janx kirjoitti:VR kirjoitti:... Sillä savustitpa, paistoitpa tai keitit lohen, niin aina niitä "ketjuja" vähenee kuumuudessa . Raakna vähmpi...
Valitettavasti myös kassikasvatus vähentää omegoita. "Kassikalan ravintoarvot ovat huomattavasti (Omega-3 rasvahapot ja D-vitamiini) alhaisemmat kuin villissä kalassa." "Luotettava" lähde, mutta lähde kuitenkin: http://personal.inet.fi/koti/remeli/kal ... _loppu.htm
Mä olen nyt testannut tänä talvena tällaista tuotetta (mustaherukasta tehty) lähinnä kuivan ihon takia: http://www.life.fi/Iho-Omega
Pjoo, Meri-villi lohi on tietysyti parhainta lohta. Tuossa,30-40, lukujen vaiheissa, kun asuimme Salon saaristossa, niin olihan lohenliha hyvää ja punaista, Silloin ei paljon saasteita ollut, minkä tuo Staalindehtas joka oli lähistöllä saastutti. Mutta nyt taitaa olla niin, että sitä pussilohta saa jo merestäkin ja muovit mukana. TV- SÄhän sanoivat ja näyttivät kuinka suuria lauttoja on Muovia.
Tuo mustaherukka jutska saataa olla ihan jees, kun miullakin on kuiva iho. Sitten on tuo Keliaakin riesana. Teki pirulainnen nilkkaan, 5, sentin pyöryläisen, joku vuosi sitten, (onneksi on pysynyt samana) Käytin siinnä sitä pihkasalvaa, "huu haa voidetta" niin kuin jotkut sanovatten !
On kutiaminen ja leviäminen pysähtynyt.