvan kuten ennenkin, tai pudonneen painon verran paremmin, eli niihin lihaksiiin ei tunnu vaikuttavan. Jostakin syystä en ole nyt lähtenyt huippunopeuksia pyörällä kokeilemaan että näkisi jalkojen kunnon ;)

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jviirret »

Eilen lisäsin hieman suolan käyttöä, toimi yöllisiä kramppeja vastaan mutta aamupaino oli tismalleen sama kuin vuorokautta aiemmin :shock:
Tämän päivän ole pitänyt kirjaa juomisista ja kyllä se kahvin kans menee yli kolmen litran, mutta taatusti en ole yhtenäkään päivänä neljää juonut.
Päiväjumppana vaihteilin autooni takajouset. Ei paasto vieläkään vaikuta muuten työkykyyn, mutta nopeasti ylösnousessa välillä huimasi.

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

Avatar
PW
KOM
Viestit: 17868
Liittynyt: 09 Touko 2009, 21:22
Paikkakunta: Imatra

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja PW »

jviirret kirjoitti:

Eilen lisäsin hieman suolan käyttöä, toimi yöllisiä kramppeja vastaan mutta aamupaino oli tismalleen sama kuin vuorokautta aiemmin :shock:
Tämän päivän ole pitänyt kirjaa juomisista ja kyllä se kahvin kans menee yli kolmen litran, mutta taatusti en ole yhtenäkään päivänä neljää juonut.
Päiväjumppana vaihteilin autooni takajouset. Ei paasto vieläkään vaikuta muuten työkykyyn, mutta nopeasti ylösnousessa välillä huimasi.

Itsellä kahvi aiheutti tiheää rakontyjennystarvetta, jätin sen päivittäisen ryystämisen pois. Samanlaiset kokemukset juomisesta, määrät on pieniä ja semmonen käsitys ett ei oikeen imeydy, tulee suoraan läpi jos väkisin yrittää juoda. Kramppi ongelmia myös. Paastoa en oo uskaltanu kokeilla.

Petri

Petri

Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 14158
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jori »

Vieläkö Jukka paastoaa? Kirjoittaa kyllä, joten ei ole (ilmeisesti) kuollut nälkään.

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jviirret »

Paasto loppui 10vrk jälkeen, jäin puoli kiloa tavoitteesta mutta syömättömyys alkoi olla tylsää. Olo itsessään pysyi hyvänä ja kun villasukan maku oli lähtenyt niin ei makujakaan kaivannut sen kummemmin. Paino tippui aika suoraviivaisella kaavalla. Ensimmäiset 5vrk 1kg/vrk ja seuraavat 5vrk 0,3kg/vrk. Lähtöpainoa vähän vaikea sanoa kun ei Nokialla ollessa aloituspäivän aamupaino ole tiedossa. Ennen Nokiaa 89kg ja viimeinen aamupaino 80,5kg.
Yhdentenätoista päivänä söin muutaman purkin luumupilttiä, omenan ja kouraliisen rusinapähkinä sekoitusta ja pakotin itseni edes yrittämään veden juontia. Vaikka en syönyt tuon enempää niin seuraavana aamuna painoin lähes kilon enemmän, eli kaikki jää kiinni ja lisäksi syöminen auttaa nestettä imeytymään.
Eilen, toisena syömis päivänä, meinasi tulla ahmimis kohtauksia, mutta yritin syömisen sijaan juoda. Aina ollut hankalin päivä, syö liikaa ja väärin :(
Tänään, kolmantena syömispäivänä, normaali ruokavalio. Tuntuu että suoli lähti toimimaan normaalisti. Aamupaino noussut 2kg alimmasta. Tulin Hesburgerin ateriasta ähkyyn :D Pyöräilin 30km ilman vaivoja, eli jalat ovat palautuneet Nokian reissusta.

Voin suositella helteellä paastoamista, ei palellut oikeastaan kertaakaan. Luulen kyllä että kylmemmällä ilmalla paino lähtee hieman nopeammin. Sensijaan en enään koskaan paastoa välittömästi noin rankan urheilusuorituksen jälkeen. Hidastaa palautumista, mutta ei onneksi pysäyttänyt sitä.
Seuraavalla kerralla sitten 2viikkoa :)

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 14158
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jori »

Rutunen kirjoitteli broilerisuikaleisiin perustuvasta ruokakoristaan.

rutunen kirjoitti:

päivämäärä: 20.08.2014
mittarilukema päivän lopussa (km): 40xx

Nyt on tehty kaksi eri ostoskoria terveellistä ruokavaliota tavoitellen. Ensimmäisen budjetiksi muodostui noin 10€ / vrk ja toisen hinnaksi pienituloiselle minulle realistisempi n. 7,50€ / vrk.

