Ei se nyt noin vaikeeta voi olla, sopiva purkki - 0,5 -1litra fetat vedestä, parsakaalit ym vihannekset joukkoon ja öljyä täyteen. Kun tulee nälkä napsii sattumat poskeen ja jäljellejääneeseen öljyyn lisäilee ojanpenkalta lisää tavaraa muhimaan. Jos on pitkä reissu joutuu ostamaan lisää öljy ja fetaa. Horsman latvatkin toimii varmaan
Karppaajien ruokavaliosta
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 4908
- Liittynyt: 09 Touko 2010, 07:33
- Paikkakunta: Jyväskylä
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Jyväskylästä saa etnisestä kaupasta aitoo Fetaa ja se on säilötty Oliviöljyyn , siinä on vähän Valkosipulia mukana. Todella hyvää ja hapanta .
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14158
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Nojanalle kirjoitti:Jyväskylästä saa etnisestä kaupasta aitoo Fetaa ja se on säilötty Oliviöljyyn , siinä on vähän Valkosipulia mukana. Todella hyvää ja hapanta .
![]()
Haa, nuo etniset. Sieltä en olekaan älynnyt kysellä. Kiitos Nojanalle.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
- Vilijami
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 7537
- Liittynyt: 27 Maalis 2014, 09:19
- Paikkakunta: Oulu
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Lidlistä saa oliiviöljyyn säilöttyä tonnikalaa, eihän tuokaan olisi paha fetasalaatin seassa.
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Hitsi, kun en ehdin unen painaessa päälle googlettamaan. Kuulin tänä vuonna japailaisesta merilevälajista, jota ei tänne tutun kokin mukaan tuoda (Japsifani, söi Tokiossa), jossa muistini mukaan oli noin kolmannes proteiinia. Kun kuivana saisi kulkemaan, ei säilyvyys olisi ehkä ongelma ja kevyttä on. Jos sitä mättäisi öljyyn ja kukat perään (toivottavasti ei pientareelta ainakaan tiheästi liikennöidyiltä pätkiltä myrkkyjen takia), olisiko siinä riittävän vähähiilarinen versio ja energiaa ravinteineen protskuineen. Keskivertohalpis merilevä on niin pahaa, että terveelliseksi mainostaminen on pakko olla totta normilevilläkin, joissa ei ole runsaasti protskua. Kaveri kertoi, että merilevissä on paljonkin eroja maussa ja valmistustavasta riippuen. Japanin ongelmana minkään merestä tulevan aineen suhteen on se, että Fuk U Shimasta menee pohjassa mudan ja lietteen mukana jatkuvasti liikkvia aluetia eri tavoin säteileviä lauttoja. Yksi päivä paikka voi olla säteilemätön ja seuraavana evakuoitava. Superfood my ass siinä vaiheessa, jos se toimitetaan au "naturel" säteilykäsiteltynä kestoa varten. Parasta ennen päiväys, vai puoliintumisaika x monta?
Oletteko kuulleet runsasproteiinisista merilevistä, joissa olisi muutenkin kätsysti ravinteita? Voisi olla tuolaiseen reissusalaattiin ja kestävyyden kannalta sekä lihasten protskutarpeen kannalta näppärä lisä. Jos maunkin saa kohdilleen. Muistaakseni merilevissä ei kaikissa ainakaan ole paljon hiilareita. Energiaa on monissa aika vähän, joten luulisi hiilarienkin olevan rajattua pitoisuudeltaan. Noista kukista ja muista piennarkasveista en tiedä sitäkään vähää, mitä sisältävät. Ei ole tullut syötyä. Piharatamon lehtiä lukuunottamatta. Ne ovat hyviä salaatissa ja pizzassa. Mitä netistä luin, suositellaan pomittavaksi kesän alussa vaaleina, ei tummina paksuina kasvukauden loppupuolella. En ole tutkaillut ravinnepitoisuuksia, mutta hyvältä maistuvat.
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Ei pitkään tarvinnut etsiä: http://www.naturalnews.com/035138_nori_ ... odine.html Noria saa Helsingissä kluultavasti Tokyo Kan -liikkeestä, ehkä erilaisista ekokaupoistakin. Muissa lajeissa on isoja protskuvaihteluita. Jotain noria olen syönyt ja se ei ollut kovin herkullista levynä sushiksi tehtynä. Normisushivalmistusmenetelmällä. Eikä selaisenaan levystä maistaen. Kokki maistatt jotain muuta levää ja se oli lähes mauton suoraan levystä napattuna. Silti 40+ % Norissa parhaimmillaan on aika paljon protskua ja kun b12 vitamiiniakin löytyy, on hyvä kasvisruokiin.
