Sivu 26/30
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 07 Elo 2019, 14:49
Kirjoittaja PW
Räyskälästä tarttui mukaan Hirvenojien viljelemiä tuotteita, valkosipulia ja härkäpapua eri muodoissaan. Valkosipulin varsista tein Markun vinkistä, peston tapasta, varret oli kovia, kuitua jäi vähän suusa tuntumaan, vaikka sauvasekottimella aika kauan sotkin. Varsien lisäksi, öljy, basilika, suola, cashewpähkinää ja ravintohiivaa - siis vegaanista.
Anni teki seljankaa, johon laitto härkäpapurouhetta - hyvää tuli siitäkin.
Markku jo varmaan suunnittelee lisä investointeja kuttulaan ja uusien peltojen raivausta, ensi vuoden sm-kisoja varten, kinnerit täyteen ruokatarpeita kotimatkalle 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 28 Tammi 2020, 13:54
Kirjoittaja PW
Inkivääriin oon tykästyny pikkuhiljaa, tulee laitettua kaikenlaisiin ruokiin. Sitten kaupasta löyty inkiväärishotti, tömäkkää juomaa jossa lisäksi kurkumaa ja sitruunaa ainakin (rynkebyy). Nyt oon tehny ite tuota juomaa, paloteltua inkivääriä ja kurkamaa keitän jonkusen minuutin - levy nollalle ja heitän palotellun sitruunan sekaan. Vähän jäähdyttyä siivilöin ja sekoitan hunajaa sekaan. Voi juoda kylmänä tai kuumana - sellasenaan tai jonkun sekaan, esimerkiks pakuriteehen antaa kivan säväyksen. Kaardemummaa, kanelia, fenkolinsiemeniä voi laittaa mausteeks tai mitä nyt tulee mieleen.
Ps. Samasta inkivääri satsista voi keittää toisenkin satsin tai inkivääri silpun voi käyttää johonkin lämpimään ruokaan.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 28 Tammi 2020, 14:08
Kirjoittaja PW
Hummusta oon myös tehny muutaman kerran, perinteisesti se tehdään kikherneistä ja seesaminsiementahnasta eli tahinista.
Kuvan ohjetta löyhästi noudattaen. Viimeks käytin härkäpapuja kikherneiden sijasta, hyvin toimi. Käytän leivänpäällä levitteenä, rasvan ja juuston tilalla. Voishan tuota syödä varmaan muutenkin jonkun ruuan kyljessä. Tähänkin voi varmaan kokeilla erilaisia makuja ja mausteita - viimeks laitoin ravintohiivahiutaleita.
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 28 Tammi 2020, 16:28
Kirjoittaja jori
PW kirjoitti:Inkivääriin oon tykästyny pikkuhiljaa, tulee laitettua kaikenlaisiin ruokiin. Sitten kaupasta löyty inkiväärishotti, tömäkkää juomaa jossa lisäksi kurkumaa ja sitruunaa ainakin (rynkebyy). Nyt oon tehny ite tuota juomaa, paloteltua inkivääriä ja kurkamaa keitän jonkusen minuutin - levy nollalle ja heitän palotellun sitruunan sekaan. Vähän jäähdyttyä siivilöin ja sekoitan hunajaa sekaan. Voi juoda kylmänä tai kuumana - sellasenaan tai jonkun sekaan, esimerkiks pakuriteehen antaa kivan säväyksen. Kaardemummaa, kanelia, fenkolinsiemeniä voi laittaa mausteeks tai mitä nyt tulee mieleen.
Ps. Samasta inkivääri satsista voi keittää toisenkin satsin tai inkivääri silpun voi käyttää johonkin lämpimään ruokaan.
Joulupukki toi minulle tuota inkiväärijuomaa. Oli hyvää. 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 29 Tammi 2020, 20:33
Kirjoittaja janx
jori kirjoitti:PW kirjoitti:Inkivääriin oon tykästyny pikkuhiljaa, tulee laitettua kaikenlaisiin ruokiin. Sitten kaupasta löyty inkiväärishotti, tömäkkää juomaa jossa lisäksi kurkumaa ja sitruunaa ainakin (rynkebyy). Nyt oon tehny ite tuota juomaa, paloteltua inkivääriä ja kurkamaa keitän jonkusen minuutin - levy nollalle ja heitän palotellun sitruunan sekaan. Vähän jäähdyttyä siivilöin ja sekoitan hunajaa sekaan. Voi juoda kylmänä tai kuumana - sellasenaan tai jonkun sekaan, esimerkiks pakuriteehen antaa kivan säväyksen. Kaardemummaa, kanelia, fenkolinsiemeniä voi laittaa mausteeks tai mitä nyt tulee mieleen.
Ps. Samasta inkivääri satsista voi keittää toisenkin satsin tai inkivääri silpun voi käyttää johonkin lämpimään ruokaan.
Joulupukki toi minulle tuota inkiväärijuomaa. Oli hyvää. 
