Volgansieni saapui ja pötköttelee astian pohjalla. Sokeriteetä päälle.
Täältä löydät kaiken tiedon nojapyöristä, kinnereistä ja velomobiileista sekä nojapyöräilytapahtumista.
http://www.nojapyorafoorumi.fi/
Volgansieni saapui ja pötköttelee astian pohjalla. Sokeriteetä päälle.
Nyt vain odotellaan viikko, sitten pullotus.
Panitko tuolle turbaanin päähän. Tuotahan ei siis peitetä kannella, eikä vesilukolla, sillä volgansienen pitää saada ilmaa kasvaakseen.
Tuo turbaani viittaa tässä videolla esitettyyn kombuchan valmistusohjeeseen.
https://www.youtube.com/watch?v=_0hC_qiBoE8
Laitoin kierrekannen vaan löyhästi päälle, uskoisin ilman kulkevan?
Tuossa ei ole kyse paineesta, jonka pitää päästä ulos, vaan kaasujen vaihtumisesta. Hapen pitää päästä sisään ja hiilidioksidin ulos. Siksi tuo turbaani, tai mikä vain huokoinen kansi olisi parempi.
No laitetaan sitten rättikansi
Tarkistin ominaispainomittarin puhtaalla 20 asteisella vedellä, näytti tasan 1,000
Joulusahdin ominaispaino oli nyt 1,002.
Pitäskö se jo pullottaa, vaikka se ei ole käynyt kuin 5 päivää?
Maku oli tosi kuiva, siis niinkuin kuiva valkoviini.
Onko se normaalia tässä vaiheessa?
Juuri niin. Mulla on siis tölkin kantena puuvillaharso, kuminauharenksulla tieteskin kiinni.
Nytpä löytyi asiapitoinen uuteoluen valmistusohje. http://www.pcuf.fi/jarmala/0kkuute.html
Jotain tuttua tuossa nimessä on
Vilijami kirjoitti: ↑01 Joulu 2021, 22:55Tarkistin ominaispainomittarin puhtaalla 20 asteisella vedellä, näytti tasan 1,000
Joulusahdin ominaispaino oli nyt 1,002.
Pitäskö se jo pullottaa, vaikka se ei ole käynyt kuin 5 päivää?
Maku oli tosi kuiva, siis niinkuin kuiva valkoviini.
Onko se normaalia tässä vaiheessa?
No käykö se vielä? Mittaa ominaispaino 24 tunnin välein. Jos se on laskenut yhden pykälän (0,001) tai enemmän, se käy vielä, jolloin ei pulloteta.
Tuo oli alkuaan sen verran laimeaa vierrettä, että se varmasti käy täysin kuivaksi. Jos haluaa makeutta, juotavaksi otettu lasillinen kannattaa makeuttaa sokerilla vasta juuri ennen nauttimista. Jos ei halua hiilidioksidin karkaavan, makeutus pitää tehdä sokeriluoksella.
Ominaispaino ei enää muuttunut. Siispä pullotukseen. Jälkikäymissokeria 0,8% per 20L eli 160g liuotin pariin litraan olutta. Tässä vaiheessa tuli hässäkkää, enkä ehtinytkään alkaa pullotuspuuhiin.
Yöllä mietin kuohahtaako tuo 2 litran astia tyhjäksi, kun sokeria on niin tuntuvasti, mutta ei. Mitään ei ollut tapahtunut vuorokaudessa. Miksi? a) oliko vierre niin sokerista että hiiva tukehtui? Vai b) oliko pinnasta otettu erä jo niin hiivatonta?
Muoks. Huomatkaa lattiakaivo nurkassa, eikä keskellä lattiaa kuten yleensä. Lattiassa voi käyttää tällöin isoa laattaa eli lattia on suora, mutta koko lattia kaataa nurkkaa kohti.
Erä pullotettu ja viety talliin +15 asteen lämpötilaan jälkikäymään.