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Kokki sanoi, että jos ei tykkää norista sellaisenaan tai mirin kanssa sumeshu tai miten ikinä se kirjoitetaan olisi maukkaampi
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Just tän hetken raaka-aine on kuusenkerkkä, eilen kokeilin tehdä öljystä ja kerkistä tahnaa, jonkinlaista pestoa. Tehosekottimella sekasin ja lisäilin mitä kaapista löyty - välillä maistellen. Suolaa, auringonkukansiemeniä, kukkakaalinlehtiä, pippuria, saksankirveliä, valkosipulia - sokeria piti laittaa aika paljon - pistävä kirpeys laimeni. Ihan syötävää tuli, vaimokin kehui - varmaan reseptissä on kehittelemistä. Avokaado sopis varmaan mukaan. Kokeilu vain omalla vastuulla
Raakana pureskelin noita, kaakaonipsien kanssa ja mukavasti laimensivat toisiaan.
Poika laittaa kerkkiä pirtelöön jossa ainakin banaania.
Petri
Nojapyöräfoorumi toimii hyvin, aina saa vastauksen vaikkei kysyiskään mitään.
- irakas
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3851
- Liittynyt: 26 Touko 2008, 17:19
- Paikkakunta: Vaajakoski
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Olisiko näin:
Sakari
You were born an original.
Don´t die a copy!
John Mason
http://www.flickr.com/photos/saholm/ ja http://www.flickr.com/photos/15504224@N07/ SH26
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14158
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Karppaajien ruokavaliosta
irakas kirjoitti:Olisiko näin:
Ei ole. Siellä mainitaan yhdessä kohdassa, että kolesteroli on pehmeää rasvaa. Ei ole, vaan steroideihin kuuluva alkoholi.
Muuten tuo on kyllä totta ja oikeastaan vanha juttu jo. Virallinen totuus laahaa perässä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Fogelholmkin asian myönsi heti, kun pomonsa Pekka -syökää margariinia- Puska jäi eläkkeelle.
Virallinen rummutus asiasta alkaa vasta, kun ruokateollisuus saa tuotteensa muutettua paljastuneen totuuden mukaiseksi.
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
Re: Karppaajien ruokavaliosta
edelleen vastauksena vanhaan keskusteluun
kanaa saa myös kokonaisena ainakin pakasteena, ja sen valmistaminen voisi olla edullisempaa kuin koipireiden riippuen sitä miten paljon se sisältää lihaa. samoin rintapalaa saattaisi sisältää lihaa enemmän suhteessa hintaansa kuin koipireisi
noita tiiviitä muovilaatikkoja ostin malmin junaradan itäpuoleisen ostoskeskuksen alakerrassa olevasta muovi ym krääsä kaupasta
niissä on vihreä kannat ja neliönmallisia
siellä on myynnissä myös sellasia jotka kestää vain 18 pakkasastetta eli heti on vähän sen kylmempi niin hajoavat pakastaessa.niissä on sininen pyöreä kansi
en muista liikkeen nimeä. niin ne on pitänyt hyvin nesteen sisöllä kun vaan muistaa painaa kannen kunnolla kiinni
ajarmala kirjoitti:jori kirjoitti:4 koipireiden tulokset:
Lihat ja nahat 686 g
Kastike pannun pohjalta 200 g (6 koipea)
Luut ja rustot 256 gVastauksena vanhaan viestiin... Minäkin tein punnitukset kanan koipireisistä. Tulokset alla:
---cut---
Kanan koipireidetCitymarketissa tarjouksessa kanan koipireidet 3 kpl, 1,49 e/kg. Pakettiin merkitty "normaalihinta" oli 2,49 e/kg.
• 1072 g pakkauksessa ilmoitettu paino
• 1112 g paketin bruttopaino
∘ josta aski 40 g
∘ ja neste 46 g
• 1026 g itse koipireisiä
• paistettu uunissa ohjeen mukaan 60 minuuttia 175 asteessa
∘ 1. koipireisi ei ollut vielä 70 minuutin jälkeenkään täysin kypsä, koska lihat eivät irronneet ns. ravistamalla
∘ koipi 1: lihaa 109 g, luut ja nahat ja muut jämät 122 g
∘ koipi 2: lihaa 106 g, jämät 115 g (tämä oli uunissa 90 minuuttia ja hieman kypsempi)
∘ koipi 3: lihaa 129 g, jämät 90 g (vasta tämä oli kypsä 110 minuutin jälkeen, koska lihat irtosivat helposti, mikä näkyy myös saannossa)
• lihaa yhteensä 344 g = 33,5 %
• luut ja nahat 327 g = 31,9 %
• vesi ja rasva 355 g = 34,6 %
• lihan kilohinnaksi tuli siis 1,60 e / 0,344 kg = 4,65 e/kg.
