PW kirjoitti:Nojanalle kirjoitti:Puikollako aijot nämä hitsata. vai olisiko paikallaan mig, tai tig .Epäilen jos puikolla hitsaat että sauma ei kestä. 
Ka, puikolla meinasin. Kai se nyt kestää vaikken varsinaisesti osaakaan hitsata
Mig olis kans vai mag mutt ei viittis tuota varten kaasuja ostella ja sillä oon hitsannu vielä vähempi.
Tottahan puikko sovetluu tällaisen hitsaamiseen oikein hyvin. Vain todella ohutseinäiset putket on helpompi vetää tigillä tai mig-/magilla. Teräksen hitsauksessa kai yleensä mag, koska seoskaasussa on hiilidioksidia.
Muista huolehtia, että puikot ovat kunnolla kuivat ennen kuin aloitat. Jos ei ole pitkään aikaan hitsaillut, ja varsinkin avattua pakettia puikkoja säilyttänyt muualla, kuin pannuhuoneessa , kannattaa puikot kuivata leivinuunissa puikkopaketin ohjeen mukaan.
Jos ei ohjetta löydy tässä kotitarpeiksi:
Kun rouva on muualla, laita puikot uunipellille ja uuni täysille. Paista pari tuntia kolmessa sadassa asteessa. Tämänkin jälkeen puikot pitäisi säilyttää vaikka lämpimässä tai käyttää puikot saman tien kuivauksen jälkeen.
Täeollisuudessa puikot pidetään säilytyskaapissa, jonka lämpötila on sadan asteen tienoilla.
Kosteat puikot aiheuttavat vetyhalkeaman riskin. Vetyhalkeama on viivästynyt murtuma, joka saattaa ilmestyä hitsin ja perusaineen rajalle vasta tuntien päästä hitsauksesta.
Lisää hitsausvirheistä ja halkeamista, yms: Hitsien laatu- ja hitsausvirheet
Jori
On se kumma hyypiö tämä ihminen.
Kun kerran omaksuu tietyn käsityksen ja asenteen jostain asiasta, tulee aivan kuuroksi ja sokeaksi todisteille, jotka kumoaisivat nuo käsitykset, ja varsinkin unohtaa ne. - Sakari Holma