Sivu 6/30

Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Joulu 2021, 10:19
Kirjoittaja PW

Mitäs sille uudelle yksilölle tehdään? Tai vanhalle? Onko jossain näiden tyyppien säilö tai hautausmaa? :mrgreen:


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Joulu 2021, 11:13
Kirjoittaja Vilijami

Ei oo nimeä annettu ja vanhat voi syödä, laittaa hotelliin odottamaan käyttöä, antaa eteenpäin tai sujauttaa känisevän naapurin postiluukusta sisälle. Jotkut heittävät roskiin.

Tulisikohan sienestä minkälainen taikinajuuri?


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Joulu 2021, 13:01
Kirjoittaja jori

Taikinajuurikin on SCOBY. Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast tarkoittaa juurikin samaa kuin taikinajuuressa; maitohappobakteerien ja hiivojen symbioottista eloyhteisöä.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 13 Joulu 2021, 16:33
Kirjoittaja Vilijami
jori kirjoitti: 13 Joulu 2021, 13:01

Taikinajuurikin on SCOBY. Symbiotic Colony Of Bacteria and Yeast tarkoittaa juurikin samaa kuin taikinajuuressa; maitohappobakteerien ja hiivojen symbioottista eloyhteisöä.

Dieselscobykin on nyt lanseerattu
https://www.dieselbakteeri.fi/
Hiukan on urbaanilegendan makua…


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 19 Joulu 2021, 23:56
Kirjoittaja Vilijami

Tänään uus erä kombuchaa tulemaan. Nyt tais olla 8 vrk, mutta aika tujakkaa tavaraa jo on.
Pitää tänne merkata, että muistaa tekopäivän.
Kyllä maha kiittää, kun tätä juo päivittäin ja olo on muutenkin pirteämpi.
Vessapaperin valmistaja ja kauppias ei puolestaan kiitä. Sitä kuluu enää kolmasosa entisestä.
Hyvä tuote. Suosittelen kokeilemaan mahaongelmaisille.
Kiitos Pastorille volgansienestä vielä kerran!

Tällä kertaa teenä käytin marokon minttua, eli vihreää teetä vihermintulla maustettuna. Saa nähdä millaista tulee?


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 20 Joulu 2021, 00:02
Kirjoittaja Vilijami

Jouluolut tuntuu paranevan koko ajan. Kotikaljamaisuus muuttuu oluen suuntaan. Hienoista vetisyyttä tai rungon ohuutta on maussa havaittavissa, johtunee sokerista? Ehkä pitää ensi kerralla kokeilla täysmallasolutta ilman sokeria.
Taidan kuitenkin pysytellä vielä olutuutteissa. Mäskäys tulee sitten myöhemmin. 3,5 litran kattilakin on isoin mitä kaapista löytyy.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 20 Joulu 2021, 22:24
Kirjoittaja Pastori
Vilijami kirjoitti: 20 Joulu 2021, 00:02

3,5 litran kattilakin on isoin mitä kaapista löytyy.

What. Miten noin pienen kattilan kanssa pärjää. 10 litrainen pitää olla, ei muuten tuu liemien keitosta mitään!


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 21 Joulu 2021, 15:07
Kirjoittaja Vilijami
Pastori kirjoitti: 20 Joulu 2021, 22:24
Vilijami kirjoitti: 20 Joulu 2021, 00:02

3,5 litran kattilakin on isoin mitä kaapista löytyy.

What. Miten noin pienen kattilan kanssa pärjää. 10 litrainen pitää olla, ei muuten tuu liemien keitosta mitään!

No nii’i!


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 21 Joulu 2021, 21:24
Kirjoittaja Härski

Ei tuu mittää hei tolleesa! Mie oon pahinta janoa sammutanu saunan padasaa mäskäämällä. 50l pata liki täyteen nii ei tarvii alvariinsa olla keittelemässä. 8)

.. Tietysti.. Reseptin on hyvä olla kohdillaan. Tulee pitkä talvi imeskellessä pieleen mennyttä soppaa.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 22 Joulu 2021, 10:06
Kirjoittaja Vilijami
Vilijami kirjoitti: 19 Joulu 2021, 23:56

Nyt tais olla 8 vrk, mutta aika tujakkaa tavaraa jo on.

Joo, ehdottomasti liian pitkä aika on 8 vrk eka fermentaatiolle.
Nyt vielä jääkaapissa 2 vrk, ni on ku viinietikkapullosta ryyppäis.
Kai tämä tilanne korjaantuu laimentamalla liian pitkälle käynyttä kombuchaa uudella sokeriteellä?


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 22 Joulu 2021, 19:44
Kirjoittaja Vilijami

Olueen tulee enemmän hiilihappoa lasipulloissa, kun taas muovipulloissa vähemän.
Johtunee siitä, että muovipullo joustaa enemmän, ennen kuin happo penetroituu olueen?

Jouluolut on tuotelupausten mukaan kuiva ja viinimäinen. Yhden sokeripalan lisäys litran pulloon pari tuntia ennen nauttimista taittaa kuivuutta sopivasti.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 30 Joulu 2021, 15:00
Kirjoittaja Vilijami

Kombucha aiheuttaa mulle identiteettikriisin.
Olen koko elämäni profiloitunut kaikenlaisiin ruokarajoitteisiin, en siis nirsouttani vaan mahaongelmien vuoksi.
Nyt joulunaikaan olen juonut kombuchaa noin litran päivässä ja voin syödä kaikkea mahdollista ilman ongelmia.

Kombuchan optimaaliseksi valmistusajaksi on vakiintunut 4-5vrk huoneen lämmössä isossa astiassa ja 2-4vrk pullotettuna jääkaapissa.


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 30 Joulu 2021, 15:38
Kirjoittaja jori
Vilijami kirjoitti: 30 Joulu 2021, 15:00

Kombucha aiheuttaa mulle identiteettikriisin.
Olen koko elämäni profiloitunut kaikenlaisiin ruokarajoitteisiin, en siis nirsouttani vaan mahaongelmien vuoksi.
Nyt joulunaikaan olen juonut kombuchaa noin litran päivässä ja voin syödä kaikkea mahdollista ilman ongelmia.

Kombuchan optimaaliseksi valmistusajaksi on vakiintunut 4-5vrk huoneen lämmössä isossa astiassa ja 2-4vrk pullotettuna jääkaapissa.

Nojapyöräfoorumi parantaa elämää. :D


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 30 Joulu 2021, 15:39
Kirjoittaja jooseha

Kuva
Mutta meni offtopikiksi tai voihan sitä kaljaa haluta muutenkin :mrgreen:


Re: Oispa kaljaa

Lähetetty: 30 Joulu 2021, 16:23
Kirjoittaja tm
Vilijami kirjoitti:

Kombucha aiheuttaa mulle identiteettikriisin.
Olen koko elämäni profiloitunut kaikenlaisiin ruokarajoitteisiin, en siis nirsouttani vaan mahaongelmien vuoksi.
Nyt joulunaikaan olen juonut kombuchaa noin litran päivässä ja voin syödä kaikkea mahdollista ilman ongelmia...

Tämä oli erittäin mukavaa luettavaa, olen iloinen puolestasi Kuva. Positiivinen kriisi Kuva. Toivottavasti "lääkkeen" teho jatkuu myös pitempään.