Re: Kasvisruokavalio
Kylläpä härkäpapu itää vauhdilla! Tätähän vois koittaa kasvattaa itse, jos onnistun saamaan siitä vatsaystävällisen lopputuloksen.
Millähän PW:n ehdottama hapattaminen onnistuisi, ilman piimää tai jugurttia?
Täältä löydät kaiken tiedon nojapyöristä, kinnereistä ja velomobiileista sekä nojapyöräilytapahtumista.
http://www.nojapyorafoorumi.fi/
Kylläpä härkäpapu itää vauhdilla! Tätähän vois koittaa kasvattaa itse, jos onnistun saamaan siitä vatsaystävällisen lopputuloksen.
Millähän PW:n ehdottama hapattaminen onnistuisi, ilman piimää tai jugurttia?
Kasvattaminen varmaan onnistuu, hapattamisesta ei oo kokemusta.
https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoa ... -ohjeilla/ Hapata leivän palolla . Sellaisilla jotka on hapatettu oikeella juurella (raskilla). Niin ei tarvitse käyttää maitopohjasia haptteita .
Viis päivää itänyt härkäpapu. Idut on noin 2-3cm. Muutama itämätön papu oli joukossa. Heitin ne veks.
Tein chili sin carnea.
100g (kuivapaino) idätettyjä härkäpapuja
1,5dl täysjyväriisiä
Keitin tunnin ja lisäsin,
Vettä johon sekoitin 2rkl kaurajauhoa
Tomaattipyrettä
Suolaa
Voita
Etikkaa
Meiramia
Timjamia
Korianteria
Ruohosipulia
Chiliä
Ripaus sokeria
Keitin vielä puolituntia.
Tuli kyllä tosi hyvää ja idut toivat hyvää tekstuuria sekaan. Saa nähdä mitä maha ja suolisto tykkäävät?
Ihan vaan vedessäkö Viljami liotit noita papuja? Pitää varmaan vaihtaa vesi välillä jos monta päivää likoavat?
Ekana liotin vedessä yön yli (12h). Sitten pavut kuvassa näkyvään siivilään ja kattilankansi päälle, ettei idut ala vihertämään. Aamuin ja illoin huuhtelin papuja siivilässä vesihanan alla. Siivilä on siitä hyvä idätysalusta, ettei siinä liika vesi makaa.
Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...
Vilijami kirjoitti:Väheni muuten mahavaivat huomattavasti idätyksellä, mutta ei poistunut vielä kokonaan. Testit jatkuu ens viikolla...
Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?
Muuten - pavut on nameja. Ja myös kikherneet.
ajarmala kirjoitti:Tyhmä kysymys: miksi niitä papuja ei voisi liotuksen jälkeen vaan keittää, niin kuin kaikissa keittokirjoissa neuvotaan? Olen ehkä missannut jonkin kohdan tässä keskustelussa?
Voi toki, mutta kun maha tulee kipeäksi ja koko suolisto turpoaa ilmapallon laila.
Idättäminen tai hapattaminen parantaa ravintoarvoja ja helpottaa ruoan sulatusta.
Härkäpaputesti 2.
Idätin härkäpapuja neljä päivää ja sitten keitin pari tuntia väljässä vedessä. Annoin papujen jäähtyä keittoliemessään. Pavuista tuli tosi pehmeitä, mutta rakenne kuitenkin säilyi, eikä hernekeittomaisesti soseutunut.
Valutettujen papujen sekaan puikulaperunaraastetta, hapankaalta ja kaurajauhoa, sekä mausteita. (En mittaillut mitään) Survoin ainekset karkeaksi massaksi ja paistoin pannulla pihveiksi. Maku oli kyllä hyvä ja rakenne mukavan rapea.
Testasin papu/chili juttua, soveltaen vähän mitä sattu kaapis olemaan - maustekurkkui ja oliiveja mm. sekaan. Ihan hyvää miusta. En kyllä keittäny noin pitkään, kun alkovat puolen tunnin jälkeen olla kypsiä, lisäilin loput aineet ja kohta jo söin Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?
PW kirjoitti:Miksi niitä pitäs tuntitolkulla keittää?
Testasin vaan, että hajoaako ne pitkässä keittämisessä. Ei helposti hajoa.
Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää - lähinnähän siinä on vettä
kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä
Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.
PW kirjoitti:Kauramaitoo tullu käytettyä sillon tällön juomana, sen makuunkin tottunu ja mieltyny. Sitten satuin lukemaan mitä kauramaito sisältää
- lähinnähän siinä on vettä
kauraa ihan vähän. Mietin, ett sehän on vaan ihan hirveen laihaa kauravelliä
Vois kokeilla, saako ite tehtyä vastaavaa litkua. Äsken telkkari ohjelmasta sain vahvistusta kun kierrätysasiantuntija kertoi tekevänsä itse kauramaidon kaurahiutaleista - tarttee kokeilla.
Ei vaikuta hankalalta.
http://feelgoodkitchen.fi/2017/03/itsetehty-kauramaito/
janx kirjoitti:Imekää parsaa. Eikun kuuden kilon Vöneriä...
6kg_vöner_600.jpg
Meille on kuulema 2 kg Vöneriä tulossa, Lahteen tulee huomenna ekat ja Saila sai varattua