Re: Kamalaa kahvia
jviirret kirjoitti:Vaikka pannu oli halpa, 3e kirpputorilta, on kahvi kallista. Espressot kilohinnaltaan tuplat suodatin kahviin verrattuna ja höppeitä menee tuplasti enempi
Onnistuisiko tuossa normaalin kahvin käyttö?
Täältä löydät kaiken tiedon nojapyöristä, kinnereistä ja velomobiileista sekä nojapyöräilytapahtumista.
http://www.nojapyorafoorumi.fi/
jviirret kirjoitti:Vaikka pannu oli halpa, 3e kirpputorilta, on kahvi kallista. Espressot kilohinnaltaan tuplat suodatin kahviin verrattuna ja höppeitä menee tuplasti enempi
Onnistuisiko tuossa normaalin kahvin käyttö?
jooseha kirjoitti:jviirret kirjoitti:Vaikka pannu oli halpa, 3e kirpputorilta, on kahvi kallista. Espressot kilohinnaltaan tuplat suodatin kahviin verrattuna ja höppeitä menee tuplasti enempi
Onnistuisiko tuossa normaalin kahvin käyttö?
Onnistuu, mutta yhtä vahvaa siitä ei tule. Suodatinjauhe on karkeampaa ja vesi tulee nopeammin läpi.
Jukka
jviirret kirjoitti:jooseha kirjoitti:jviirret kirjoitti:Vaikka pannu oli halpa, 3e kirpputorilta, on kahvi kallista. Espressot kilohinnaltaan tuplat suodatin kahviin verrattuna ja höppeitä menee tuplasti enempi
Onnistuisiko tuossa normaalin kahvin käyttö?
Onnistuu, mutta yhtä vahvaa siitä ei tule. Suodatinjauhe on karkeampaa ja vesi tulee nopeammin läpi.
Jukka
Niin. Siinähän on idiksenä tuottaa paineella kahvista aromeja. Suodatinjauhatus ei siis oikein käy. Vähän sama jos käyttää verkkosukkiksia kurahousuina.
Edelleenkin olen sitä mieltä että jokaisessa kodissa pitäisi olla kahvimylly. Tuore kahvi joka jauhetaan sekuntia ennen kahvin valmistusta on ainoa metodi tuottaa hyvää kahvia.
EDIT: tässä en siis ottanut kantaa itse valmistusmenetelmään - niitä on monta oikein hyvää tapaa.
Mokkapannukin on ihan ookoo. Itse en oikein tykkää siitä että se tuppaa helposti olemaan niin kuuma että kahvijuoma on helposti siinä kärähdyksen rajamailla. Moni varmaan siitä juuri tykkää. Mä en. Tykkään enemmän kahvin herkistä mauista.
^ Hitsit kun täällä ei ole mitään "tykkää"-nappia! Tuore kahvi on niin paljon parempaa kuin valmiiksi jauhetut. Onhan se vähän sama pähkinöiden ja muiden kanssa, kokonaisina ne säilyvät parhaiten ja heti kun niitä jauhetaan, joutuvat ilmalle alttiiksi eivätkä ne sitten enää ole niin hyviä.
Minäkin hankin joku aika sitten mutteripannun ja kyllä on kahvi nyt maistunut. Jos hankkis kahvimyllyn, saisikohan sillä riittävän hienojakoista kahvia mokkapannua varten?
irakas kirjoitti:Minäkin hankin joku aika sitten mutteripannun ja kyllä on kahvi nyt maistunut. Jos hankkis kahvimyllyn, saisikohan sillä riittävän hienojakoista kahvia mokkapannua varten?
Saa.
Osta hyvä käsimylly mieluummin kuin paska sähkömylly.
Esim. Tämä.
Seuraava askel onkin sitten kahvin kotiviljely omilla "lannoitteilla"
Jukka
Ei. Välistä puuttuu raakakahvin paahtaminen.
Pastori kirjoitti:Ei. Välistä puuttuu raakakahvin paahtaminen.
No himskatti sentään, niimpä tietenkin, ei pitäisi ennen aamukahvia kirjoitella nettiin yhtään mitään
Jukka
Pastori kirjoitti:Ei. Välistä puuttuu raakakahvin paahtaminen.
Haa, minulla onkin varastossa kahvirännäli, jolla enen vanhaan kahvi paahdettiin hellalla. Äidilläni oli siivouskaapissa iso kangaspussi vihreitä paahtamattomia kahvinpapuja varattuna pahan päivän varalle. Jäivät kuitenkin paahtamatta, kun pahoja päiviä ei tullutkaan.
Nykyään on tullut juotua Presidentti kulta papuja, siis Peugeotilla jauhettuna. Peugeotissa oli semmoinen vika että karkeussäätöruuvi vaelsi, mutta laittamalla kierreliimaa alkoi pysyä paikallaan. Ranskalaisilla tuntuu olevan vähän suurpiirteistä tuo tekniikka...
Rännäli taitaa olla tarkkuudessa aivan surkea... Behmorissa on infrapunavastus ja metalliverkosta tehty rumpu jossa pavut pyörii.
Kahvia polkuhinnalla mainostaa otsikko.http://www.hepo.fi/2015/03/30/tule-kuul ... pyorailya/
Videosta kuitenkin selviää, ett itse poljettuna 2,-/kuppi - eikö tämä ole huijausta? Mihin voi valitaa?
Toisesta ketjusta tänne kopio:
samuel kirjoitti:Mää käyn aluks ottaan kupin kahvia mäkissä, ja kuulostelen säätä.
No et nyt sentään sinne mene kahvia juomaan.
Jos jäät keskustaan > Torrefazione Aleksilla http://www.latorre.fi/
Jos päätät liikkua:
Sävy Kalliossa http://kahvilasavy.fi/
Good Life Coffee Kalliossa http://goodlifecoffee.fi/
Vallilassa Helsingin kahvipaahtimon päiväkahvibaari http://helsinginkahvipaahtimo.com/
Ruskeasuolle jos menis niin Obscura http://kaffeobs.fi/
Budapestin parasta kahvia sai Kelet nimisestä kahvilasta: https://www.facebook.com/keletkavezo se oli sikäläisen Casinomocca paahtimon http://casinomocca.hu/ paahtamaan Burundilaista Mpanga nimistä kahvia. Parasta toistaiseksi. Ostin pikkupussin toisaalta mukaan ja selkisi että hintalappukin oli iso. Muuten sikäläinen hintataso oli puolet tai alle puolet meidän hintatasosta - mutta tämä kahvi oli meidän hinnoissa + vähän.
En ole kahvinjuoja, mutta nautinnolla alas menee ilman lisukkeitakin Jamaican Sunshinessä oleva jotain kiss kahvi. Pehmeää, voimakasta ja kai kaupungin kalleinta. Marleyn jälkeläisten plantaasilla Jamaikalla tehdään ja Lion Marley tuo ainoana maahan, joten muualta Suomesta ei saa. Kaksi muuta saman sisarusparven kahvia samassa paikassa. Myyvät kahvipussejakin mukaan.