Heti huomaa että kun kulut painetaan alas niin rasvan osuus kasvaa. Liikkuvalle ihmiselle halvempi kori on turhan sisällötön. Kaikkia ravintoarvoja tulisi olla hivenen lisää mutta jos budjetista ei voi tinkiä niin no-can-do. Lisäksi tuosta on varmasti jäänyt vielä joku vitamiini/hivenaine huomiotta mitä ei mistään noista korin ruoka-aineista löydy riittävästi.

Kuva

Korien ainekset:
kananmuna
marinoimattomat broilerinlihasuikaleet
hernemaissipaprika
pinaatti
rasvaton maito
edamjuusto
kiivi
ruispalat

Yhteistä koreille on 6 ruispalaa, 2 kananmunaa, 50g juustoa, 1 kiivi, ½ litraa maitoa ja 150g pinaattia per vuorokausi.

Kasvisten ja lihan suhde on hieman erilainen noissa koreissa. Kalliimmassa kanaa on 450g ja hernemaissipaprikaa 250g. Halvemmassa kanaa 350g ja hernemaissipaprikaa 200g.

Lisäksi ruispalat on kalliimmassa vaihdettu Fazerista toisen merkin E-koodittomiin ja rasvaton maitojuoma vaihdettu rasvattomaan maitoon.

Lisähuomiona kalliimpi kori on pääasiassa kasattu Ku-Klux-Klan-supermarketissa, halvempi S-marketissa. Rainbowia, Pirkkaa ymv.

Vastaan tänne, kun sopii paremmin ketjun aiheeseen -ainakin nyt, kun Jukkakin on jo lopettanut paaston. :mrgreen:

Broilerisuikaleet ovat kalliita ja arveluttavia.
TÄSSÄ ILTALEHDEN JUTTU:

"Tiedätkö, mitä broilerisuikaleet sisältävät?
8.12.2008 10:37

Marinoidut broilerisuikaleet ovat kaikkea muuta kuin kokolihaa.

Pakkauksista löytyy tukuittain lisäaineita, grammatolkulla rasvaa, suolaa usein yli prosentti kokonaispainosta - ja lihaa pahimmillaan vain reilut 60 prosenttia.

Hinta & Laatu -vahti kävi läpi seitsemän eri merkkistä hunajamarinoitua broilerisuikalepakettia. Lihojen kilohinta vaihteli reilusta kuudesta eurosta yhdeksääntoista euroon!

Halvin tuote ei ollut vähälihaisinta, kuten äkkiseltään saattaisi luulla. Pouttu sisälsi lihaa 70 prosenttia, mikä oli vertailun keskitasoa. Lisäaineita siinä oli kuitenkin eniten, erilaisia E-koodeja löytyi peräti 12 kappaletta.

Marinoimattomat broilerin koipireidet ovat hinnaltaan vain reilut puolet, eivätkä sisällä mitään joutavuuksia. Marinoituja saa Lidlistä alle 2 € kilo, mutta ainakin minä pesen oranssin marinaadin pois, ennen kuin paistan.

Malttavan herkuttelijan ohje

2 pakettia = 6 koipea mahtuvat uunipannulle nahkapuoli ylös päin.
Voiteluun :
1 dl oliiviöljyä
5 murskattua kynttä valkosipulia
1 tl karkeaa merisuolaa (vain marinoimattomille)
chiliä
mustapippuria
inkivääriä

Murskaa (purista) öljyyn valkosipulit ja lisää mausteet ja suola. Pistä kuppi mikroon 30 sekunniksi, jolloin valkosipulit kiehuvat kylmän öljyn sisällä, samoin mausteet. Öljy ei kuumene mikroaalloissa ja imee siksi maut itseensä.

Valele kananakoivet muodostuvalla töhnällä ja pistä 150-asteiseen uuniin. Laske lämpötila vartin päästä 110 -120°C lämpötilaan ja anna olla uunissa vähintään 4 tuntia. 105°C lämmössä olen pitänyt usein yön yli, kuten kinkkua. Jos haluaa hifistellä, voi uunipannun pohjalle valuneella nesteellä valella koipia tunnin päästä ja myöhemminkin, jos huvittaa.