Tuotahan pitää saada viimeistään kisoihin. ^_^
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 22 Helmi 2020, 13:19
Kirjoittaja janx
Kukkakaaliwingsit on hyviä. En ole mikään keitetyn/uunitetun kukkakaalin ystävä, mutta nämä maistuvat. Valmispakasteen hinta on kallis. 400g ja 3,5e. Ehkä näitäkin voisi tehdä itse joku päivä.
https://liemessa.fi/2018/08/kukkakaaliwingsit/ << resepti
https://apetit.fi/wings/ << valmispakaste
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 09 Huhti 2020, 16:51
Kirjoittaja PW
Tänä talvena oon pitäny jatkuvasti härkäpapuja itämässä muutaman päivän. Sitten keitän ne reilussa suolassa, niitä voi sitten lisätä muuhun päivän ruokaan ja satsi kestää sen ajan ku seuraava kulhollinen itää 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 04:28
Kirjoittaja ajarmala
PW kirjoitti:Tänä talvena oon pitäny jatkuvasti härkäpapuja itämässä muutaman päivän. Sitten keitän ne reilussa suolassa, niitä voi sitten lisätä muuhun päivän ruokaan ja satsi kestää sen ajan ku seuraava kulhollinen itää 
Mistä saat hyvänmakuisia härkäpapuja?
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 05:50
Kirjoittaja jviirret
ajarmala kirjoitti:PW kirjoitti:Tänä talvena oon pitäny jatkuvasti härkäpapuja itämässä muutaman päivän. Sitten keitän ne reilussa suolassa, niitä voi sitten lisätä muuhun päivän ruokaan ja satsi kestää sen ajan ku seuraava kulhollinen itää 
Mistä saat hyvänmakuisia härkäpapuja?
Et huomannut tuota jippoa pw:n viestistä. Paksunsin sen.
Jos tuo ei riitä niin sitten on se "kilo voita ja litra kermaa" konsti...
Oma kasvisruokavalio on alkanut vähän lipsumaan kun vaimo innostunut taas kokkaamisesta. Liharuoka kerran viikossa linjasta useampaam kertaan viikossa 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 06:09
Kirjoittaja PW
ajarmala kirjoitti:PW kirjoitti:Tänä talvena oon pitäny jatkuvasti härkäpapuja itämässä muutaman päivän. Sitten keitän ne reilussa suolassa, niitä voi sitten lisätä muuhun päivän ruokaan ja satsi kestää sen ajan ku seuraava kulhollinen itää 
Mistä saat hyvänmakuisia härkäpapuja?
Räyskälästä ostin kinneristiviljelijöiltä, riittoisaa tavaraa 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 10:12
Kirjoittaja Vilijami
Oon nyt melkein vuoden syönyt pääasiassa kasvisruokaa, pakotettuna ja ilman omaa tahtoa.
Välillä syön pieniä määriä kanaa ja kalaa.
Punainen liha ja eläinrasva (ja peruna) ei tunnu oikein sulavan hyvin, ylävatsa turpoaa ja närästää 1-2 vuorokautta.
Härkäpavut (palkokasvit yleensä) sen sijaan ovat alkaneet sulamaan, eivätkä enää aiheuta vatsanväänteitä kuten ennen. Miksi?
Kahvista en ole ennen tykännyt, mutta nyt on alkanut maistua hyvältä ja kofeiiniherkkyys on poistunut. Miten?
Kasvisruokiin on kyllä tosi vaikea saada umamin makua, ilman jumalaisen ihanaa MSG:tä
Jonkunlaisen makuelämyksen saa, kun papuja, eri sipuleita, juureksia hauduttaa pitkään ja hartaasti tomaattikastikkeessa. Pikaisesti ja helposti kasvisruoka tahtoo olla vain polttoainetta ilman sen suurempaa nautintoa. No tavallaan hyvä, ni ei tuu syötyä himoonsa, vaan vain nälkään.
Jos ois tarjolla erityisen hyvää kasvisreseptiä arkiruokaan, niin kokeilisin mielellään.
Kaiholla tässä muistelee kehuttua bravuuriani: Läskikastike puikulamuusilla, vaan tuosta ruuasta ei sovi elimistööni enää oikeastaan yksikään raaka-aine tai valmistusmenetelmä...
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 10:39
Kirjoittaja jori
Piti googlettaa, kun en ymmärtänyt tuota MSG lyhennettä. 
Kyse on siis Mono Sodium Glutamat, suomeksi natriumglutamaatista, eli mausteena käytettävästä umami-makuaineesta. Natriumglutamaattia käyttävät paljon monet etniset ravintolat. Varsinkin kiinalaisissa ravintoloissa käytetään runsaasti natriumglutamaattia ruoanlaitossa.
Vilijamin hymiö varmaankin viittasi siihen, että natriumglutamaattia ei kaikissa piireissä pidetä aivan parhaana terveystuotteena, mutta eihän monia muitakaan mausteita. 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 11:43
Kirjoittaja Vilijami
Joo, ei tuo ihan terveystuote taida olla, mutta tekee vaikka tiskirätistä herkullista ruokaa 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 11:45
Kirjoittaja Puusilmä
Vilijami kirjoitti:Joo, ei tuo ihan terveystuote taida olla, mutta tekee vaikka tiskirätistä herkullista ruokaa 
Hyvä kielikuva - erityisesti Kasvisruoka-ketjussa! 
Re: Kasvisruokavalio
Lähetetty: 10 Huhti 2020, 12:00
Kirjoittaja janx
Täältä löytyy kasvisruokareseptejä: https://www.kotikokki.net/ kun valitsee pääraaka-aineeksi kasvikset.
Minun lempiruoka taitaa olla tällä hetkellä Vöner tomaattikastikkeella ja riisillä. Tomaattikastikkeen reseptin oman muunnelman kirjoitin nettisivuilleni: http://www.janx.info/fi/posts/reseptit/tomaattikastike/. Laitan juuri parhaillaan taas tupla-annoksen tuota kastiketta tulemaan.