Asiakkaan luona kävin pihahommia tekemässä, rouva (venäläinen) pilkko kuivuriin tatteja. Semmonen vihree peltiloota jossa ritilät.
Juteltiin vähänaikaa mitä kaikkee kuivaavat, jos oikeen ymmärsin ni isäntä kehu kuivaavansa luumuja sähkösaunassa 70-80 asteeen lämmössä ja hyviä kuulemma tulee.
petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Omenoita voi myös "tuhota" ihan lounaan sekaan pannulle. Vihannespyttipannun just tein: kaalia, sipulia, sieniä, tomaattia ja omenaa. Omena antaa kivan lisämaun. Resepti vaihtelee sen mukaan mitä keittiöstä löytyy ja pihalta mausteet maun mukaan, nyt meni valkosipulia, kurkumaa, suolaa, sokeria ja limenmehu.
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
^ Ääk, hyi! Nyt meni ruokahalu...onneks ei tartte ihan kohta syödä .
Siks siitä omenasoseesta tuli tuon väristä kun ne olivat punakuorisia omenia ja mä muussasin ne kuorineen päivineen. En vaan voinu uskoa että ne kuoret värjäisivät koko soseen tuollaiseksi. Eihän tuota raaski ees syödä kun on niin hieno väri .
HP Velotechnik Scorpion 2009-, Optima Cheetah 2014-, Charge Cooker maxi 2 2016- ja VeloMotion Sequoia 2017.
Tuntuu ettei nuo omput ole juuri saunassa kuivuneet. Vein sinne ulkoa lämpö/kosteus mittarin. Lämpöä vielä +30astetta, mutta suhteellinen kosteus 60%
edit: pannuhuoneessa +32/53% Ei kai muutamasta omenasta noin paljon kosteutta voi irrota?
Ilmeisesti voi. Nyt aamulla pannuhuoneen kosteus laskenut 35%:iin ja saunassa 45%iin.
Illalla siirsin kaikki omenat pannuhuoneeseen, saunalla/suihkulla on muutakin käyttöä
Pannuhuoneessa edelleen +33 ja nyt ilmankosteus laskenut 29%:iin. Nyt alkavat vaikuttaa siltä että ovat alkaneet kunnolla kuivua, ovat käpristyneet. Kuivattelua takana reilu 2vrk. Olkoon siellä kunnes kosteus ei enään laske tai laitan lisää kuivumaan.
Ihan hyvin kuivuvat leivinpaperin päälläkin kun on ladottu noin että reuna on hieman viereisen siivun päällä ja ilma pääsee siis kiertämään alapuolellakin. Grillialustalla ovat kuitenkin vähän kuivempia, mutta ne ovat olleet alusta asti pannuhuoneessa(kuivemmassa).
Ai juu. Aaamulla oli omenien koe-erä kuivunut kylpyhuoneessa 19 asteen lämmössä ilmankuivaimella. Ällöttävän makeita tuli.
Hauskasti matalassa lämmössä kuivaamalla säilyvät värit omenasiivuissa paremmin, kuin lämmittämällä.
Täytyy illalla laittaa suurempi erä kuivumaan, vaikka voihan se olla, ettei noin makeita siivuja kykene syömään. Ehkä syötän ne lapsille.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Ai juu. Aaamulla oli omenien koe-erä kuivunut kylpyhuoneessa 19 asteen lämmössä ilmankuivaimella. Ällöttävän makeita tuli.
Hauskasti matalassa lämmössä kuivaamalla säilyvät värit omenasiivuissa paremmin, kuin lämmittämällä.
Täytyy illalla laittaa suurempi erä kuivumaan, vaikka voihan se olla, ettei noin makeita siivuja kykene syömään. Ehkä syötän ne lapsille.
Ehkä siun pitäs ensiks puristaa mehu niistä ja sitt kuivata se kiinteeaine, jäiskö hedelmäsokeri mehuun?