Alkulämpö vartin ajan on vain hygieniahifistelijöitä varten. Voi myös laittaa heti 105-110°C uuniin yöksi tai työpäivän ajaksi.
Uunin lämmönsäätimen numerot eivät välttämättä ole aivan kohdallaan, joten on järkevää ensimmäisellä kerralla vahtia, etteivät pääse kärvähtämään. Lämpöä vähemmäksi, jos ovat alle kahden tunnin ruskeita.

Koska lämpötila on alhainen, eivät koivet kuivu, eikä kantta tarvita. Koipien nahkat paistuvat todella herkullisiksi. Meidän lapset söivät pieninä mielellään pelkkää "kanan kuorta". :D

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
rutunen
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 707
Liittynyt: 03 Heinä 2012, 14:51
Paikkakunta: Joensuu

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja rutunen »

Tsekkasin nuo ostamani marinoimattomat Rainbow-broilerinsuikaleet läpi. Niissä oli fosfaatteja, trifosfaatteja, ksantaanikumia ja etikkahappoa sekä rypsiöljyä. Katselen vielä ensi viikolla broilerinkoipia vaihtoehdoksi jotta näkisi miten se muuttaa korin hintaa.

Quest Carbon -2015

Avatar
Premnas
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2668
Liittynyt: 24 Maalis 2007, 20:47
Paikkakunta: Kaarina

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja Premnas »

Ei mun ostamissa maustamattomissa broilerin fileesuikaleissa oo ollut mitään ylimääräistä? Olisivat jääneet aika äkkiä kauppaan, haluan lihan vaan lihana ja lisään mausteet sitten kotona itse.

Olen saanut karistettua vähähiilihydraattisella tänä kesänä pari vaatekokoa. Kiloissa taas se ei merkkaa oikein paljon mitään.

HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.

ki
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 766
Liittynyt: 30 Loka 2012, 21:14

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja ki »

kuluttaviraston sivuilla tai jossain alan julkaisussa en muista missä. on juttua marinadeista . marinadia voi olla kolmasosa painosta josta joutuu maksamaan kanan kilohinnan. jos erikseen ostettuna marinadin kilohinta on halvempi niin tulee halvemmaksi marinoida itse
en usko että ero tulee välttämättä siitä syökö koipi reittä vai suikaleita vaan siitä syökö naturellia vai marinoitua
tietty kokokana on parempaa mutta suikaleet on helpompia
olen miettinyt että kuinka suuri osa koipi reidestä on syötävää. sitä pitäisi verrrata suikaleiden kilohintaan.

ajarmala
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 2040
Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
Paikkakunta: Nummela, Vihti
Viesti:

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja ajarmala »

ki kirjoitti:

olen miettinyt että kuinka suuri osa koipi reidestä on syötävää. sitä pitäisi verrrata suikaleiden kilohintaan.

Jori, kun suosittelet näitä koipireisiä, niin voisitko punnita seuraavan satsin?

  • koipireidet, mkr
  • luut, ml

Niin voisimme laskea lihapitoisuuden = (mkp - ml) / mkr * 100 %

T. Ari

--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 14158
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jori »

ajarmala kirjoitti:
ki kirjoitti:

olen miettinyt että kuinka suuri osa koipi reidestä on syötävää. sitä pitäisi verrrata suikaleiden kilohintaan.

Jori, kun suosittelet näitä koipireisiä, niin voisitko punnita seuraavan satsin?

  • koipireidet, mkr
  • luut, ml

Niin voisimme laskea lihapitoisuuden = (mkp - ml) / mkr * 100 %

T. Ari

Joo, just annoin koiralle parin koiven jämät. Helppo olisi ollut punnita, mutta myöhästyin pari minuuttia tämän lukemisesta. :(

Tämä valmistusmenetelmä kyllä antaa mahdollisuuden myös koipien syömiseen luineen päivineen niin, ettei jää, kuin vieno tuoksu jäljelle ja olen niinkin toisinaan tehnyt. Pitkä kypsytysaika pehmentää luut, eikä niille tarvitse tehdä muuta, kuin ottaa hyppysiin ja purra luut pieninä pätkinä suuhunsa. Hyvän makuisia vieläpä.

No, en ole viitsinyt viime aikoina syödä luita. Nämä koivet olivat Lidlin altaasta 1,79€/kg. Huuhtelin orginaalimarinadin pois ja paistoin eilen 110°C klo 17.30 - 21. Tuo pitkä paistoaika helpottaa luiden irrottamista ja koivista tulee käyttöön suurempi osuus ja tosiaan nahkakin on niin hyvää, ettei ainakaan meillä sitä jää palaakaan kompostille, eikä edes koiralle.