• normaalihinnasta laskien liha olisi ollut 7,76 e/kg.
• lisäksi huomattava, että paketissa ollut paisto-ohje oli liian optimistinen ja sen mukaan valmistettaessa koipireidet eivät tule kypsiksi---tuc---
- irakas
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 3851
- Liittynyt: 26 Touko 2008, 17:19
- Paikkakunta: Vaajakoski
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Sakari
You were born an original.
Don´t die a copy!
John Mason
http://www.flickr.com/photos/saholm/ ja http://www.flickr.com/photos/15504224@N07/ SH26
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Väsyneenä lopetin ylläolevan Heikkilän artikkelin lukemisen kohtaan huono todistusarvo. Oma tulkintani, jota normaalit tutkimusmenetelmät puolustavat. Heikkilän tulkinnat ja argumentit olisivat varmemmalla pohjalla, jos 1 koehenkilöitä olisi paljon enemmän, mieluiten yli 100x enemmän, 2 tutkitut olisivat muitakin kuin 100 kg painavia ilman pituusmainintaa ja huuomioiden mahdollisuuden, että jokainen noin painava ei ole ihannepainossa, tulokset voivat johtaa eri päätelmiin kuin ylipainoisista. Jne. Luen ajan ja selvän pään kanssa koko jutun myöhemmin.
Muuten Fogelholm oli äänessä tämän viikonlopun Hesarissa.
Omakohtainen havainto kuppikunnista on, että voi ihmetyttää monien teesien puolustajia, että normi bmissä laihdun edelleen huolimatta suklaasta, alkosta, erilaisista rasvoista sekä sokereista Voitinko? En tiedä ja usko ajatellen tulevia riskejä haitamliseksi väitettyjä aineita nauttivana.
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 14158
- Liittynyt: 15 Syys 2006, 19:00
- Paikkakunta: Tampere, Petsamo
Re: Karppaajien ruokavaliosta
Urheilupiireissäkin aletaan herätä hiilarin ylenmääräisen tankkaamisen haittoihin. Pahasta terveydelle ei olekaan tyydyttyneen rasvan syöminen, vaan sen muodostuminen kehon omien reaktioiden seurauksena syödystä hiilihydraatista.
Tämä sivu on valitettavasti erästä pohjoisamerikan kieltä, mutta melko helposti ymmärrettävää. Tässä linkki sivulle ja tässä tuolla sivulla olevaan videoon.
Tässä vielä ote sivulta.
"Elite endurance athletes who eat very few carbohydrates burned more than twice as much fat as high-carb athletes during maximum exertion and prolonged exercise in a new study - the highest fat-burning rates under these conditions ever seen by researchers.
The study, the first to profile elite athletes habitually eating very low-carbohydrate diets, involved 20 ultra-endurance runners age 21-45 who were top competitors in running events of 50 kilometers (31 miles) or more.
"These low-carb athletes were spectacular fat burners," said lead researcher Jeff Volek, professor of human sciences at The Ohio State University. "Their peak fat burning and the amount of fat burned while running for three hours on a treadmill was dramatically higher than what the high-carb athletes were able to burn.
"This represents a real paradigm shift in sports nutrition, and I don't use that term lightly," he said. "Maybe we've got it all backwards and we need to re-examine everything we've been telling athletes for the last 40 years about loading up on carbs. Clearly it's not as straightforward as we used to think."
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma
-
- Pistosuojattu sisällöntuottaja
- Viestit: 2040
- Liittynyt: 10 Heinä 2009, 00:17
- Paikkakunta: Nummela, Vihti
- Viesti:
Re: Karppaajien ruokavaliosta
jori kirjoitti:Tämä sivu on valitettavasti erästä pohjoisamerikan kieltä, mutta melko helposti ymmärrettävää. Tässä linkki sivulle ja tässä tuolla sivulla olevaan videoon.
Hmm, lukematta tuota alkuperäistä juttua, niin miten niiden hiilareita syömättömien atleettien suoritustaso suhtautui niihin, jotka hiilareita söivät? Olivatko kilometriajat samoja molemmilla?
--
T. Ari
Helkama Kulkuri 14 (1990), Performer Agenda (2009), Insera Reflex (2010), Milan SL (2012), Yosemite 20" Folding (2014), Rossano cyclocross (2018)