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Ai juu. Aaamulla oli omenien koe-erä kuivunut kylpyhuoneessa 19 asteen lämmössä ilmankuivaimella. Ällöttävän makeita tuli.
Hauskasti matalassa lämmössä kuivaamalla säilyvät värit omenasiivuissa paremmin, kuin lämmittämällä.
Täytyy illalla laittaa suurempi erä kuivumaan, vaikka voihan se olla, ettei noin makeita siivuja kykene syömään. Ehkä syötän ne lapsille.
Ehkä siun pitäs ensiks puristaa mehu niistä ja sitt kuivata se kiinteeaine, jäiskö hedelmäsokeri mehuun?
Voi mennä vitamiini mehun mukana. Taidan keskittyä kehittelemään siideripuristinta ja sen valmistuttua käytän omenien sokerit alkoholiksi.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Ripottele pinnalle suolaa ennen kuivatusta?
Minä olen tällainen "sokerihiiri", tykkään enempi nuista kuivista kun niistä lähtee tuoreen omenan kirpeys mutta makeus jää.
Ai juu. Aaamulla oli omenien koe-erä kuivunut kylpyhuoneessa 19 asteen lämmössä ilmankuivaimella. Ällöttävän makeita tuli.
Hauskasti matalassa lämmössä kuivaamalla säilyvät värit omenasiivuissa paremmin, kuin lämmittämällä.
Täytyy illalla laittaa suurempi erä kuivumaan, vaikka voihan se olla, ettei noin makeita siivuja kykene syömään. Ehkä syötän ne lapsille.
Ehkä siun pitäs ensiks puristaa mehu niistä ja sitt kuivata se kiinteeaine, jäiskö hedelmäsokeri mehuun?
Voi mennä vitamiini mehun mukana. Taidan keskittyä kehittelemään siideripuristinta ja sen valmistuttua käytän omenien sokerit alkoholiksi.
Onks siideris paljo vitamiinejä hyvä syy ryypätä.
Petri
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
Ai juu. Aaamulla oli omenien koe-erä kuivunut kylpyhuoneessa 19 asteen lämmössä ilmankuivaimella. Ällöttävän makeita tuli.
Hauskasti matalassa lämmössä kuivaamalla säilyvät värit omenasiivuissa paremmin, kuin lämmittämällä.
Täytyy illalla laittaa suurempi erä kuivumaan, vaikka voihan se olla, ettei noin makeita siivuja kykene syömään. Ehkä syötän ne lapsille.
Ehkä siun pitäs ensiks puristaa mehu niistä ja sitt kuivata se kiinteeaine, jäiskö hedelmäsokeri mehuun?
Voi mennä vitamiini mehun mukana. Taidan keskittyä kehittelemään siideripuristinta ja sen valmistuttua käytän omenien sokerit alkoholiksi.
Onks siideris paljo vitamiinejä hyvä syy ryypätä.
En näe mitään syytä, miksi vitamiinit siitä katoaisivat. Enintään joku vitamiini, jota hiiva tarvitsee.
Fineli.fi ym. terveysinstanssien sivustot väittävät, että vitamiinit katoavat kokonaan.
Siiderin vitamiinit.png (54.92 KiB) Katsottu 9269 kertaa
Mitä hittoa. Panee varsinkin epäilemään tuo C-vitamiinin määritystapa: "loogisesti arvioitu". Tämä laitos kun ei ole viime vuosina ollut kuuluisa loogisista kyvyistään.
Mikäs siinä käymisessä sen vitamiinin kokonaan kadottaa, jos vain murskaan omenat ja panen käymään, verrattuna siihen, että juon sen heti?
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
On kai siinä kuten kaljasaki, mutta päivittäiseen saantisuosituksen mukaisen määrän saadakseen tuskin tarvii kovin rajusti ryypätä
Koskee siis itse tuoreista omenista tehtyä. Kaupan siidereissä ei ole kuin luontaisen kaltaisia aromeita, vettä, pirtua ja hiilihappoa
Tuntuu ettei nuo omput ole juuri saunassa kuivuneet. Vein sinne ulkoa lämpö/kosteus mittarin. Lämpöä vielä +30astetta, mutta suhteellinen kosteus 60%
edit: pannuhuoneessa +32/53% Ei kai muutamasta omenasta noin paljon kosteutta voi irrota?