Tällä kerralla koivet taisivat olla tavallista tuoreempia, eli eivät olleet maanneet kauan paketin marinaadissa, sillä olisi tuohon reseptiin voinut hiukan lisätä suolaa. Pidempään paketissa odottaneisiin imeytyy marinadista suolaa riittävästi.

Jaa, voisinhan minä purkaa nuo jäljelle jääneet koivet viilokiksi ja punnita jäännökset. Pieni hetki...

.......................................................................................................

Perkasin paistokset samalla tekniikalla, kuin aikanaan kakaroille, eli kaikki epäilyttävä pois vain liha ja nahka jäi. Olin ehtinyt pari koipea illalla syödä tuosta kuuden koiven satsista, joten kastikkeen osuus oli 6 koiven määrästä muut painot neljälle koipireidelle.

4 koipireiden tulokset:
Lihat ja nahat 686 g
Kastike pannun pohjalta 200 g (6 koipea)
Luut ja rustot 256 g
Katsoin roskiksesta paketteihin merkatun painon, joka oli 1,112kg ja 1,151 kg. Yhteensä 2,263 kg

Ekstrapoloidaan pari syötyä kanaa takaisin painoon, eli jaetaan lihojen ja luiden määrä 4/6. Uunista otetulla pannulla oli siis ollut:
Lihaa 1030 g
Kastiketta 200 g, josta n. 100 g lisättyä öljyä ja mausteita.
Luita ja rustoja 497 g

Pois heitettävää oli vajaa kolmannes valmiin ruoan kuiva-aineesta, tai 22% pakettiin merkatusta tuorepainosta.

Tuo pannun pohjalle jäävä kastike kertyy pelkästään kanoista ja noin sadasta grammasta oliiviöljyä ja valkosipulia ym. mausteita. 200 gramman kastikemäärästä siis 100 grammaa on kanaa ja koko 200 g täyttä ruokaa. Meillä ainakin tuo kastike loppuu ennen kuin koivet. :mrgreen:

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Avatar
jviirret
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 12381
Liittynyt: 27 Elo 2006, 10:25
Paikkakunta: Raahe

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jviirret »

jori kirjoitti:

Joo, just annoin koiralle parin koiven jämät.

:shock: Olen ollut siinä uskossa ettei linnun luita saisi antaa koiralle, sälöytyvät teräviksi tikuiksi ja aiheuttavat suolisto-ongelmia.

Jukka

Riman ali ja suoraa ohi maalin...

ki
Treenaileva sisällöntuottaja
Viestit: 766
Liittynyt: 30 Loka 2012, 21:14

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja ki »

koipireiden kalorit sadalle grammalle on finelin mukaan 207 kcal raaka nahkoineen.
suikaleiden kaloreja ei oo nyt.
verrataan kaloreita

jori
Pistosuojattu sisällöntuottaja
Viestit: 14158
Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
Paikkakunta: Tampere, Petsamo

Re: Karppaajien ruokavaliosta

Viesti Kirjoittaja jori »

jviirret kirjoitti:
jori kirjoitti:

Joo, just annoin koiralle parin koiven jämät.

:shock: Olen ollut siinä uskossa ettei linnun luita saisi antaa koiralle, sälöytyvät teräviksi tikuiksi ja aiheuttavat suolisto-ongelmia.

Jaa, tuo on syönyt noita koipia raakana jo ainakin viisi vuotta säännöllisesti. Käsittääkseni sudetkin syövät lintuja, eivätkä niitä juuri kypsentele. :roll: Kypsennetyistä olen välillä ottanut putkiluut kompostiin ja loput antanut koiralle. Aina en ole sitäkään viitsinyt ja olen antanut koiran valita. Menevät putkiluutkin tuolla kypsennysmenetelmällä niin pehmeiksi ja mureiksi, että ei ne ainakaan omassa suussa siltä tunnut, että olisivat vaaraksi. Koira tietysti hotkii ruokansa, jota minä en tietenkään tee, vaan syön sivistyneesti lautasen tyhjäksi. :mrgreen:

Kanan luiden syöminen on tavanomaista kuulemma ainakin Ukrainassa, kertoi sikäläinen työkaveri aikanaan syötyään myös työmaaruokalan valmistaman sisältä lähes raa'ankin kanankoiven luineen niin, ettei jäänyt lautaselle mitään. -Vai olisiko kuitenkin niin, että kanan luiden syöminen aiheuttaa korruptiota ja riitaisuutta. :roll:

Jori

On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma

Vastaa Viestiin