Ilmeisesti voi. Nyt aamulla pannuhuoneen kosteus laskenut 35%:iin ja saunassa 45%iin.
Illalla siirsin kaikki omenat pannuhuoneeseen, saunalla/suihkulla on muutakin käyttöä
Pannuhuoneessa edelleen +33 ja nyt ilmankosteus laskenut 29%:iin. Nyt alkavat vaikuttaa siltä että ovat alkaneet kunnolla kuivua, ovat käpristyneet. Kuivattelua takana reilu 2vrk. Olkoon siellä kunnes kosteus ei enään laske tai laitan lisää kuivumaan.
Kippasin grillialustalla olleet siivut uunipellille ja pilkoin alustalle puolenkymmentä omenaa lisää. Pannuhuoneen kosteus nousi parissa tunnissa 5%. Eli kyllä se tuo noussut kosteus tulee omenoista. Voi olla hidasta hommaa näin syksyllä jos kuivaustilana on 70-luvun "muovipullotalo" ilman ilmanvaihtoa
Tuntuu ettei nuo omput ole juuri saunassa kuivuneet. Vein sinne ulkoa lämpö/kosteus mittarin. Lämpöä vielä +30astetta, mutta suhteellinen kosteus 60%
edit: pannuhuoneessa +32/53% Ei kai muutamasta omenasta noin paljon kosteutta voi irrota?
Ilmeisesti voi. Nyt aamulla pannuhuoneen kosteus laskenut 35%:iin ja saunassa 45%iin.
Illalla siirsin kaikki omenat pannuhuoneeseen, saunalla/suihkulla on muutakin käyttöä
Pannuhuoneessa edelleen +33 ja nyt ilmankosteus laskenut 29%:iin. Nyt alkavat vaikuttaa siltä että ovat alkaneet kunnolla kuivua, ovat käpristyneet. Kuivattelua takana reilu 2vrk. Olkoon siellä kunnes kosteus ei enään laske tai laitan lisää kuivumaan.
Kippasin grillialustalla olleet siivut uunipellille ja pilkoin alustalle puolenkymmentä omenaa lisää. Pannuhuoneen kosteus nousi parissa tunnissa 5%. Eli kyllä se tuo noussut kosteus tulee omenoista. Voi olla hidasta hommaa näin syksyllä jos kuivaustilana on 70-luvun "muovipullotalo" ilman ilmanvaihtoa
Juuri siksi minä suosittelenkin tuota ilmankuivainta. Se kondensoi kosteuden vedeksi, joka johdetaan viemäriin. Kaiken lisäksi kuivaaminenhan vaatii energiaa tuon vesimäärän kuivaksi keittämisen verran netto. Ilman mukana saman kosteuden poistaminen talosta vie paljon enemmän energiaa ulos, kuin kondensoiva ilmankuivain, joka palauttaa veden kiehumisenergian takaisin huoneeseen puhallettavana lämpimänä ilmana.
Aivan sama juttu myös pyykin kuivaaminsen kanssa. Kondensoiva kuivausrumpu lämmittää tilaa, jossa pyykki on kuivumassa. Lämmitysteho ja pyykin veden kondensoituessa ilmaan palaava kiehumislämpö tuottavat runsaasti lämmintä ilmaa. Sisällä kuivuva pyykki ei suinkaa kuivu ilmaiseksi, vaan ottaa pyykin kosteuden kiehumislämmön huoneilmasta, joka vastaavasti viilenee. Huoneilma tietysti kostuu, joka vaatii sitten tuuletuksen lisäämistä ja vieläkin lisää lämmitysenergiaa.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma